Hogy fog menni az ovikezdés?
Az evés, öltözés, önállóság miatt nem aggódj, arra hamar rá fog jönni, hogy itt nincs aki megcsinálja helyette.
A nehezebb az anyás kérdés lesz, valószínűleg a beszoktatás kicsit nehezebb lesz, pláne ha látja rajtad, hogy te már most izgulsz.
Sétáljatok el már mostanában többször az ovihoz, beszélgessetek róla sokat, és próbálj otthon az ovihoz hasonló napirendet tartani.
én pedagógusként azt mondom,hogy egy picit hosszabb időt szánjatok rá,mint az "átlag".-de nem kell aggódni.kiscsoportban még minden belefér.az óvónők,ha jó helyre megy,megtesznek majd mindent a zökkenőmentes beszoktatásért.lehet,hogy az elején a fél nap fog beválni,mert elfárad,sok lesz neki.gyerekek nagyon jól alkamazkodnak,hamar barátkoznak,ezzel nem lesz gond. a közös öltözéskor figyelik egymást-sőt segithetnek is egymásnak.ill ott a 3 felnőtt is (jobb esetben)
próbálj meg te is lazább lenni picit-ne érezze,hogy annyira izgulsz.készüljetek fel-sétáljatok arra,játszatok otthon ovisat,..stb,de ne próbld győzködni,engedd,hogy sirjon,fejezze ki az érzelmeit.ne mondj ilyet,hogy,ha nem sirsz,akkor hazafele kapsz egy fagyit,mert akkor úgy érzi,hogy neki most teljesitenie kell.ha te vagy érzékeny,menj ki a folyosóra,ott pityeregj(ne aggódj,láttunk már ilyet sokat).
hidd el,előbb -utóbb minden gyerek beszokik
Ha nehezen érthetö a beszéde akkor én elviném a beszédvizsgáloba ,füll orr gégészhez.is
Többit megtudja tanulni az oviban idővel .
Kiscsoportban nem is kell, hogy egyedül öltözzön. Az evésnél is segítenek és a csordaszellem is segíteni fog 😊. Kislányom úgy kezdte az ovit 3 évesen, hogy csak pár szót mondott, nem okozott gondot, mert a szükségleteit tudta jelezni.
Ne izgulj előe, várdd meg milyen lesz. Bár én is - és gondolom minden szülő ideges 😊.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!