Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha kijelentik hogy nem mehet...

Ha kijelentik hogy nem mehet a gyerek de én mégis viszem mit tehetnek?

Figyelt kérdés
2 gyerekem jár oviba már 1 éve idejárnak de soha nem voltam szülőin, mert megkérdeztem és azt mondták hogy gyerekkel nem lehet menni. Elegem van abból hogy lenéznek a faluba és mindenki arról beszél hogy nem érdekelnek a gyerekek mert nem járok el a szülőire ezért úgy döntöttem hogy bizony én 3 gyerekkel fogok odaállitani a következőre. A kérdésem az lenne hogy ilyen esetben mi lesz? Elküldenek? Rendőrt hivnak? Ha esetleg engeik hogy maradjunk akkor a gyerekeimmel fognak rosszabbul bánni? Szerintetek?
2015. ápr. 2. 10:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
4%
Érdekesek ezek a merev óvodai szabályok. Nálunk is így működik az ovi. Közben az iskolában, ahol lássuk be, nagyobb horderejű dolgokról van szó szülőin, simán viszik az anyukák a kisebb tesót is, az iskolásokra meg ügyel a napközis tanító néni.
2015. ápr. 2. 12:58
 42/79 anonim ***** válasza:
37%
Nálunk a másik csoportban vigyáznak addig a gyerekekre.aki nem tudja megoldani.amig pici volt a kicsi (feleves korig) kendőben elvolt a kicsi.most már itthon marad apval vagy a szomszéd bácsival .
2015. ápr. 2. 13:04
 43/79 A kérdező kommentje:
Igen hallottam hogy máshol megtudják oldani, nemtudom itt mért nincs ilyen lehetőség. Biztos hogy nem én vagyok az egyetlen ilyen. Köszönöm a válaszokat
2015. ápr. 2. 13:35
 44/79 anonim ***** válasza:
46%

A szülői nem délután van nálatok? Nálunk pl 4-kor kezdődik, addig ott vannak a gyerekek egy másik szobában. Van hogy még 6-kor is szittelte őket egy dadus. Persze a legtöbbjét hazavitte másik szülő vagy ismerős, de sokan maradnak végig is.

És nálunk télapóra és anyák napjára is jöhet a kisebb tesó. Apukák is.

2015. ápr. 2. 13:49
 45/79 A kérdező kommentje:
Anyáknapjára és karácsonyi műsorra vittem a picit is, éshát mindenki vitte. Télapót nem tartottak. Igazábol itt 1 csoport van, 20 gyerekkel, úgyhogy nincs sok gyerek de azért a dadus ott lehetne abban az 1 órában. Még úgy is jó lenne ha nem ingyen, hanem pl gyerekenként 500 ft lenne hogy vigyázzon rájuk. Mindenkinek megérné.
2015. ápr. 2. 13:53
 46/79 anonim ***** válasza:
35%

nálunk évi 4x van szülői, f5-6-ig. ilyenkor megkérdezik, hogy kérünk-e ügyeletet, mert f6-ig van az óvoda, de ha valaki nem tudja megoldani a felügyeletet akkor maradnék még fél órát a dadusok. nálatok nincs ovi mikor a szülői van? mert akkor a 2 ovist ugye bent hagyhatod, max előbb eljössz ha vége az ovinak. el tudom képzelni, hogy a kicsire is vigyáznak. vagy tényleg a 2 gyerek ovistársainál érdeklődj, hogy ha náluk van ki vigyázzon akkor nem tudnának-e a tieidre is egy tányér sütiért cserébe.

én mondjuk nem boncolgatnám, hogy miért gyerek nélkül kérnek minket, hogy menjünk el, de mondjuk legutóbb mikor azt beszéltük meg, hogy a csoportpénzből mit vegyünk húsvétra, mit hozzon nekik a nyuszi, hát, szerintem ezt nem kéne hallania egy gyereknek sem.

na meg a gyerekek problémáiról is szoktunk beszélni, ez is olyan dolog amit nem jó ha hall a gyerek, se a másik gondjáról, se a sajátjáról

2015. ápr. 2. 14:23
 47/79 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem hagyd a fenébe a szülőit, eléggé túl van ez lihegve, majd megkérdezed mi volt, és a 1,5 órás szócséplést összefoglalják neked max 10 percben. Irigylésreméltó, hogy itt mennyi mindenkinél tolonganak a gyerekfelvigyázók, de tényleg van, aki nem tudja megoldani, pl mert nem bízik a szomszédban, sokáig dolgoznak vagy távol vannak a nagyszülők.
2015. ápr. 2. 14:29
 48/79 anonim ***** válasza:
87%

Egyedülálló édesanya vagyok ovis kisfiúval.

