Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Már előre rettegek az óvodába...

Már előre rettegek az óvodába jártatástól, hogy a többi szülővel nem lesz jó a kapcsolatom és mindenki le fog nézni engem, mit tehetek megelőzésként?

Figyelt kérdés

Sajnos én olyan anyuka vagyok akinek az arcára minden rá van írva, ha boldog vagyok ha gondom vagyok, e mellett nagyon zárkózott vagyok, ha megered a nyelvem sajnos még a magánéletemet is nyilvánosságra hozom.

Néha nem tudom miről is kéne beszélgetni, amiről lehet az unalmas és lekoptatnak, ha olyat mondok akkor felkeltem az érdeklődésüket de legközelebb rám se néznek.

Már járattam bölcsibe a gyerekemet de ott nagyon beégtem ezzel.

Nem találtam a helyem ott sem.

Úgyhogy pár hónap után ki is írattam a gyerekemet a bölcsiből.

Egyszerűen ott öltöztettük egymás mellett a gyerekeket és nem jött ki hang a számon, nem jutott eszembe semmi.

Ráadásul úgy jött le mindenkinek hogy tojok a gyerekemre, mert nem akart eljönni velem haza , ott mindig jól érezte magát.

Minden öltöztetés egy örökké valóság volt, mert nem szeretett öltözködni a gyerekem, visított, hisztizett, mindenki azt hallgatta hogy nem tudom elcsitítani.

Mindjárt ott járunk hogy oviba kell íratni, én rettegek.

Félek a szülőitől, félek a gyerekzsúroktól.

Azt sem tudom hogyan működik.

Egész életemben eddig pár barátom volt csak, akik nem voltak a barátaim velük csak néhány mondatot váltottunk és annyi.

Valaki nyugtasson meg, és adjon tanácsot, hogyan kell hozzá állnia dolgokhoz.

2015. máj. 16. 13:24
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

És hozzátenném hogy egyik anyukának sem tudtam a nevét.

Annyira ráfeszítettem hogy azt sem kérdeztem meg.

Lehet hogy ezzel fogom kezdeni, júú de mi lesz ha nem fogom megjegyezni?

2015. máj. 16. 13:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne görcsölj rá ennyire. Kislányom középső csoportos és a csoport társai Szülei nevét nem nagyon tudom de hogy őszinte legyek, nem is nagyon érdekel. Ez egy óvodai közösség és nem egy baráti kör. Egy kicsit túlliheged. szerintem. Kiveszed a gyereker a bölcsiből? Mert a szülőkkel nem értettél szót? Nem is kell az összes szülő nevét tudni és mindenkivel órákat beszélni - ezt nem hiszem hogy bárki is elvárná. Köszönj mindenkinek, akivel találkozol, de ha nem érzed úgy, higy lenne mit mondanod, akkor nem kell beszélgetni. Ne akarj mindenkinek megfelelni, úgysem fog menni! Fel a fejjel 😊
2015. máj. 16. 13:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell kivetkőzni magadból mások kedvéért. Ne törődj ennyire azzal hogy mit gondolnak rólad! Lehet hogy semmi rosszat, csak te képzeled be. Váltasz pár szót ami éppen jön (milyen idő van; de helyes kabát, hol vettétek; terveztek valamit a hétvégére? ilyesmi...) aztán mindenki megy a dolgára.
2015. máj. 16. 13:45
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én eléggé antiszociális ember vagyok, elvagyok egyedül is, csak 1-2 barátom van akikkel tartom a kapcsolatot, nem járok össze másokkal babakocsizni stb... Januárban megy a fiam oviba, én ilyenen nem aggódtam. Úgy gondolom, hogy majd normálisan köszönök mindenkinek és ha lesz témám akkor beszélgetek, ha nem akkor nem fogok csak a jópofizás miatt témát kreálni. Nem kell mindenkivel jóba lenni és mindenkinek megfelelni. Viselkedj normálisan, a gyerekedet úgy irányítsd az oviban is pl öltözésnél ahogy otthon is szoktad, ha végig nézik ahogy visítva öltözteted a gyereked, hát végig nézik, ha ők jobban csinálnák akkor csinálják.

