Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » SNI-re jár óvodai étkezésre...

SNI-re jár óvodai étkezésre kedvezmény?

Figyelt kérdés
ADHD és beszédpercepciós zavar. SNI (sajátos nevelési igény) az tartósan beteg, fogyatékost is jelent? A barátnőm szerint igen, de én úgy tudom, hogy én ezzel nem kapok semmi kedvezményt, csak az óvoda.
2015. szept. 13. 20:00
1 2 3
 11/22 Andizsuzsi ***** válasza:
32%

"Nettó 165ezer Ft adókedvezménnyel együtt/szülő nem nevezhető extrém magasnak"

Jó, az extrémet visszavonom. Ettől még a válasz korrekt volt.

2015. szept. 14. 09:44
 12/22 anonim ***** válasza:

Andizsuzsi!

Hiába keresek extrém sokat, ha abból egy része lakás törlesztőre megy :( Érdekes a bevételt nézik, de a kiadás senkit nem érdekel!

Szerencsére keresek annyit, hogy ki tudjam fizetni a gyerekeim étkezését és képzeld nálunk mindenki "extrém" sokat keres, mert 3 gyerek nem fizet étkeztetész a csoportunkban és ők is azért mert 3 gyerekesek :)

2015. szept. 14. 10:40
 13/22 Andizsuzsi ***** válasza:
39%

Hiába veszekszel velem, a törvényeket nem én hozom. Elismerem, rossz kifejezés volt az extrém, én iskolában dolgozóként a korább nem egészen 40.000 forintos határhoz mértem.

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a gyerek eltartása és az ezzel kapcsolatos költségek a szülőket illetik, hitelt pedig mindenki saját döntésére vett fel.Azért had ne az állam fizesse (áttételesen) a te törlesztőrészletedet. De ez az én egyéni véleményem, amivel lehet persze nem egyetérteni, és ezért lepontozni.

De ettől függetlenül a jogszabály azt írja le, amit írtam.

2015. szept. 14. 11:01
 14/22 Andizsuzsi ***** válasza:
32%

"és képzeld nálunk mindenki "extrém" sokat keres"

Örülj neki, jó környéken laksz. Abban az óvodában, ahol én dolgozom, majd' mindenki ingyenes. Minden viszonylagos.

2015. szept. 14. 11:10
 15/22 anonim ***** válasza:

Maga az SNI nem feltétlenűl jogosít emelt csp-re, igyen étkezésre stb.

Az SNI-n belűl van sacc 100 különböző kód, és azok töredékére járnak az ilyen olyan kedvezmények. Ez a kód szerepel azon a papíron amin az áll hogy sni-s, ez alapján utána tudsz járni.

Az én fiam is SNI-s enyhe értelmi fogyatékosság és megkésett beszédfejlődés miatt, de a kód alapján amit ez takar semmit nem kapunk.

2015. szept. 14. 11:24
 16/22 A kérdező kommentje:

Az extrém magas jövedelem nálam is kiverte a biztosítékot. Nálunk 93.000 Ft jut egy főre, és már pont kiesünk az ingyenes étkezésből. Igen, telik a gyerekem étkeztetésére. Mint ahogy másnak is telik, csak éppen megint a lakosság (szerintük) 10 %-a fizet a többiek helyett is. Ha én kifizetem, fizesse ki mindenki, hiszen, amikor gyereket vállalt, akkor is tudta, hogy mennyi a jövedelme. Én viszont nem tudhattam, hogy ilyen problémái lesznek a gyerekemnek.

Ezenkívül egy adhd-s gyerek, aki még beszédproblémákkal is küzd nem könnyű feladat. Annál is inkább, mert 2 éve hordom mindenhova, és most sikerült kiharcolni egy SNI-t. Évek alatt egy csomó szakembert kifizettem, mert az állami szervek teljesen elzárkóznak a segítségtől, de bezzeg, ha valamit fizetni kell, akkor tőlem mindig bevasalják. (Gázártámogatást sem kaptam, amikor a lakosság nagy része igen).

