Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha túl sok az óvodaköteles...

Ha túl sok az óvodaköteles gyermek igazolt hiányzása, azért szólhatnak?

Figyelt kérdés

Kisebbik lányom 4 hónapos, és mivel vele úgyis otthon vagyok ezért a 4 éves nagyobbik lányom csak ebédig van oviban. Mindenkinek jó ez a felállás, viszont mostanában sokszor előfordul (átlagosan heti egyszer), hogy csak úgy nem viszem be oviba. Ma sem ment, mert éjszaka a kisebbik fent volt másfél órát, és eléggé nyúzott voltam, nem ébredtem fel az ébresztőre úgyhogy itthon maradtunk. Amúgy ők is aludtak úgyhogy elég álmosító az idő is. De volt, hogy azért nem mentünk mert nagyon esett az eső és nagyobb macera a két gyerekkel esőben elsétálni az oviba mint itthon maradni (20 perc gyalog kábé odafelé).

Szóval erre van valami szabály, hogy hány napot igazolhat a szülő? Vagy ha szabály nincs is, van akinek esetleg beszóltak emiatt?

2015. okt. 16. 11:33
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
51%
Ha egyszer egyszer előfordul ilyen az nem hiszem hogy gond, de ha gyakori akkor az más kérdés. Nálunk 10 napot igazolhat a szülő. de ha utazás vagy egyéb miatt hiányozna azt meg lehet beszélni.
2015. okt. 16. 14:48
 22/30 anonim ***** válasza:
74%

Nos a jogszabály csak az igazolatlan hiányzásokat szabályozza, tehát elvileg a gyerek ezen kívül igazoltan "bármennyit" hiányozhat, viszont nagycsoportban ez sem teljesen igaz, hiszen ott kötött foglalkozások vannak az iskolaelőkészítés miatt.

A mi ovinkban a szülő tulajdonképpen akármennyit igazolhat, a lényeg összefüggően max 3 napot igazolhat, de ha egyeztet az ovi vezetőjével akkor többet is, pl sielni mennek, nyaralni stb, ami ugye nem 3 nap, de nem is az orvos fogja igazolni.

Viszont általában egy gyerek nem azért jár oviba, hogy ne menjen, nálunk nem is igazán fordul elő ilyen, majd jövő hónapban lesz olyan, hogy egy rendezvény miatt nem visszük 1 nap. Szóval azért az hogy igazolhat a szülő nem azt jelenti, hogy ki is használjuk.

2015. okt. 16. 19:37
 23/30 anonim ***** válasza:
Nálunk nem viszem de nem is szolok elöre nem müködik ,ezt szigoruan veszik az ebéd lemondások miatt de ha szolnak hogy most pár napig nem jönn akkor nincs baj nálunk sem eböl.
2015. okt. 17. 06:27
 24/30 anonim ***** válasza:
28%
Te komolyan eső miatt nem vited óviba a gyereket ? És mi lesz ha télen esni fog a hó akkor sem viszed vagy minuszok lesznek .
2015. okt. 17. 06:30
 25/30 anonim ***** válasza:

Fura egy hozzáállás! Én a kisebbik egy hónapos korától viszem oviba,ha esett, ha fújt, ha hó esett, ha hideg volt, ha meleg, ha fáradt voltam....ha nagyon beteg, akkor a férjem elviszi, vagy apósom, ha ráérnek!!!

Mi lesz ha suliba fog járni? Akkor se fogod vinni, mert esik az eső? Ősszel esik sokat....

Nálunk 3 napot igazolhat a szülő, az orvos bármennyit! Igazolt hiányzásért nem hiszem, hogy szólnának ha nem sok!

2015. okt. 18. 20:36
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Óvónő vagyok. Nálunk a következő a helyzet. Minden szülő kap egy házirendet, ami tartalmazza a hiànyzásra vonatkozó információkat (is). Mindenkivel alá is íratunk egy papírt, hogy a házirendet átvette, és a benne foglaltakat tudomàsul vette.

Nálunk 5 napot igazolhat a szülő, azt is úgy, ha a házirendből kimàsolja a formanyomtatvànyt, amit a hiányzást megelőzően alàíratta az óvodavezetővel.

Ebédjelentést minden nap fél 9-ig fogadjuk el, aki addig nem szólt, hogy másnap nem jön a gyerek, és fizetős, az kifizeti. Aki betegség után nem szól, hogy a gyerek meggyógyult, és csak úgy beâllít vele, azt megkérjük, hogy a gyermekét vigye haza ebéd előtt.

