Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért nincsenek elterjedve a...

Miért nincsenek elterjedve a családi napközik? Nincs rá igény, nem tudják megfizetni, vagy mi?

Figyelt kérdés

Itt is csak szakképzett emberek dolgozhatnak, és van állami (önkormányzati) felügyelet.

Csak sokkal jobbak a körülmények, nyilván emiatt többe is kerül.

Vajon nem tudják megfizetni az emberek?

Mikor a gyerek nem fér be az állami bölcsibe, vagy egyszerűen nem olyan a körzeti, ahova az ember szívesen vinné a gyerekét.

2015. dec. 17. 19:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
25%

10-es én vidéki városban élek (megyeszékhely) és tele van az összes ovi és bölcsi, ami önkormányzati.

Kérdező, lehet, hogy más kisgyerekes családnak a faluban könnyebb, ha a városba hordja be bölcsibe . CSANÁBA a gyereket, mert amúgy is oda mennek dolgozni. Sőt, én azt vettem észre, hogy a városi bölcsik és ovik tovább vannak nyitva, mint a falusiak. Lehet, hogy falun már du. 3-4 órakor bezárna a bölcsi, de városon 5-5:30-ig nyitva vannak és ezek jobban a munkaidőhöz. Persze CSANÁBAN ugye lehet kérni, hogy tovább maradjon a gyerek, ha a szülő nem ér oda zárásra, de akkor az megint plusz pénz.

Amúgy igen, drága. Minek adjam be, ha a fizetésem fele elmegy rá. Én ismerek olyat, aki inkább pár órára bébiszittert vett fel, amíg a párjával váltották egymást a munkahelyen, addig kellett csak a bébiszitter. Ezt havi 30 ezerből megúszták, míg a gyerek ovis nem lett. Ergo, a gyesből kifizette a bébiszittert. De CSANÁRA édes kevés a gyes.

2015. dec. 17. 21:30
 12/19 anonim ***** válasza:
Mert drága ,és falusi ember ha városban ,megyeszékhelyen dolgozik akkor oda is járatja városi,bölcsibe gyerekét ,faluban ilyett,nem érdemes csinálni mert nincs rá kereslett ,nem a faluban dolgoznak az emberek hanem városban ,és mivel csana drága igy nincs .
2015. dec. 18. 04:52
 13/19 anonim ***** válasza:
Mi egy kisvárosban élünk, itt 4 csana működik (ebből kettőnek ugyanaz a tulaja). Mind megél, sőt teljes létszámmal működik. Mi nagyon szeretjük egyébként, kisebb csoportok, nagyobb odafigyelés, kedvesség. Ugyan a vezető családi barátunk, de így is 30.000 körül fizetünk, a többiek 40-45.000 körül. Ja és az állami bölcsi tele van itt is.
2015. dec. 18. 06:28
 14/19 anonim ***** válasza:

Itt mindenesetre nem tudok róla, hogy tele lennének a bölcsik/ovik, sem megyeszékhelyen, sem a kisvárosokban. Falusi ovik főleg. Hisz egyre kevesebb a gyerek, inkább erről panaszkodnak.

De ez Nyugat-Magyarország, Vas megye. És ugye ahol magasabb az életszínvonal, ott általában kevesebb gyerek is születik. Gondolom, pl. Borsodban nincs gyerekhiány.

2015. dec. 18. 08:17
 15/19 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Nem Borsodban élek.
2015. dec. 18. 09:31
 16/19 anonim ***** válasza:

Itt van jópár. Átlagosan 100ezer/hó, de van, ahol az étkezésre fogva többet is elkérnek.

Nekem pl. dolgoznom kellett már, amikro a bölcsödei jelentkezés zajlott és 9 ből egy bölcsibe sem vették fel a fiunkat, mert mind a ketten kerestünk+gyed és az egy főre jutó így magasabb volt, mint aki letagadt a férjét meg nem is keresett csak a gyes.

Mivel a csana, és a magn bölcsi 100-150ezer/hó lett volna, azt még így sem tudtuk kifizetni...

Nagyszülőkhöz kellett leadnom a gyereket nyaralni 1-1 hétre, meg felélni a zsabikat nekem is, az apjának is, hogy dolgozni tudjak tovább és pénzt keresni - nem a csana és társainak.

Itt el vannak terjedve, ilyen áron.

2015. dec. 18. 10:59
 17/19 anonim ***** válasza:

11-es vagyok. Szintén nem Borsodban élek, hanem Fejér megyében, Székesfehérváron, Dunántúl. Bizony tele van az összes önkormányzati ovi és bölcsi. Bölcsibe várólista van és be kell íratni a gyereket akkor, mikor megszületik és akkor talán így bekerülnek 2 évesen. Bár ismerős fia így sem került be.

Van sok magánbölcsi és CSANA is, de nálunk nem 40 ezer/hó, hanem 60-80 ezer/hó. Önkormányzati bölcsiben is max. 12-15 gyerek lehet egy csoportban.

Amíg nem volt kötelező 3 éves kortól az óvoda, addig még a körzetes oviba is igen nehezen lehetett bejutni, 2013-ban fiamat fellebbezéssel vette fel a körzetes ovi, pedig én is és párom is dolgoztunk akkor is. Ja és a mi ovink 10 csoporttal megy és így is 26-28 gyerek van egy csoportban. Lehet, hogy kevés gyerek születik, de ennek a kevés gyereknek kevés ennyi bölcsi és ovi a Dunántúlon. Vagy nem tudom, lehet Székesfehérváron nagyon sok gyerek születik.

2015. dec. 18. 11:37
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem el vannak terjedve... Én Pestmegyei településen lakom, nálunk kettő is van. 50.000 Ft/hó.
2015. dec. 19. 17:17
 19/19 anonim ***** válasza:
Nos akkor mi szerencsés helyzetben vagyunk falun lakunk és az ovi felügyeli a csanát is, hogy ezért vagy srm nálunk úgy van, hogy 445 ft a kaja ( reggeli, ebéd, uzsi) és óránként 60 ft az ottlét, tehát az egész havi ha ott van a gyerkőc minden nap teljes időben is 20ezer ft. Egyébként egy csoportban 7 fő lehet 1 pedagógus és 1 gondozóval.
2015. dec. 20. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!