Hogyan lehet felmentést kérni a 3 éves ovodakezdés
alól?
Jegyző tud adni felmentést a kötelező 3 éves kori beiratás alól. Mi azért néztünk utána, hogy majd mit lehet tenni, mert nekünk 4 évesen megy majd oviba, nem 3.
2015. máj. 26. 15:25
2/14 A kérdező kommentje:
Lelki beteg leszek,ha nem kapjuk meg. És milyen indokkal lehet kérni? Mikor kell igényelni?
Az én fiam csanás, azért kértük a felmentést, hogy maradhasson, ne kelljen átvinni oviba. Nekünk a jegyzőhöz kellett kérelmet írni, gondolom nektek is oda kell.
2015. máj. 26. 15:26
Mikor tölti lányod a 3 évet? Mert ha később, mint idén augusztus 31, akkor nem kell felmentést kérni, neki csak jövő szeptembertől kötelező az óvoda.
2015. máj. 26. 15:38
Miért leszel lelki beteg? A gyereknek kell a közösség.
2015. máj. 26. 16:51
Ezt én sem értem miért lennél lelki beteg, ha mennie kellene oviba. Még jót is tenne neki és te is nyugodtabban törődnél a picivel.
Én meg pont amiatt írattam tavaly csanába, mert jött a kistesó és tudtam nem tudnék ugyanúgy koncentrálni rá, mint eddig, így ő délelőtt ment a csanába, jól eljátszott ebéd után haza. Így mindkettőre lelkiismeret furdalás nélkül tudtam koncentrálni. Nálunk egyébként úgy volt hogy aug. 25-én kezdtük a beszoktatást, tesó szept. 12-én érkezett. Annyira megszerette, hogy még mikor a kicsi megszületett sem maradt itthon. Délelőttönként vinni kellett. Így mi akkor a párommal kiéltük magunkat a kicsin, majd mikor hazajött következett ő. Így kevésbé is érintette nehezen, hogy van még egy emberke rajta kívül a családban.
2015. máj. 26. 18:00
7/14 A kérdező kommentje:
Jövő februárban lesz 3. Februártól vették fel, bocs, és január végén jön a tesó. A betegségek miatt sem küldöm,és nem szeretném egy időben beadni, nálunk nincs családi napközi, és nekem picit macera is lenne egy pici baba mellett reggel el, aztán délbe haza, plusz tényleg a betegségek,na és úgyis csak tavasszal menne legelőször,akkor meg lehet inkább megvárnám a szeptembert..Azért lennék lelki beteg, mert ha tudom,hogy megoldható szeptembertől is,akkor nem gondolom,hogy ne tehetném meg,hogy itthontartom,akármilyen nehéz..
Eleve nem kellett volna beíratnod sem ha nem akartad, hogy ne menjen. Ugyanis most azoknak volt kötelező beíratni, akik aug 31-ig betöltik a 3. évüket. Aki azután tölti be, annak csak jövő szeptembertől kötelező az ovi. Ezt a jegyző is meg tudja nézni neked a jogszabályban, tv-ben, szóval olyan nagy ürügy nem kell hozzá. Csak ha nem viszed minél előbb szólj az oviba hátha van akinek esetleg fontos lenne a hely.
Nekem egyébként nem igen hozott haza betegséget a nagyobb. A gyerekorvos mikor kérdeztem, hogy szerinte nem baj-e ha a nagyobb ovis a kisebb meg akkor születik csak nézett rám, hogy ugyan miért. Ha iskolás lenne akkor meg nem vinném oda? Ott is ugyanúgy ki lenne téve mindennek.
2015. máj. 27. 10:19
Áruld már el,hogy miért írattad be?!Az a gyereke óvoda köteles 2015/2016-os nevelési évben,aki 2015 augusztus 31.-ig BETÖLTI a 3. életévét!Semmiféle felmentést nem kell kérni!Az enyém szeptember végén tölti be a 3-at,és Ő sem ovi köteles.
2015. máj. 27. 13:33
10/14 A kérdező kommentje:
Jaj,nem értitek! Nem azért irattam be,mert kötelező..Amikor beirattam még nem voltam terhes..és úgy volt,hogy megyek vissza dolgozni,és fél évet nem tudtam volna GYEs nélkül kihúzni..akkor jár le a GYESEM ezért. Mondtam is az ovodavezetőnek,hogy úgy néz ki szeretnénk másodikat,tehát tudják,hogy benne van a pakliban,és nekik az csak jó,ha papíron pár hónapig nem jár..ha kell fizetni,mondjuk szerintem már nem tudom kell-e..Ráér előtte jelezni egy hónappal is,de azthiszem előbb fogunk erről beszélgetni,mert úgyis lesz nyár végén szülői...Remélem így már értitek. És azt sem tudom,hogy megvárom-e a szeptembert,lehet hogy tavasztól úgy látnám,hogy fél napokra beviszem..nagyon igényli,hogy foglalkozzanak vele,én pedig nem tudom,fogok-e tudni vele..
Kapcsolódó kérdések: