Milyen gyakran viszitek haza az oviból az ágyneműt kimosni?
Nálunk kb. havonta, 4 vagy ha úgy jön ki, 5 hetente küldik haza az ágyneműt. Szünetek előtt mindig. Mivel egy héten 5 nap csak 2, maximum 3 órát fekszenek benne a gyerekek, én egy kicsit túlzásnak érzem a heti mosást, az otthoni ágyneműben mégis csak 7 nap napi 10 órát vagy még többet vannak, érthető, hogy hetente cseréled. Én mondjuk kéthetente, de az otthoni ágyneműnél abszolút nem gondolom túlzásnak a heti cserét, csak legyen hozzá idő és energia :)
Az oviban azért konftliktusforrás is lehet, hogy plusz munkát jelent a "mániád" a dadusnak, aki emiatt nyilván nem tapsikol, de amíg valaki nem tekinti hatalmas többlettehernek és szívesen megcsinálja, addig nincs semmi baj, ha kikéred hetente, szerintem. De ha nehezményezik, akkor tényleg át kellene állnod, bírd ki legalább 2-3 hétig. Azt viszont nem is kommentálnám, hogy sok gyerek hónapok után kap tiszta ágyneműt. Ne a legallja legyen már a mérce...
nálunk bent mossák, de tudom, hogy 2 hetente.
szerintem is kicsit túlzás a heti mosás, itthon is 2 hetente húzom, bár semmi baj ha otthon te megcsinálod hetente. de az oviban összesen 2 órát fekszik a gyerek az ágyban, ez 5x... otthon meg 7x10-12 órát, plusz hétvégén a délutáni, tehát 8x több időt fekszik otthon, bőven elég ha annyiszor viszitek haza mint mindenki más ;)
Az a baj, hogy itt nincs olyan, hogy pl. 3 hetente haza adják mindenkinek az ágyneműt. Amikkor kéred akkor adják. Ha 3 hónapig alszik benne a gyerek akkor sem adják ki csak ha kéred. Csak annyi, hogy előtte nap szólni kell, hogy holnap szeretném hazavinni az ágyneműt. Mielőtt össze pakolják az ágyakat akkor azt lehúzzák. Én pedig azért kérem haza, mert az elején mikor beiratkoztunk az oviba, vittem pizsamát, hogy alvás előtt átvegye a gyerek. Ahogy bevittem ki is tették a gyerek szekrényébe. Még a régi óvónénije mondta, hogy ne gondoljam már hogy a gyereket ennyiszer fogják öltöztetni. Szóval amiben a gyerek kin homokozik az udvaron, vagy a fűbe hempereg, abban a ruhában fekszik le aludni.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Hú. Igen jó ovi. A pizsama szerintem alap. Mi az, hogy nem öltöztetik át a gyerekeket? Egyrészt ez csak kiscsoportos korig jelenthet problémát, utána már tudniuk kell átöltözni. És az oviban kellene is, hogy cél legyen a gyerekeket öltözködni tanítani. Ha meg van egy-egy macerásabb ruhadarab, akkor azért csak nem törik le a kezük, ha segíteni kell.
Az, hogy a huzatolást külön kérni kell? Hogy a fenében tudják számon tartani, éppen ki kért? Nem lenne egyszerűbb az életük, ha ők maguk huzatolnának a saját rendszerükben?
Ez az egész nagyon gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!