Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Milyen gyakran viszitek haza...

Milyen gyakran viszitek haza az oviból az ágyneműt kimosni?

Figyelt kérdés
Mi minden héten pénteken elkérjük az ágyneműt, hogy kimossuk. Már mostanában szólni sem kell csak a szekrényben bent van az ágynemű. Ma a férjem ment a gyerekért, és szóltam neki, hogy mondja meg az óvónéninek ó, hogy holnap húzzák már le az ágyneműt mert a héten már nem fog menni a gyerek. Erre az új óvónéni aki 3 hete van itt, mondta neki, hogy nem normális dolog, hogy mi minden héten elvisszük. Hogy sok gyerek otthon is csak több hónap után kap tiszta ágyneműt. Ahogy elmondta a férjem, én meg csak néztem mert nálunk minden héten ágynemű csere van. Szerintetek tényleg sok ez a heti ágynemű mosás?
2015. okt. 27. 20:24
1 2 3
 11/27 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Ez a helyzet engem se hagyna nyugodni. Hogyan neveljem a gyerekem otthon arra, hogy nem mászunk utcai, főleg nem koszos játszósruhában a megvetett ágyba, ha ezt látják az óvodában? De még ha nem is kinti ruha, akkor is éppen előtte kenték rá az ebédet :) Aztán bújnak be a maszatos ruhában az ágyba.

A mi ovink is falusi, korosztályos csoportok vannak, de még miniben (kiscsoport előtt is van egy csoport) is megoldották a pizsama használatát, pedig az átlag gyereklétszám 25 fő, erre jut két óvónő és egy dada.

Lehet, hogy valamiféle szülői összefogást kellene szervezni az ügyben, és közösen fellépni. Hátha a többi szülőt is zavarja a helyzet.

2015. okt. 27. 22:48
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
A mi ovinkban sem öltöznek pizsamára alváshoz és a bölcsiben sem öltöztek át. Nem fekszenek koszosan az ágyba, mert kinnt másban vannak, mint bennt, ha pedig valaki nagyon leeszi, leissza magát, akkot lecserélik a ruháját. Én itthon sem öltöztetem át a lányunkat pizsamára a déli alváshoz, mégis tudja, hogy este, fürdés után pizsamát veszünk. Én sem öltözök át, ha esetleg ledőlök egy kicsit napközben. Én csak emiatt biztos nem vinném másik oviba.
2015. okt. 28. 06:38
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Ágyneműt 2 hetente hazaadják. (Bár még megizzadni sincs idejük benne ennyi idő alatt). Én itthon is kb havonta, 1,5 havonta cserélem. Ha mégis izzadt lenne vagy ilyesmi (nyáron ugye jobban előfordul akkor, gyakrabban, de nem hetente, de szerintem ez mindenkinek a magánügye).

Pizsi nálunk sincs. Nem is hiányolom, itthon sem pizsiben aludt délután :), szerintem az így van jól, a pizsi éjszakára való. De azért nem is a koszos ruhában fektetik le őket. Gatyót leveszik (nyáron ugye felesleges is már, télen pedig harisnya, vagy leggings) és úgy alszanak.

2015. okt. 28. 08:35
 14/27 anonim ***** válasza:
74%
Pizsamába alszanak! amit minden pénteken hazaviszünk. A lepedőt 2 hetente pénteken rakják ki a polcra.
2015. okt. 28. 09:18
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Itthon 2 hetente húzok ágyat, nyáron hetente! e volt már, hogy 2 nap után le kellett cserélni, mert annyira beleizzadtam.
2015. okt. 28. 09:20
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
oviban dolgozom, 2 hetente adjuk ki az ágyneműt. kivéve ha valamelyik annyira koszos lesz, hogy muszáj lecserélni.
2015. okt. 28. 13:14
 17/27 anonim ***** válasza:
95%

A lányom ovijában is 2 hetente adják haza az ágyneműt, nem kell kérni, ki van rakva (nyilván ha valaki összekeni, akkor hamarabb)!

Nincs pizsi nálunk sem, feleslegesnek tartom, itthon sem öltözik át pizsibe!

Itthon nyáron hetente, télen 1,5-2 hetente mosom!De ha összekenődik akkor hamarabb! :)

2015. okt. 28. 14:32
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is 2 hetente adták oda első lányomnál. Másodiknál, harmadiknál már az volt a szokás, hogy a dajka mosta mindet. A pizsamát adták csak haza. Falusi ovi.
2015. okt. 28. 18:20
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
2-3 hetente ,nálunk pizsibe alszanak.
2015. okt. 28. 18:22
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
A fiamnál is kéthetente adták haza péntekenként. Kivéve, ha valamiért rövidebb volt a hét, pl. hétfő-kedd munkaszüneti nap, vagy ilyesmi, akkor csak a következő héten pénteken adták oda mosásra.
2015. okt. 28. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!