Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ahol nagy az egy főre jutó...

Ahol nagy az egy főre jutó jövedelem, ott többet kell fizetni jövőre az ovis ebédért?

Figyelt kérdés
Kaptunk egy kereseti nyilatkozatot, hétfőn le kell adni. Jól keresünk de nagyon magasak a kiadásaink is (hitel) - persze ezt sehol nem kérdezik.... Hogy miből varázsoltál lakást a gyerek feje fölé... Na mindegy nem erre akartam kilyukadni. Ha benyújtjuk a kereseti adatainkat, jövőre drágább lesz nekünk az ebéd, hogy még több gyerek ingyen ehessen?

2015. jún. 5. 09:43
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk elég gyenge az étel, reggelire kapnak például egy fél vajkrémes kiflit teával, a levesek üresek, íztelenek, a második sokszor szintén.
2015. jún. 5. 10:09
 12/35 anonim ***** válasza:
84%

"Szeptember 1-jétől ingyenes gyermekétkeztetésre jogosultak a három vagy több gyermekes családok, a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek és testvéreik, valamint azok a családok, ahol az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, jelenleg 89 ezer 408 forintot. A tehetősebb, háromnál kevesebb egészséges gyermeket nevelő szülőknek továbbra is kell térítési díjat fizetni az étkezésért.

A jogosultság megállapítása önbevalláson alapul, a szülői jövedelemnyilatkozatban foglaltakat nem vizsgálja sem az intézmény, sem a települési önkormányzat jegyzője. "

2015. jún. 5. 10:15
 13/35 anonim ***** válasza:
75%
Bocsánat, hogy kérdezek: ez bölcsődésekre is vonatkozik?
2015. jún. 5. 11:28
 14/35 anonim ***** válasza:
65%
azért az durva lenne,ha nekem kellene megfizetnem más gyereknek a kajáját.Én nem mertem csak egy gyereket vállalni,őt talán fel tudom tisztességesen nevelni.Miért fizessek olyanokért,akik 3 vagy több gyereket vállaltak,sokszor semmire?Akkor az én gyerekemnek havi 20 ezer lesz a kajája,hogy más ingyen kaphassa?
2015. jún. 5. 17:09
 15/35 A kérdező kommentje:
A maradék egyharmad fizeti ki a többi kétharmadnak a kajáját? MIÉRT??? Ha 10 forinttal többet keresek, mint a másik, mert mondjuk pont a határon vagyunk, akkor én 3 gyerek kajáját fizetem, ő meg egyét sem? Azt sem értem, miért az én terhem kell legyen, hogy másnak nagy a családja. Én annyit vállaltam, amennyit bírtam, akkor most miért engem kell büntetni másnak az egész pereputtyáért?? És 89.000 forint per fő az már erre kötelez bárkit? Ha összesen apa + anya bére és a családi pótlék kitesz 267.000 forintot, az pont a tengődésre elég (Bp-en), pláne ha nem raktak a nagyszülők lakást a család feneke alá. Nem értem azt sem, amit az egyik válaszoló írt, hogy a vacak ovis kaja helyett majd rendelek mást a gyerekemnek. Hogyan? Mindennap kiviszai a teletál ételfutár Kovács Pistike névre a kaját, a dajka meg majd külön az övét szervírozza? Vagy viszem magammal dolgozni a gyereket, hogy ne legyen rajtam két másik gyerek kajáltatásának a terhe?? Mi a vihar ez az egész??
2015. jún. 5. 17:11
 16/35 A kérdező kommentje:

És még egy kérdés: köteles vagyok beadni a keresei nyilatkozatot? Nem fogok hamis adatokat beadni nyilván, de nem szeretném senkinek az orrára kötni (óvodai titkárnő meg a fél óvoda) a kereseti viszonyainkat. Ez magánügy és az óvoda nem adóhatóság tudtommal.

Amúgy sem hiszem, hogy pont a lakosság egyharmada élne a meghúzott határ alatt. De ez tök lényegtelen, nem akarok nyilatkozni és kész. Fizetem a saját gyerekem kajáját, ennyi legyen elég. Még ha a kiadásokat is igazolni kellene, az talán korrektebb lenne, de akkor sem az óvoda felé, hanem egy hatóság felé!

2015. jún. 5. 17:21
 17/35 anonim ***** válasza:
75%
Én úgy tudom, hogy nem a többi szülő fedezi az ingyenes étkezésre jogosultak étkezését, hanem az önkormányzatoknak kell átvállalni. Bár több önkormányzat már jelezte, hogy nincs ilyenre kerete, szóval nem tudom, hogy fogják ezt az egészet szeptemberig levezényelni, én nagy fejetlenségre számítok. Az én kisfiam is szeptemberben kezdi az ovit, a megadott határt 3000 Ft-tal haladjuk meg, de emiatt nem fogok trükközni. Úgy tudom, hogy csak azoknak kell nyilatkozni a jövedelmükről, akik jogosultak az ingyen érkezésre, de ott is önbevallásos alapon, fizetési papírokkal nem kell bizonyítani és ellenőrizni sem fogják. Egyénként vicces, hogy azt írják, hogy csak a leggazdagabbaknak kell fizetni, mert egy max gyeddel és egy átlagosnál picivel több apai fizetéssel, meg hitellel nem hinném, hogy a leggazdagabbak közé tartozunk.
2015. jún. 5. 20:06
 18/35 anonim ***** válasza:
32%
Kérem a linket és jogszabályrol,és azt a hír linkjét ahol ez van mert ilyen dolgot csak akkor hiszem el ha elolvastam magam is .
2015. jún. 7. 06:09
 19/35 anonim ***** válasza:
Utána olvasva azok a 1-2 gyerekesek is ingyen ehetnek akiknek nem haladják meg a megadott összeget,illetve sni gyerekeik vanak .
2015. jún. 7. 06:14
 20/35 A kérdező kommentje:

Ma szóltam szép kedvesen, hogy nem szeretnénk leadni a kerseti adatainkat, mert úgysem leszünk jogosultak.

Szerinem egyébként valószínű, kérni is törvénytelen ilyen adatokat. Nyilván vannak olyan hatóságok, amik kérhetik, de biztos vagyok benne, hogy az óvodának nem ez a feladata. Például föl vannak készülve az adatok biztonságos tárolására? Egyáltalán ért valaki az ilyen adatok kezeléséhez? Kizártnak tartom. Nem az az óvodatitkárnál kellene leadni, hanem az óvónőnél, adott esetben a szomszéd csoport ügyeletes óvónőjénél, szóval egy kabaré az egész, az se volt józan, aki kitalálta.

2015. jún. 8. 07:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!