Ez ilyenkor rendben van?
Kiviszik! És nem is baj, kell a friss levegő!
Azért kell mindenből kettő,hogy legyen váltás. Nálunk van 3 télikabát, két overál, sapka is sál is legalább 3 db. Bár most vettünk szárítógépet, így könnyen szárad minden, de amíg nem volt, addig ha ki kellett mosni vmit, ott volt a váltás.
Szerintem nem direktben homokoznak.
Most vagyok oviban gyakorlaton, eddig én is szentségeltem, mi az istent csinál a fiam, hogy nyakig redvás?! Alig vannak kint...
A legtöbb mászóka, hinta, udvari játék alá kötelező a homok vagy füves terület, (gumiszőnyegre kevés ovinak telik). A gyerekek felmásznak a sáros cipővel a kis házba, onnan lecsúszdáznak, elfekszik a csúszdán, nekidől a mászókának, faháznak, szaladgálnak, elesnek.
Ha fogócskáznak, de előtte már a sáros mászókán másztak, olyan lesz a keze, a kesztyű, aztán húzzák-nyúzzák egymást.
A mi ovinkban vannak toronyba rakott gumik, földdel töltve, imádnak rá felmászni, képzelheted, milyen lesz, mire leérnek... Egyetlen csepp vizet hamarabb találnak meg, mint egy teve, és azonnal sarazni kezdenek, még mielőtt az óvónéni észrevenné, mit művelnek.
Szóval, nem direktben homokozni viszik ki őket, de ebben a szutykos időben sajnos a kintlét ezzel jár. Ha minden nap lassú tempóban, betonjárdán sétálnának 10 percet, biztos nem lennének koszosak.
Hagyj ott az oviban egy mocskos kabátot, amiben kimehet játszani. Szólj, hogy azt adják rá a gyerekedre az udvarra. Nem kell azt majd állandóan mosnod. :)
Szerintem nem poén a kinti sározás. A gyerek megszokja, aztán ovin kívül is úton-útfélen dagonyázik majd.
Akkor valóban érdekes ovi lehet, mert nálunk (direkt néztem a kérdés kiiírása óta) minden oviban-bölcsiben le van takarva a homokozó már ilyenkor.
Nem ésszerű,hogy egyáltalán van olyan hely, ahol még nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!