Ha szeptemberbe lesz 2 év 7 hónapos a gyerekem akkor mikor kötelesek felvenni oviba? Mire számítsak?
Most kell beíratnod az oviba (nézz utána, hogy nálatok mikor lesz - nálunk májusban szokott lenni) és előjegyzésbe veszik fel.
Nem szeptembertől járna, hanem, amikor betölti a 3. életévét.
Ezért hívják ezt ELŐJEGYZÉSNEK!
Ha nem íratod be, akkor esélytelen, hogy bármikor is vihesd oviba, mivel a helyek eléggé korlátozottak és kicsi az esélye, hogy pont legyen hely, mikor 3 éves lesz.
Nekem 27 hónapos a kisfiam.
Abban az oviban ahova szeretnèm jàratni, àprillis 28-29-èn lesz a beiratàs. Beszèltem màr a leendő ovónènivel is, ő is mondta hogy most tavasszal màr be kell iratkozni, függetlenül attól hogy decemberben lesz 3 èves.
Azt hogy hogyan tudod majd vinni, ott az oviban beszèld meg. Mert itt hiàba mondunk bàrmit, az adott ovi hàzirendjèhez kell igazodnotok. De az ha csak fèl napot marad, szerintem sehol nem okoz gondot. Ebèd utàn hazaviheted ez biztos.
Elso vagyok:
Nalunk szoba se johet, hogy 3.eltev alatt barkit is bevegyenek az oviba. Be kell iratni azokat is, akik nem pont szeptemberben lesznek 3 evesek, ezert irtam fentebb is az elojegyzest. Ilyenkor elojegyzesbe veszik, tehat fenntartjak neki a helyet, hogy abban a tanevben (szeptembertol 15/16-os) biztositva van a helye. Igy, ha betolti a 3.eletevet, akkor mehet oviba.
Sokak al ez ugy nez ki, hogy pl. December 31-en meg bolcsis, de jan.1-en mar ovis, mert pl. Jan.1-en tolti a3.eletevet.
Kerdezd meg az ovit, hogy beveszik-e 2,5 evesen, de nem hinnem (torvenyileg nem lehetne), raadasul szobatisztasag meg mindig alap kovetelmeny, mert pelenkat nem cserelhetnek!
Az, hogy ha betolti a 3-at es mennyi idore (fel nap vagy egesz) viszed oviba, a te dontesed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!