TÉNYLEG egyedülálló, a szüleim már sajnos nem élnek, a volt férjem külföldön él, a barátok dolgoznak.

Mégis MINDEN gyerekkel kapcsolatos eseményen ott vagyok- még a jövő heti délelőtt 10-re tett úszásbemutatón is.

Egyszerű miért: mert FONTOS és mert ott akarok lenni, ezért törekszem rá, hogy megoldjam.

Pedig tényleg semmi segítségem nincs.

Egyébként a szülői értekezletek alatt akár bölcsiben, akár óvodában ilyenkor a másik csoportban dolgozó óvónők, dadusok szoktak plusz időt ottmaradni és ha mondjuk 4-1/2 6-ig vagy 6ig van az értekezlet, akkor mondjuk 5-ig vagy 1/2 6-ig elve nyitva van az óvoda (akkor a kicsiket összevonják egy csoportba, ha jó az idő, elvannak az udvaron, ha rossz, akkor esetleg játszanak vagy táncolnak bent vagy a tornateremben, nem olyan tragikus ez, főleg, hogy minden csoportból ilyenkor már a gyerekek legalább felét hazaviszik).

Nem is egy napon szokott lenni minden csoport szülőije, pont ezért, hogy a dolgozók be tudjanak egymásnak segíteni arra a plusz fél órára.

Egyébként azt nem értem, hogy 3 gyerekes anyaként neked még egyszer nem jutott eszedbe, hogy ha már nem bírtad megoldani (pedig férjed van, esetleg rokon stb.), akkor kérj az óvónőtől napközben fogadóórát és akkor négyszemközt tudnál tájékozódni a gyermeked fejlődéséről?

Vagy ez sem érdekel?

A 3 gyerekből csak van olyan, aki épp beszokóban van vagy már épp iskolaérett lenne- bizony ezek nem könnyű és felelősségteljes döntést igénylő élethelyzetek.

Nincs rá negyedévente, félévente egy-egy órád?

Döbbenetes a hozzáállásod, pedig ha jól értem, nem is dolgozol, tehát azért nem óramű pontossággal kell a napodat igazítani és éppen a gyermekeid ellátása jogán vagy otthon- na abba a szülői értekezlet is éppen beleférne.

A többi szülőnek (nekem is, meg itt más kommentelőknek is) munka mellett, esetleg betegen, egyedülállóként is bele tud férni az az évi max. 2 alkalom. Neked vajon miért nem?

Ha lenne rá igényed, akkor hidd el, megoldást is tudnál keresni.

Nekem leégne az arcomról a bőr, ha egy közösségben rólam a legfőbb infó az lenne, hogy ilyen nemtörődöm vagyok, de nem vagyunk egyformák.

A helyedben azért elgondolkodnék és bizony időt szakítanék rá- nem gyerekkel. Nálunk is volt olyan, aki kisebb gyerekkel jött és tényleg nem lehet nyugodtan úgy pl. iskolaérettségi vizsgálatról, iskolaválasztásról stb beszélgetni, hogy közben egy kicsi ott rohangál, visít és pakol.

Vannak nehéz helyzetek az életben, de meg kell tudni oldani a dolgot. Én magyarázzam egy "profi" 3 gyerekes anyának, hogy mivel jár a gyereknevelés?

Hát ezzel is.

Jó reggelt kívánok :)

2015. ápr. 2. 15:43
 49/79 A kérdező kommentje:
Hát 1 gyerekkel még szép hogy megtudod oldani. nekem ottvan még 2 gyerek akit le kéne passzolnom. Amugy nem látom nagyon értelmét hogy írtál már bocsesz...
2015. ápr. 2. 15:47
 50/79 A kérdező kommentje:

Mondjuk az is egy megoldás lenne ha bepálinkáztatnám őket és én meg elmennék a szülőire... húúú ez de jó ötlet. Na megis van mit csinálok.

-.-

2015. ápr. 2. 15:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!