Éppen ezért én úgy érzem, hogy jogosultabb vagyok a kedvezményre,mint az, akinek 88.000 ft jut havonta. Pláne, hogy nagy részük vállalkozó, csak éppen minimálbérre jelentette be magát, de neki mégis minden ingyen jár, én meg fizessek.

Amíg nem lehet biztosan tudni, hogy kinek mennyi a jövedelme,az ilyen kitételek mindig is igazságtalanok voltak, és lesznek is. Aki 20 millás dzsippel jár az oviba a gyerekért a szomszéd utcából, annak én nem adnék kedvezményt.

Én az extra magas jövedelmemmel Suzukival járok...

2015. szept. 15. 18:27
 17/22 anonim ***** válasza:

Ezen kár háborogni meg idegeskedni mert nem lehet úgyse igazságot tenni. Mindig lesz olyan aki nem jár jól és olyan is aki más szemében igazságtalanúl jól jár.

Pl jellemzően 1 gyerek nem gyerek csak 3. Ha nem is a jelenlegi rendszerben bár most is sokminidenben így van. De amikor én voltam iskolás, és nem is volt olyan rég én és a tesóm nem kaptunk ingyen könyvet, étkezést mert csak ketten voltunk a szüleink bedig házasok voltak. Az senkit nem érdekelt hogy napról napra éltünk. 1kg lisztet nem kaptunk ingyen. Ugyan akkor az osztálytársamnak volt 2 testvére így ők kaptak ingyen könyvet étkezést és még az önkormányzati adomány osztásra mentek a tartós élelmiszerért mert 3 gyerekre járt nékik. Közben meg az volt a legnagyobb gondjuk hogy Egyiptomba töltsék a nyarat vagy Mallorcán. Pedig pl az ingyé könyvet nem kellett vissza adni, kicsi volt a korkülönbség köztük ugyan abból tanult a legkisebb mint a legnagyobb így örökölhették egymástól a könyveket. Nekünk még ez sem adatott meg én már másból tanultam mint a tesóm így hiába őrizgette anyukám a bátyám könyveit nekem újat kellett vennie nekem. Hát nem igazságtalan?

Az meg hogy te nem fogod másét fizetni? Én nem fizetek az étkezésért de adózok tehát beteszem azt a pénzt a kaszába amiből a gyerekem érkezését fizetik. De neked nem kell AZÉRT többet fizetned az étkezésért vagy többet adóznod hogy az én gyerekem ingyen ehessen.

2015. szept. 15. 23:17
 18/22 Andizsuzsi ***** válasza:

Én meg fizetem a te gyereked rezsiköltségét...

Nyugodtan lepontozhatsz megint, bár látom az sem segít levezetni az idegességedet. Azt már az előző válaszomban elismertem, hogy rossz kifejezés volt, felesleges lovagolnod rajta.

2015. szept. 16. 09:00
 19/22 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért fizetnéd az én gyerekem rezsiköltségét?

Igen, ez sajnos igaz, ezek a dolgok mindig is igazságtalanok voltak. Én annak a híve vagyok, hogy mindenki fizesse ki, amit elfogyaszt.

Azért mert én 25 éves koromig tanultam, és ezért egy kicsivel magasabb a jövedelmem, mint annak, aki lusta volt továbbtanulni, úgy gondolom, hogy megérdemlem. Tettem is érte.

Más meg szül 5 gyereket a semmire, aztán sír, meg elvárja, hogy majd az állam eltartsa.

Kedves utolsó! Úgy látom, hogy itt inkább te fröcsögsz, mert nem esik jól, hogy van akinek magasabb a jövedelme. Én feltettem egy kulturált kérdést, és a témától elkanyarodva elég sok választ kaptam. Gondolom a stílusod nem csak engem bosszant.

2015. szept. 16. 20:24
 20/22 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem fröcsögtem, és a legkevésbé sem zavar a fizetésed, jól megélünk a sajátunkból. Azért én (is) fizetem a te gyereked rezsijét, mert te csak a nyeesanyagköltséget fizeted. Sőt, a diplomáig eljutásodat is én és a többi kereső fizette, amíg te a köz-és felsőoktatásban tanultál.
2015. szept. 16. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!