Betegség: orvosi igazolàst fogadunk csak el, olyan indokot nem, hogy a gyerek beteg 1 napig, majd jön. Ha beteg, lássa orvos, ha nem beteg, akkor ne hazudjuk azt az óvodában, hogy az.

Keményen hangzik kedves szülők, az igaz. Viszont gondoljunk bele. Az óvoda nem gyermekmegőrző. Ott céltudatos, tervezett fejlesztő tevékenység folyik. Diplomàs óvodapedagógusok, gyógypedagógusok, fejlesztő pedagógusok foglalkoznak a gyermekkel.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy csak akkor ne hozzàk a gyermeket ilyen-olyan mondvacsinàlt indokkal, ha úgy gondolják, hogy otthon is tudják úgy fejleszteni, ahogy mi.

2015. okt. 22. 21:32
 27/30 anonim ***** válasza:

X napot igazolhat a szülő! Utána elveszik a családi pótlékot!

Pont az ilyenek miatt vezették be, mint TE!

Esik, nem viszem. Elaludtam nem viszem...

Más 5 gyerekkel elviszi, csak, mert kötelező! Pedig ő is otthon van 2 kicsivel! PONT!

Ha jól emlékszem 5 napot igazolhat a szülő! Utána az ovoda jelzi az illetékesnek!

2015. okt. 26. 12:11
 28/30 anonim ***** válasza:
Tavaly például volt olyan szituáció januárba, hogy egész hétvégén nem volt fűtés az ovodába. Jelzem nálunk nincsen gáz, vegyestüzelés folyik az óvodába. 5 napig nem voltam hajlandó vinni a gyermekemet 12 fokba. Elvittem én csak amikor megláttam hogy kesztyűbe kabátba ülnek a gyerekek fogtam és hazavittem. Mondtam az óvonőnek hogy ha az idén is lesz ilyen nem vagyok hajlandó vinni a gyereket hogy utánna beteg legyen. Más, volt olyan eset is amikor hányás hasmenés volt az oviba észrevettem mert ugye az ovónők nem szóltak csak peregtek ki sorba a gyerkőcök éppen időbe vettem ki az enyémet másfél hétig nem vittem ovodába így nem kapta el. Hál istennek nálunk nem ilyen szigoróak az óvodába mi egy kis faluba élünk távol mindentől, meg lehet beszélni mindent az ovónőkkel. Korrektek hiszen ismernek mindenkit tudják hogy nem hanyagoljuk el a gyerkeket. Valaki írta itt hogy az ilyenek miatt hozták be a törvényt. Nem Borsod, Szabolcs, Heves megye miatt és ne soroljam az életszínvonal alatt lévő megyéket. Mert legalább az óvodába megkap mindent a gyermek mert otthon elhanyagolják és az utca neveli én már csak tudom mert itt élek velük az egyik ilyen megyébe.
2015. okt. 27. 06:33
 29/30 anonim ***** válasza:

Az lehet, hogy a lecsúszott rétegek miatt hozták ezt a törvényt, de mindenkire vonatkozik. A gazdagra is és a faluban élőkre is. Ha az óvónők nem tartják be, akkor azt semmiképp nem korrektségnek nevezném. Tavaly még persze, hogy megtehette az ember, hogy nem viszi, ha ezzel megelőz egy betegséget, idén szeptembertől viszont ez már nem lehetséges. A falusi óvónők se tudnak mit csinálni, hiszen nekik is el kell számolni minden gyerek, minden napjával. Vagy az orvos igazolja, vagy a szülő (de ő csak pár napot tud), vagy meghamisítják a nyilvántartást és beírják, hogy ott van a gyerek. Mondjuk ezt maximum az első ellenőrzésig fogják megtenni.

(Fűtés nélküli oviba télen én sem vinném a gerekemet, de szerintem eleve szabálytalan így üzemeltetni az ovit, tehát ez egy egészen más kérdés.)

2015. okt. 27. 06:59
 30/30 anonim ***** válasza:
Kedves 28! Nem rád gondoltam! Nem arra, hogy nincs fűtés és nem viszed! Miért vetted magadra, nem értem! Leirtam, hogy ha esik azért nem viszi, ha elalszik azért nem! Az ilyenek miatt, ezt meg is mondták!
2015. okt. 29. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!