Milyen gyakran viszitek haza az oviból az ágyneműt kimosni?
Ez a helyzet engem se hagyna nyugodni. Hogyan neveljem a gyerekem otthon arra, hogy nem mászunk utcai, főleg nem koszos játszósruhában a megvetett ágyba, ha ezt látják az óvodában? De még ha nem is kinti ruha, akkor is éppen előtte kenték rá az ebédet :) Aztán bújnak be a maszatos ruhában az ágyba.
A mi ovink is falusi, korosztályos csoportok vannak, de még miniben (kiscsoport előtt is van egy csoport) is megoldották a pizsama használatát, pedig az átlag gyereklétszám 25 fő, erre jut két óvónő és egy dada.
Lehet, hogy valamiféle szülői összefogást kellene szervezni az ügyben, és közösen fellépni. Hátha a többi szülőt is zavarja a helyzet.
Ágyneműt 2 hetente hazaadják. (Bár még megizzadni sincs idejük benne ennyi idő alatt). Én itthon is kb havonta, 1,5 havonta cserélem. Ha mégis izzadt lenne vagy ilyesmi (nyáron ugye jobban előfordul akkor, gyakrabban, de nem hetente, de szerintem ez mindenkinek a magánügye).
Pizsi nálunk sincs. Nem is hiányolom, itthon sem pizsiben aludt délután :), szerintem az így van jól, a pizsi éjszakára való. De azért nem is a koszos ruhában fektetik le őket. Gatyót leveszik (nyáron ugye felesleges is már, télen pedig harisnya, vagy leggings) és úgy alszanak.
A lányom ovijában is 2 hetente adják haza az ágyneműt, nem kell kérni, ki van rakva (nyilván ha valaki összekeni, akkor hamarabb)!
Nincs pizsi nálunk sem, feleslegesnek tartom, itthon sem öltözik át pizsibe!
Itthon nyáron hetente, télen 1,5-2 hetente mosom!De ha összekenődik akkor hamarabb! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!