Ti észre vettetek olyat, hogy a gazdagabb gyerekekkel kivételeznek az oviba?
Sajnos ez mindig így volt. 29 éves vagyok, emlékszem az ovira és az általános sulira is. De még gimiben is jellemző volt, hogy kivételeztek.
Mindenem megvolt, nem szenvedtem hiányt soha semmiben. Gazdagok nem voltunk, pont megfelelő volt minden.
A tapasztalatom az, hogy ez szülőfüggő. Az én anyukám sosem volt az a fontoskodó, "majd én mindenkinek megmondom a frankót", és sosem nyalizott senkinek. Volt pár szülő mindig, aki mindenhol ott akart lenni, farsangi felkészítés, kirándulások, stb. Persze mert munkájuk nem igazán volt, max egy kis boltocska, vagy kis virágüzlet. Ezek a szülők szedték az osztálypénzt, ők vették az ajándékot a tanárnéninek, meg sütit hoztak be csak úgy, amikor kedvük tartotta. A férjeik általában valamilyen "híresebb" menő helyen dolgoztak, magasabb beosztásban. De jellemző volt, hogy csak azt a boltocskát vezették férjükkel együtt, ahonnan aztán csurrant-cseppent minden földi jó a tanárnéniknek. :D Viszont egy gazdagabb orvoscsemete volt a legjobb barátnőm. Az ő anyukája és apukája is orvos, és nem a nyalis, üngyülübüngyülü, fontoskodó fajtából. Mondjuk úgy, pont mint az én anyukám. És hiába volt barátnőm a "leggazdagabb" az osztályban, vele mégsem kivételeztek. Mert a szülei tudtak viselkedni, és a földön járni.
Oviban egyébként a kedvenc szülő gyereke mondta a verset először, ő vezette anyák napján a sort, mikor felvonultunk, a fotókon ő volt középen... Ő ült az óvónéni ölében, meg persze becézgetve volt. Mi gyerekként kb ennyit láttunk.
Iskolában azert már durvább a helyzet. Ott már a gyerek is érzi az ezzel járó "hatalmat", amit szépen éreztet is a többiekkel.
Még nincs gyerekem, de tervezzük párommal. Elég magas színvonalon élünk, mindketten magas beosztásban. Sosem akarok a sütitvivő, tanárnénipopójáttövigkinyaló anyuka lenni. Nagyon fogok figyelni erre!
Nem, én nem érzem.
Mi nem vagyunk sem szegények, sem gazdagok.
De tavaly az év elején a közös szülői értekezleten 1 órát sírt az igazgatónő, hogy a fejükre szakad az épület, és semmi taneszköz nincs, mert a Klikk nem ad.
Erre vagy 100.000 ft értékben vittünk be játékot, magnót, szerszámokat, stb. Rajtunk kívül még 3 szülő az egész iskolából.
Ennek ellenére rühellik, és piszkálják a gyerekemet a tanárok. Az idén nem viszek egy darab rajzlapot sem. Csak azt, amit az én gyerekem használ.
Na akkor jól gondoltam hogy kávé vagy valami csokikaval kellett volna kezdenem az oviban!! Meg is lett az eredménye!!
Koszosban etetik a gyerekemet meg leszarják hogy kajás marad a szája!
Na a héten próba ha jól vizsgáznak akkor járunk tovabb ha nem akkor marad a felmentés es itthon lesz az én tündérem még egy évet!!
Megtudhatnám ugyan miért kettem fullra lepontozva????
Mondtam én is annyira jókat mint a sok anyuka itt!!
Ez mindig így van!
Én egy város melletti,faluban jártam óviba,suliba.
A suli rosszabb volt.
Nálunk szó szerint ketté szedték az osztályt és a gazdagabbaknak jobban,megtanítottak mindent.Külön foglalkoztak velük..nekünk még angolt sem tanítottak,csak nekik.Szakkörökre is csak ők járhattak.Az is ismerős,hogy a szűlök nyalíznak..nálunk is voltak ám ilyenek.De persze annyiból jó érzés,hogy ha szét nézzek,hogy hova juttotak,hát nagyon sehova..Szóval,nem is értem mi értelme volt ennek.De a mai napig ha vissza emlékszem rossz érzés az tuti.
A feleségem oviban dolgozik.
Semmi ilyen nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!