Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek mit tegyek?...

Szerintetek mit tegyek? Visszakérjem a játékot vagy inkább hagyjam?

Figyelt kérdés

Az oviba bevitte a kislányom az alvós állatkáját. Ez kb 2 hete volt.

Akkor délután mikor mentem érte már nem volt meg. Kérdeztem tőle de nem tudta hová tűnt. Az óvónővel beszéltem, mondat majd kideríti hova tűnt.

2 napra rá az egyik kislánynál volt(ezt délután tudtam meg)

Na a lényeg, hogy kiderült, hogy a kislány azt mondta az anyukájának hogy kapta. Anyukával beszéltem, de a kislány nem akarja visszaadni.

Az én kislányom meg szeretné vissza.

Akartam venni egy másikat, de sajnos nem találok sehol.

2015. dec. 19. 18:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérjed. Azt előbb-utóbb a gyerekeknek is meg kell tanulniuk, hogy nem szabad önkényesen kisajátítani más tulajdonát.
2015. dec. 19. 18:40
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy kérd vissza. Hiszen a kislányodé.

Főleg, ha azzal alszik.

2015. dec. 19. 19:02
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérd el. Ez így lopás,ne szokja meg a gyerek már kicsiként,hogy bármit elvehet bárkitől,nincs következménye. Azért másik anyuka se semmi,hogy nem adja vissza,mert hát a kislánya nem szeretné... Legközelebb ha csokoládét akar ebédelni,akkor azt fog?
2015. dec. 19. 19:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen kérd vissza. Magyarázd meg a másik anyukának, hogy tévedés történt, a kislányod nem ajándékba adta az alvóállatot az ő lányának. Ha nem akarják visszaadni, az óvónő alá tudja támasztani a történteket.
2015. dec. 19. 19:14
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda? Én akár el is venném. Az én kisfiam nem is tud aludni a nyuszija nélkül. 2 hetes korában kapta és ráadásul hiába vettünk még egyet (elvesztés esetére), azt nem fogadja el. Mi az hogy nem adja vissza? És az anyja miért nem vette el tőle? Nem is értem hogy gondolja ezt.
2015. dec. 19. 19:57
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Lábtörlőnek neveled a gyerekedet? Elveszi tőle valaki az alvósát, te pedig nem szerzed vissza, mert az, aki ellopta tőle, nem szeretné visszaadni?
2015. dec. 19. 21:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért a másik anyuka sem semmi. A kislánya azt mondta neki, hogy kapta a plüssállatot, ő meg elhitte? A kislány persze lehet, hogy magában így értelmezi, de az anyjának lehetne annyi esze, hogy rákérdezzen, mégis hogy történt. Nem nagyon szoktak a gyerekek az oviban saját játékokat adni egymásnak.

Hároméves rokon gyerek is hazavitt már egy játékot az oviból, amire azt mondta otthon, hogy az övé. Mondjuk az nem másik gyereké volt, hanem ovis játék. Az anyja szépen elmagyarázta neki, hogy az ott lévő játékokat nem lehet hazavinni, hiszen azért vannak ott, hogy minden gyerek tudjon játszani velük. A gyerek megértette, hogy nem lehet csak úgy kisajátítani valamit, ami nem az övé, és többé nem fordult elő ilyen eset.

Mindenképpen vissza kell kérni az alvósállatot. A másik kislány nevelése a szülei dolga, de a kérdező kislánya ne azt internalizálja, hogy tőle bármit el lehet venni és még a szülei segítségére sem számíthat.

2015. dec. 19. 21:45
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem adják vissza maguktól, visszavenném. Két dolog miatt. Az egyik, hogy nehogy vérszemet kapjon a másik kislány és mindent elszedjen a gyerekemtől, a másik pedig, hogy érezze a gyerekem, hogy kiállok mellette és mindenben számíthat rám. Azért anyukához négyszemközt lenne pár keresetlen szavam.
2015. dec. 19. 21:54
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én azt furcsállom, hogy egyáltalán létrejöhetett a "tulajdonosváltás".

A lányom még bölcsődés, de ott igenis elmagyarázzák a gyerekeknek a gondozók, hogy nem szabad egymás cuccát elvenni. A nagyon piciknek (egy év körüliek) esetleg hagynak 1-2 percet, hogy játsszon a szerzeménnyel, de utána ösztökélik, hogy adja vissza Mancikának, mert az az ő játéka.

Ez az első perctől fogva így van. Beszoktatásnál a lányomnak is elmagyarázták, hogy a másik gyerek mellől elcsórt plüss azé a gyereké és adja vissza. Amikor visszaadta, nagyon megdicsérték, ő meg láthatóan büszke volt magára. Tehát nem tolják le őket a "lopásért", de motiválják a visszaadást és utána nagyon megdicsérik őket.

Szerintem jól csinálják.

A gyerekek annyira belejöttek, hogy pl udvarra menetelnél egymásnak osztogatják a cipőket, mert megtanulták, hogy melyik kié.

2015. dec. 19. 22:33
 10/14 anonim ***** válasza:
Kérd vissza ,az tied .
2015. dec. 20. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!