Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nálatok az oviban wc-zés...

Nálatok az oviban wc-zés előtt is mosnak kezet a gyerekek?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 14. 18:46
 1/9 anonim ***** válasza:
nem, ha udvarrol jönnek be, akkor sem.
2015. ápr. 14. 19:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk mosnak. (vidéki óvoda)
2015. ápr. 14. 19:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Ah majd megkérdezem a lányomat de szerintem nem.

Nálunk eleve senki nem megy velük wc-re,csak ha hívja a lányom hogy fenéktörlés lesz. Egyébként itt önállónak kell lenni, de mindig megkérdezik, hogy lehúzta-e a wc-t és mosott-e kezet.

2015. ápr. 14. 20:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Bocsi az offért.

Ez tök gáz amúgy. Koszos kézzel törölgetik magukat odalent. Én a lányomba belenevelem majd, hogy előtte is mosson kezet.

2015. ápr. 14. 20:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen ,szerintem is gáz. Mos tmár tudom, hogy miért van állandóan begyulladva ott a kislányom bőre. Ma mondta, hogy nem mosnak kezet. Ha az udvarról bemennek, úgy mennek wc-re.
2015. ápr. 14. 20:16
 6/9 anonim ***** válasza:

Fiúknál most még nem annyira gáz, de ha rögzül a szokás, akkor később így lehet fincsi fertőzéseket átadni a szexuális partnernek.

Állandóan visszatérő fertőzéseim voltak, az orvos is értetlenül állt előtte. Egyszer bejött velem a férjem, a doki rákérdezett, hogy pisilés előtt mos-e kezet. Nem. Heuréka, megvan. Megfogja a koszos kilincset meg előtte még ki tudja mit, majd a farkát - tádám, a bőrén lesben állnak a kórokozók, amik nálam/bennem kezdenek el kivirágozni.

Azóta odafigyel, nekem egycsapásra megszűntek a problémáim.

Emiatt érdemes a fiúkba is belenevelni, hogy mielőtt megfogják a kukit, mossanak kezet.

2015. ápr. 14. 20:50
 7/9 anonim válasza:
Ezzel a témával óvatosan kell bánni. Iskolában valaki elmagyarázta gyerekeknek, hogy hogyan kell pontosan kezet mosni. Gyakorlatilag szeánszot csinált a gyerek abból, hogy háromszor mosott kezet gyerek evés, lefekvés, étkezés, wc előtt. A keze állandóan ki volt száradva a mosószertől. Természetesen valamit kell a gyereknek tanítani de nem a 3x mosószerrel kézmosást.
2015. ápr. 15. 22:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Az egyik válaszolónak irnám, aki fertőzéseket kap el a párjától, hogy intim együttlét előtt ha megmossa a f.rkát a párod,már nem rak rád bacit. Visszatérve a gyerekekre, minden wc-zés előtt biztos,hogy nem mosnak kezet a gyerekem csoportjában, de udvar után mosnak, és utána wc-znek. De gondolom,amelyik gyereknek nagyon kell pisilni,az nem fog előtte még kezet is mosni. Egyébként ezt a szülőnek kéne mondani a gyereknek,hogy kislányom, mossál kezet pisi előtt és után is. Mert ennyire nem foglalkoznak az óvónők és dadusok a gyerekekkel a wc-ben.
2015. máj. 10. 09:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Otthon kell rászoktatni! Én is azt teszem!
2015. júl. 16. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!