Menni vagy maradni?
Nagyon elegem van a fiam óvodájából, egyáltalán nem jó ott a légkör, az óvónők sem érzik jól magukat egymással szerintem, hát még a gyerekek. Az ovi egy mindennapi stresszforrás nekem.
Van egy másik óvoda ugyanolyan közel mint a mostani, már sokszor gondolkoztam, hogy átiratom.
DE: nem vagyok benne biztos, hogy a fiamnak jót tenne a változás. Én úgy nőttem fel, hogy egyszer sem költöztünk, és sosem váltottam se ovit sem sulit, és nekem ez biztonságot adott. Ő már egy váláson és egy költözésen túl van, és láttam, hogy megviselte, nem lesz neki sok az óvodaváltás is? Nem szeretném a folytonos változtatgatásra nevelni. Vannak óvónénik és helyzetek, amiket ő sem szeret viszont van egy óvónéni, akit igen. A többi...
A fiam még csak kiscsoportos.
Szóval van pro és kontra elég.
Az egyik óvónő folyton ideges és ordít a gyerekekkel, a másik folyton megsértődik a gyerekekre, ha azok valamiben nemet mondanak neki, a negyedik nagyon agresszív a szülőkkel szemben, (gyerekekkel aranyoska, de annyira álszentnek tűnik ezek után), a vezető idegroncs. Egyetlen óvónéni van, akivel szívesen hagyom ott. Mellette pedig megy a pletyka és az egymásra köpködés meg a klikkesedés.
Egyszerűen csak nehezen bízom abban, hogy egy ilyen közegben bárki igazán jól érezheti magát. Gyereket óvónőt beleértve.
Én elvinném. Írom ezt úgy, hogy nem vagyok továbbállós típus.
Azért nem lesz neki sok, mert még kiscsoportos, és jön a nyár. Azt meg te sem tudod garantálni, hogy a jelenlegi oviban ott marad vele az általa szeretett óvónő, az egyetlen visszatartó tényező. Nálam egyértelmű a döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!