Ha látod egy anyukán hogy nem vmi barátságos hát ne keresd a társaságát. Ha valaki hajlandóságot mutat az ismerkedésre azt pedig fogadd szivesen és legyél laza. Hogy hivják a gyerekét, szeret-e oviba járni, jajj de rossz az idő-de utálom és hasonló sablon témák amikről el lehet barátságosan beszélgetni amig készülődsz a gyerekkel.

2015. máj. 16. 13:53
 5/12 A kérdező kommentje:

Összesúgtak a hátam mögött, kínosan éreztem magam, mindenki nézett.

Nagyon beteges volt a gyerekem és nagyon sokat hiányzott a bölcsiből, mindenből le voltunk maradva.

Az óvónők is csak akkor álltak velem szóba ha valami fontos dologról volt szó, pl valami kellett az oviba, wc papír, vagy fogkrém pótlás.

Más gyereke a bölcsiben gyógyult meg, az enyémet egyből hazaküldték ha kicsit kezdett folyni az orra.

Sosem vittem 1 teljes héten keresztül, 5 napból 4-et 5-dik napon már beteg lett, 2 hétig itthon aztán 1 hét se aztán itthon.

A rekord 7 munkanap volt a nyolcadikon már nem vittem.

Én kigyógyítottam a gyereket minden alkalommal ott meg mindig visszakapta.

2015. máj. 16. 14:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Aki összesúgott a hátad mögött, azt minősíti ez a viselkedés. Nálunk is van egy anyuka, akire van olyan szülő, aki furcsán néz, de én azzal az anyukával is megtaláltam a hangot:) Hidd el, biztos lesz olyan szülő, akinek szimpatikus leszel! Nem tudom, miért fáj az másnak, ha neked lassabban öltözik a gyereked. Az vesse rád az első követ akinek soha nem hisztizett a gyereke, aki soha nem hibázott.
2015. máj. 16. 14:44
 7/12 anonim ***** válasza:
ne stesszelj ezen,ne ezt tanulja majd el tőled a gyerek. majd lesz olyan anyuka biztos akinek szimpatikus leszel,aki meg elítél mert 1x-2x hülyeséget mondasz,hát azt hagyd a francba. anyukám is égett velem,én akkor sírtam ha értem jött,nem akkor amikor otthagyott :D (nem volt testvérem,aztán ott szerettem játszani a többi gyerekkel) sőt én még futottam el előle :D az milyen ciki lehetett már :-)
2015. máj. 16. 15:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Nyugi, ne görcsölj. Nem kell mindenkivel jóban lenni, elég ha köszönsz, max egy kis sablonos jópofi kell (időjárás, hol vettek ezt-azt, jàtszóház, ovis rendezvények) A betegeskedés normális, az első hónapok sajnos erről szólnak, aztán majd megerősödik.
2015. máj. 16. 16:48
 9/12 anonim ***** válasza:

Már a többedik olyan kérdèst látom mostanában, hogy a szülő "fél" az ovis gyerekek szüleitől. Pedig nem az a lényeg, hogy a gyereked jól érezze magát? Ő kerül új közösségbe, tehát alapból neki a nehezebb, neki kell segítened, hogy könnyen beilleszkedjen. Nem az a lènyeg, hogy te mennyire vagy barátkozós...

Szerintem ne pörögj rá ennyire!

Aki meg mögötted kibeszél, hát ő baja. Nem kell ezzel foglalkozni.

Lazíts!

2015. máj. 16. 18:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Én is eléggé félek, mert hallássérült vagyok.

Gyerekek öltöztetése mellett biztos nem lesz arra lehetőség, hogy 100%-ban nézzem a szülő arcát, hogy szájról olvasással kiegészítsem azt amit nem értek.

Igazából nem is magam miatt zavar, mert én már megszoktam, hogy nem tudok beilleszkedni, hanem a gyerek miatt, hogy így kimarad olyanokból,h pl. barátnő elhívja magukhoz játszani, vagy hozzánk nem engedik el majd a másik gyereket, mert félnek a "fura anyukától", aki semmit se ért...

Kíváncsi vagyok mások véleményére, aki nem tudott oviban barátkozni, lett ettől a gyereknek hátránya?

2015. máj. 16. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!