Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szülőként mit tennétek, ha a...

Szülőként mit tennétek, ha a gyereketek az oviban nem fogad szót, rendetlenkedik?

Figyelt kérdés
2015. okt. 16. 13:35
1 2
 11/16 annamari69 ***** válasza:
65%

Egyébként az oviról nem szívesen beszél, múltkor anyja úgy kihozta az oviudvarról, hogy senki nem vette Őket észre... :( - bocsánat, én ezen a mondaton fennakadtam. Elhozta, hogy nem szólt?

A gyerekeim sulijában hasonlóan "okos" szülő miatt 4 pedagógus kereste a gyereket. Ha sajátom lett volna, nem dicsérem meg, az biztos. Meddig tart odamenni köszönni? 20 másodperc? A másik hogy igényli a figyelmet, igen, minden gyerek igényli. Gondolom, otthon egyke gyerkőc, 27 másik mellett nehéz rá úgy figyelni, ha lenne 2-3 hasonló korú tesója, megtanulná, hogy várnia kell.Ja, és a nev.tanos vizsgálatokról csak annyit, hogy egymaga van egy vizsgálaton, ott lehet, hogy "bűbáj", nyilván. De másik 30 gyerek között kellene megnézni, mit csinál. A szülő is, hogy otthon nem rossz, nyilván, jobb esetben nem kezdi el anyát, apát verni, amit mondjuk egy ovis társával simán megcsinál.

2015. okt. 22. 10:20
 12/16 A kérdező kommentje:

Kedves nagyon okos, látatlanban mindent tudó válaszoló!

"A másik hogy igényli a figyelmet, igen, minden gyerek igényli. Gondolom, otthon egyke gyerkőc, 27 másik mellett nehéz rá úgy figyelni, ha lenne 2-3 hasonló korú tesója, megtanulná, hogy várnia kell."

Hát képzeld, nem egyke, sőt nem is ő a nagyobb. Szóval születése óta osztoznia és várnia kell. És igen, igényli a figyelmet, sokat vagyok velük. Baj?

"Ja, és a nev.tanos vizsgálatokról csak annyit, hogy egymaga van egy vizsgálaton, ott lehet, hogy "bűbáj", nyilván. De másik 30 gyerek között kellene megnézni, mit csinál."

És ez az én dolgom??? Én, mint szülő csak a vizsgálatra tudom elvinni, nem mehetek a pszichológus helyett az oviba, te nagyon értelmes! És pont itt jön az, hogy az oviban van valami miatt gond, valamit nem tudnak kezelni, nem értenek, stb. Ehhez nem nekem kell segítséget kérnem, hanem az óvónőnek, aki ott van, mivel ott nem tudja megoldani. Erről szól a kérdés egyébként, nem tudom, feltűnt-e.

"A szülő is, hogy otthon nem rossz, nyilván, jobb esetben nem kezdi el anyát, apát verni, amit mondjuk egy ovis társával simán megcsinál."

Nem verekszik a gyerekem. De ha megütik, nyilván nem fogja hagyni, ő is oda fog csapni, ezzel nincs gond pl. Nem tudom, hány gyereket ismersz, de a gyerekek közt előfordulnak súrlódások és mivel nem tudják kezelni ezeket (ezt tanulni kell), sokszor összeugranak. Ezt is kontrollálni kellene ám ott azonnal. Ha erről panaszkodnának, szintén nem tudnék vele mit kezdeni otthon, mert nem ott történt. Mit csinálnék vele, kapjon kétszer büntetést?

Tehát esetleg valami építő javaslat is lesz, vagy csak az okoskodás megy ész nélkül?

2015. okt. 22. 16:08
 13/16 anonim ***** válasza:
Nálunk 4 gyerkőc van, most a 3. nagycsoportos. Az első kettővel nem voltak gondok az oviban, viszont most ovis fiamra kis- és középső csoportban rendszeresen, szinte naponta volt panasz. Rendetlenkedés, magasból leugrás, csúnya beszéd, stb... Pedig mi otthon igyekszünk jó példát mutatni. Én sem tudtam mit kezdeni a helyzettel. Nagyon húzták egyes haverjai, vagy ő kezdett butaságot, hogy "menőnek" látszódjon. Most nagycsoport előtt az állatkereskedésben nagyon megtetszettek neki a tengerimalacok, én pedig hirtelen ötlettől vegérelve ígértem neki egyet az áprilisi szülinapjára, ha kevés panasz lesz rá az oviban. Nem stresszeltem azzal, hogy egyetlen panaszt sem akarok hallani, mert akkor nem lenne mostanában malaca. Azzal is beérem, ha legalább kicsi javulást látok. De azóta az óvónőknek feltűnt, hogy a fiam komolyodoot, és sokszor dicsérik, amiért nem vesz részt a balhékban. Lehet ezt megvesztegetésnek is nevezni, de bevált. Ő szeretné majd kiválasztani az állatkát. És mi lesz, ha màr megkapta? Remélem addigra jól beidegződik nála, hogy jónak lenni jó. Addig is sok dicséret az óvónőktől és tőlünk.
2015. okt. 23. 13:46
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha oviba rosszalkodik, ne törődj vele! Oldják meg! Azért vannak ott. Jó, tudj róla mit tett aznap, beszélgess el vele. De sose büntesd azért amit az oviba tesz! Te is megoldod ha otthon van probléma. Oldják meg ők is az ovis gondot!
2015. okt. 26. 12:06
 15/16 A kérdező kommentje:

Csak tudod az a gond, hogy nem szeretném, ha ő lenne a "problémás gyerek", én meg a "nemtörődöm anyuka", mert egyik sem igaz. De valóban, ezt valamennyire el kell engednem, mert nagyon stresszel, ezért a gyereket is. Nem akarom, hogy a buta viselkedés rögzüljön nála.

Nálunk is bevált valamilyen szinten az ajándék lehetősége, de nincs akkora ereje, mint szeretném. Azért köszönöm a jó tanácsokat, nem adom fel.

2015. okt. 27. 19:29
 16/16 anonim ***** válasza:
A meglepi nálunk is bevált! Következő. Nekem nincs pénzem arra, hogy naponta 100asokért vásároljak bármit. Hétfőn megvesszük a matricacsomagot az ujságosnál (dinó mániás) és pénteken délután otthon megkapja, ha nem volt rá panasz. Persze apró dolgok mindig vannak az oviba, de mindig fejlődik, mióta ezt bevezettem. Ösztönzöm, hogy jó legyen :D
2015. okt. 28. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!