Miért nincsenek elterjedve a családi napközik? Nincs rá igény, nem tudják megfizetni, vagy mi?
Itt is csak szakképzett emberek dolgozhatnak, és van állami (önkormányzati) felügyelet.
Csak sokkal jobbak a körülmények, nyilván emiatt többe is kerül.
Vajon nem tudják megfizetni az emberek?
Mikor a gyerek nem fér be az állami bölcsibe, vagy egyszerűen nem olyan a körzeti, ahova az ember szívesen vinné a gyerekét.
Mi vidéken lakunk, ahol semmi nincs. Ez egy kisvároshoz tartozó falu. Itt falun se iskola, se orvos, se templom - csak hogy érzékeltessem: kisbolt van meg kocsma.
A kisváros, amihez tartozunk, kb. 20 ezer fős, 1 bölcsi, egy ovi, egy általános suli. Ennyi.
A nagyváros 20 km-re van, ahol már minden van.
De olyan sok kisgyerekes család van, még itt a kis faluban is, hogy szerintem az a kis csoport összejönne.
Én úgy érzem, már 10-15 gyerek miatt is megérné átalakítani egy családi házat napközivé, 1 vagy 2 kis csoporttal.
De lehet rosszul gondolom.
akkor hajrá, csináld... én pesti vagyok, kis túlzással minden 2. sarkon van csana. én gondozónő vagyok, mikor munkahelyet váltottam akkor ezeket is néztem és erősen túlképzett voltam. egy 3 napos "csanavezető" tanfolyamot kell hozzá elvégezni, hogy dolgozhass vagy létrehozhass csanát. 30.000.- egyébként, szóval nem egy nagy tétel, ha nálatok van rá kereslet akkor megéri. kell alkalmazott, szintén ezzel a képzettséggel (vagy gondozónő, óvodai dajka, pedasszisztens... de ezek évek)
egy csoportba 6 gyerek járhat és 2 felnőtt kell, majd minden további csoporthoz plusz egy szakképzett felnőtt.
tehát mondjuk amit írtál, hogy 2 csoport 15 fővel, az már nem fér bele, 12 a két csoport... :)
lehet félreérthető volt, én nem csinálni akarom, hanem keresem. :)
csodálkoztam, hogy miért nincs, mikor szerintem még kis faluban is van annyi gyerek, meg annyi tehetős szülő, hogy ki lenne használva.
hiába falu, épp azért költöznek ide az emberek, mert a város nincs nagyon messze - kocsival 15-20 perc, nagy telkek vannak, csend van, friss levegő.
szóval szerintem az, hogy falun élnek sokan, nem jelenti azt, hogy ne lennének tehetősek. munkaerő meg biztosan akadna.
sokszor nézik a lélekszámhoz.
ahogy látod csak bolt és kocsma van, mert alacsony a lélekszám.
valszeg ez az első feltétele, hogy hol nyit az ember bármit.
amúgy csak kérdezem, hogy akinek nincs szociális végzettsége, annak is 3 napos tanfolyammal lehet csanát nyitnia...?
gondozónő vagyok. utolsó, úgy tudom, bár nem jártam utána. annyi történt, hogy jelentkeztem egy csana hálózathoz, gondoltam ugyanazt csinálnám mint egyébként is, jó nekem az is... felvették velem a kapcsolatot és kitalálták, hogy végezzem el ezt a 3 napos tanfolyamot, mert nekik van egy olyan házuk ami most nem működik és akkor én csinálhatnám... de ugye csanához nem gondozónői kell, hanem csana vezetői ami 3 napos, szóval menjek és de jó lesz, mert egyébként túlképzett vagyok :)
közben felvettek egy magán bölcsődébe, úgyhogy azzal nem is foglalkoztam tovább, de nekem úgy jött le, hogy ott mindenkinek csak ez a papírja volt, más nem :)
kérdező, akkor félreértettelek, de kérdezgess körbe, januártól tényleg nagyon kevés papír és feltétel kell, egy gyesen lévő anyuka hátha szívesen bevállalja és akkor te is jól jársz :) egyébként pont emiatt találta ki ezt Orbán, ami nem is hülyeség, külföldön működik évtizedek óta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!