Hány öltözet új ruhát vesztek gyereketeknek az óvodába egyszerre ősszel?
az enyémek nem egyszerre nőnek ki mindig mindent, tehát nem komplett öltözeteket veszek, hanem kiegészítem a ruhatárat annyival amit épp kinőtt, meg a mi szükséges évszaktól függően.
nagyjából kb így szokott kinézni a szeptemberi szekrényük:
lányom sok mindent örököl, kb a ruhák 10%-át veszem én neki, jellemzően a fehérneműt.
15 póló, kb ugyanennyi hosszú ujjú póló, 8-10 trikó, 15-20 bugyi és zokni, harisnyát nem hord de van mindig 5-6 különböző legginse. vékony és vastagabb tréningnadrág legalább 5-6, farmerféle kb ugyanannyi. bélelt nacik 3-4. Hosszú és rövidujjú tunika és egyberuha legalább vagy 20 db összesen, derékszoknya 6-8, rövidgatya ugynennyi. pulcsik-kardigánok legalább 15 különböző fazonban és vastagságban. átmeneti kabát 2, sídzseki télidzseki 2, anorák 2. oviudvarra külön anoráknadrág és kabát(vastagabb-vékonyabb) sapkák különböző vastagságban legalább kettő-kettő, kesztyűk szintén. pizsama-hálóing rövid és hosszú ujjú meleg-vékonyabb van neki vagy 15 váltásnyi. lábbeli: benti szandi, jövő-menős szandi vagy vékony zártabb cipő ha még meleg az idő. átmeneti vízálló zárt, ünneplős. ja, meg alkalmakra hosszú ruha, szoknya, blúz, kardigán
fiam: nem öröklünk semmit
pólója van vagy 10-12, hosszú ujjú is kb 10. alkalomra is megfelelő ing 3-4. kardigánok-pulcsik sportos-alkalmibb-vastag-vékony stb összesen legalább 10. kisgatyi 15 kb, trikó kb 10, zokniból sok van mert mindig szétnyúzza valahogy pár hét alatt. fermer és egyéb nem tréningek bélelt-vékonyabb stb összesen kb 15 db. rövidgatyák kb 6-8 db. lábbelik és téli szerkók mint a tesónak.
úgy számoljatok, hogy a zsákban kell legyen váltásruha, mindenből 1, de érdemes alsóból többet betenni meg kis nejlont, hogyha nem mossa ki a dadus vagy nem szárad meg mire mész érte akkor legyen mibe hazahozni.
az én fiam mindig leborította a pólóját, meg lefröcskölte kézmosásnál, neki mindig több pólója volt bent tartaléknak. én tettem be vékonyabb-vastagabb nadrágot, hogyha változik napközben az idő, ne fázzon-süljön meg. póló, hosszú ujjú póló is volt bent nekik mindig, lányomnak a vékony naci és harisnya helyett leggins, ő ebben volt bent legszívesebben.
érdemes megkérdezni, hogy az udvarra miben legyen, nálunk támogatják, hogy külön udvaros cipőben-nyúzós kabátban, nemféltem anorákban stb. nem mindenhol tudják tárolni, de ha engedik, érdemes külön készülni 1-1 ilyen darabbal, hogy az menjen tönkre.
ágynemű-hazahozós péntekeken legyen nálatok nagy szatyor.
ha a gyerek még nem ügyes pl a gombolásban akkor inkább gumis derekú nacikkal készüljetek (és javaslom, hogy harisnya helyett aláöltözettel vagy fiúlegginssel. sokkal kényelmesebb mint a harisnya és könnyebben kezelhető, a fiam is ezt hordta és a csoportban sok más fiú is).
Atléta:5 db
Alsógatya:12 db
Zokni:10 pár normál,5 pár boka
Rövid u. póló:8 db
Hosszú u.felső:8 db
Zippzáros felső:3 db
Pulóver:3 db
Farmer naci:3 db
Vászon nadrág:5 db
Rövid naci:7 db
Szabadidő naci(vékonyabb,vastagabb,pamut):7 db
1 mellény(vízlepergetős)
2 tavaszi kabát
2 garnitúra téli 2 részes overál
Van 2 fehér inge(1 rövid és 1 hosszú ujjú),és 1 fekete nacija.
Most ugy vagyok, hogy polo és hosszu ujju nem kell. Alsonadrág méret csere lesz 15 db
Zokni 14 pár
hosszu nadrág vékony 2 db
vékony macinaci 5 db
váltószandál, tornacipő, esetleg utcai cipő, ha kinővi.
széldzseki!
Jelenleg ennyi. Na meg a sapka :D azzal vagyok gondba mindig. 2 vékony füles sapi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!