Leigazolnál hiányzás miatt egy napot, ha valójában volt a gyerek oviban?
A lányunk betegség miatt hiányzott másfél hetet az oviból. Keddi napon nem ment először, az orvosi igazolása is így szól. Ma szólt az óvónő, hogy nem jó az igazolás, mert egy nappal később kezdődik, igazoljam le szülőivel azt az egy napot. Mondtam neki, hogy jó az igazolás, mert hétfőn még volt a gyerek. Ő állítja, hogy a gyerek nem volt hétfőn, mert a naplóban ki van húzva.
Az biztos, hogy hétfőn mentünk oviba.
Nálunk olyan volt, hogy kisfiam 1,5 hónapot hiányzott egy műtét miatt. Első ovis napján vittük az igazolást. 2 hét múlva szólt az óvónő, hogy jó lenne ha vinnék orvosi igazolást a hiányzásról. Röhejes! Leigazoltam én.
Én mindenképpen leigazolnám a helyedben, nem szórakoznék ilyesmivel. Oviban nincs megszabva, hány napot igazolhat le a szülő, viszont az igazolatlan hiányzások miatt megütheted a bokádat.
Kérdező, még mindig 9-es. Nem lehet, hogy a szülőin a nagycsoportosokról beszéltek a 10 nap hiányzással kapcsolatban? Mert náluk tényleg meg van határozva, hogy mennyit lehet távol. A kiscsoportban és a középsőben elvileg ilyen nincs, az óvodától függ, hogy mennyire kezeli rugalmasan a helyzetet. Nálunk az új oviban úgy van, hogy simán megteheted, hogy heti 3 napot viszed csak oviba a kiscsoportosodat, ha például otthon vagy a kistesóval. Nekem fejlesztésre kell hordanom a kisfiamat, aki most kezdte az ovit, mindegy egyes hétfő és kedden hiányzik az oviból. Szóltam, hogy fejlesztésen van, és azokon a napokon nem viszem be. Abszolút semmi problémájuk nincs vele. A korábbi ovinkban volt, hogy a kemény hideg télen nem vittem 1 hétig a lányomat, mert nagyobb macera volt az 1 évest is reggel magunkkal vinni a jeges úton, aztán délben meg vissza a 3 évesért, inkább kihagytuk azt a hetet. Az óvónő tök mérges volt, hogy hogy képzeljük ezt. Teljesen ovifüggő.
Sajnos nincs garancia, hogy nem kerülsz kellemetlen helyzetbe, főleg, ha az a rendszer, hogy utólag adminisztrálnak. :-(
Utolsó, attól még, hogy nem szólok, hogy nem viszem a gyereket, de utólag odaviszem az igazolást, attól mulasztást szerintem nem követtem el hivatalosan, maximum emberileg, mert persze az a normális, hogy előre szólok, vagy aznap betelefonálok.
Nálunk egyébként egy kis füzetben vezetik az ilyen egy-egy napos kimaradásokat, amikről nincs orvosi igazolás, és év vége felé íratják alá ezeket a szülővel. Sose volt probléma. Nem veszett el orvosi igazolás, nem kekeckedtek, ha nem vittem el orvoshoz egy nap otthontartás miatt.
Kérdező, sajnálom, hogy így végződött, azért rendesen összezártak, megértem, hogy kapituláltál. Annyit tényleg nem ér meg... De azért felháborító, hogy még csak azt se tudták kimondani, hogy LEHET, hogy esetleg hibáztak, de nagyon megköszönnék, ha segítenél a problémát így megoldani.
Az emberben nem maradna ez a tüske, és legalább annyit érezne, hogy segíthetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!