Szülőként mit tennétek, ha a gyereketek az oviban nem fogad szót, rendetlenkedik?
Egyébként az oviról nem szívesen beszél, múltkor anyja úgy kihozta az oviudvarról, hogy senki nem vette Őket észre... :( - bocsánat, én ezen a mondaton fennakadtam. Elhozta, hogy nem szólt?
A gyerekeim sulijában hasonlóan "okos" szülő miatt 4 pedagógus kereste a gyereket. Ha sajátom lett volna, nem dicsérem meg, az biztos. Meddig tart odamenni köszönni? 20 másodperc? A másik hogy igényli a figyelmet, igen, minden gyerek igényli. Gondolom, otthon egyke gyerkőc, 27 másik mellett nehéz rá úgy figyelni, ha lenne 2-3 hasonló korú tesója, megtanulná, hogy várnia kell.Ja, és a nev.tanos vizsgálatokról csak annyit, hogy egymaga van egy vizsgálaton, ott lehet, hogy "bűbáj", nyilván. De másik 30 gyerek között kellene megnézni, mit csinál. A szülő is, hogy otthon nem rossz, nyilván, jobb esetben nem kezdi el anyát, apát verni, amit mondjuk egy ovis társával simán megcsinál.
Kedves nagyon okos, látatlanban mindent tudó válaszoló!
"A másik hogy igényli a figyelmet, igen, minden gyerek igényli. Gondolom, otthon egyke gyerkőc, 27 másik mellett nehéz rá úgy figyelni, ha lenne 2-3 hasonló korú tesója, megtanulná, hogy várnia kell."
Hát képzeld, nem egyke, sőt nem is ő a nagyobb. Szóval születése óta osztoznia és várnia kell. És igen, igényli a figyelmet, sokat vagyok velük. Baj?
"Ja, és a nev.tanos vizsgálatokról csak annyit, hogy egymaga van egy vizsgálaton, ott lehet, hogy "bűbáj", nyilván. De másik 30 gyerek között kellene megnézni, mit csinál."
És ez az én dolgom??? Én, mint szülő csak a vizsgálatra tudom elvinni, nem mehetek a pszichológus helyett az oviba, te nagyon értelmes! És pont itt jön az, hogy az oviban van valami miatt gond, valamit nem tudnak kezelni, nem értenek, stb. Ehhez nem nekem kell segítséget kérnem, hanem az óvónőnek, aki ott van, mivel ott nem tudja megoldani. Erről szól a kérdés egyébként, nem tudom, feltűnt-e.
"A szülő is, hogy otthon nem rossz, nyilván, jobb esetben nem kezdi el anyát, apát verni, amit mondjuk egy ovis társával simán megcsinál."
Nem verekszik a gyerekem. De ha megütik, nyilván nem fogja hagyni, ő is oda fog csapni, ezzel nincs gond pl. Nem tudom, hány gyereket ismersz, de a gyerekek közt előfordulnak súrlódások és mivel nem tudják kezelni ezeket (ezt tanulni kell), sokszor összeugranak. Ezt is kontrollálni kellene ám ott azonnal. Ha erről panaszkodnának, szintén nem tudnék vele mit kezdeni otthon, mert nem ott történt. Mit csinálnék vele, kapjon kétszer büntetést?
Tehát esetleg valami építő javaslat is lesz, vagy csak az okoskodás megy ész nélkül?
Csak tudod az a gond, hogy nem szeretném, ha ő lenne a "problémás gyerek", én meg a "nemtörődöm anyuka", mert egyik sem igaz. De valóban, ezt valamennyire el kell engednem, mert nagyon stresszel, ezért a gyereket is. Nem akarom, hogy a buta viselkedés rögzüljön nála.
Nálunk is bevált valamilyen szinten az ajándék lehetősége, de nincs akkora ereje, mint szeretném. Azért köszönöm a jó tanácsokat, nem adom fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!