Szellemileg elmaradottak óvodája hol Budapesten, hogy lehet beíratni a gyereket?
A fiam 3 éves és nem beszél még teljesen jól, meghalt az apja pár hónappal ezelőtt azóta egy visszafejlődést tapasztaltam nála. Most kezdte az óvodát. Egész nap hallgat bent. Meg sem szólal. Elegem van abból, hogy mindennap engem piszkálnak és szólnak meg a gyerek miatt az óvónénik, munka és a gyerek ellátása mellett teljesen egyedül erre már nincs erőm. Szeretném egy szellemileg elmaradottaknak való óvodába íratni, akkor talán békén hagynak és nem kell azt hallgatnom, hogy a beszoktatás második napján végigszaladta az udvart, nem akar enni ülve, vagy sehogy, nem beszél stb. Kezd elegem lenni a megalázásokból. Nincs erre időm munka mellett meg a gyerek mellett. Nem tudok ennyi megalázást elviselni. Ennél még a halál is jobb. Felvettem tegnap este videóra, ahogy ülve eszik, mert azt állították tegnap, hogy biztosan otthon sem eszik ülve. Azt sem tudom ezt elküldjem-e az óvónéninek.
Amúgy a gyerek nem agresszív, szépen játszik, csak nem akar beszélni és kissé félénk az idegenekkel szemben. Nincs energiám meg időm sem harcolni, dolgoznom kell. Ha nem dolgozok nem eszik a gyerekem, nincs ruhája, nincs semmije. Szeretnék úgy dolgozni, hogy nem kapok minden nap megalázást. Nyugodt életet szeretnék. A csoportban folyamatosan sír 4-5 gyerek, mellette 2-3 folyamatosan bepisil, mivel az óvónő minden szülőnek a többi szülő hallatára elemzi a gyerekét ezért hallom azt is, hogy a folyton bepisilős kislányra kedvesen azt mondja "igaz, hogy bepisilt háromszor, de nagyon aranyos". Lehet nem bírja a gyerek fejét vagy az enyémet, pedig kedves voltam vele. Nem tudom, csak azt, hogy szeretném a szellemileg elmaradottak közé rakatni a gyereket, hátha akkor békén hagynak.
Az óvoda még autista gyerekeket is befogad, rájuk sem mondanak semmit sem, engem sem zavarnak, én elfogadom teljes értékű emberként azokat akiknek valamilyen problémájuk van. Sosem tettem különbséget e tekintetben, meg másban sem.
Jövő héten elviszem a fülészetre, aztán elkezdi a logopédussal meg a fejlesztőpedagógussal a munkát és meglátjuk mi lesz. Nagyon bántó és sértő az óvónő hozzáállása.
lesznek ennél rosszabb dolgok is....ne akadj fenn ezen.ovónő vagy te kérdezted tőle miért nem ült le?
talán itt kéne kezdeni(tudom h nem beszél,de lehet ugy kérdezni hogy tudjon "válaszolni")
Nevelési tanácsadó. Megvizsgálják és valóban kapsz segítséget. Gyógypedagógiai óvodába nem írathatod szakvélemény nélkül és ne is tedd, ha nem indokolt. Viszont a szakvélemény birtokában és függvényében másik ovit választanék a helyedben. Egyértelműen ellenséges az óvónő, de neked is segítségre lenne szükséged, rossz lelki állapotban vagy (érthetően).
Ha a szakvélemény igazolja a gyanút (szerintem nem fogja), akkor írj privit, megpróbálok segíteni.
Gyógypedagógus
Szerintem meg elég lenne ha átiratnad egy másik oviba, ahol normális óvónők vannak. Ezek idióták!!!
3 éves gyerek, gondolom egy hete jár oviba. B@sszus, ilyenkor mit várnak tole? Hogy el is mosogasson maga után? Nálunk az ovikezdeskor volt olyan kisfiú, aki fel évig le sem ült a többiekkel ebédelni. Az óvónők türelmesek voltak vele, egyszer majd csak leül, és így is lett. Az meg hogy néhányszor bepisilnek, teljesen normális kiscsoport elején, szót sem érdemelne. Ezek kiégett óvónők, a kicsit problémásabb gyerekeket hajtanak el, hogy ne kelljen velük foglalkozni. Meghalt az apja, ezt is tolerálhatnák, de ahhoz is hülyék. A lányom óvodában egy kislánynak fel évre elutazott az Anyukaja, szegény kivolt rendesen, az óvónők nem győztek patyolgatni. Ezek meg...
Megértem hogy kivagy rajuk, keress a gyereknek másik óvodát, normalisat, nem kell gyogyi, mert nincs semmi baja, beszélni is majd elkezd, ha beilleszkedik és talál barátokat.
Bocs hogy így kikeltem magamból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!