Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Járt már valaki sikerrel a...

Járt már valaki sikerrel a nev. Tan. Fellebbezéssel?

Figyelt kérdés
Magyarul mehetett e a gyerek iskolába, hogy újra felülvizsgálták?
2015. febr. 23. 16:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Tudom, nem ez volt a kérdés. A nev.tan. nem véletlenül javasolja, hogy maradjon még a gyerek oviban. Annak mindenképpen oka van. Miért akarsz fellebbezni? Mi a gond? Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, elengedik iskolába szerintem, de nem ez a gyerek érdeke!!!!
2015. febr. 23. 20:31
 2/2 anonim ***** válasza:
Dolgoztam nevtanban. A vizsgálat alapján szakvéleményt írtunk, és JAVASLATOT tettünk a gyerek további ellátását illetően. A javaslattal a szülő vagy egyetértett, vagy nem, ezt írásban rögzítettük. Tehát ez nem egy ítélet, ami ellen fellebbezni lehet, hanem egy szakértői javaslat. A nevtan megismételhetné a vizsgálatot, de ugyanazt látná és javasolná, mint elsőre, a véleményüket nem fogják megváltoztatni azért, mert a szülő másként látja. Persze láthatja másként, és a szakvéleménnyel felkeresheti az általa kiszemelt intézményt, amely eldöntheti, hogy felveszi-e a gyereket. Pl. volt sok olyan példa, hogy a nevtan még egy év ovit javasolt, a szülő iskolát akart, és elvitte a kicsit alternatív (fizetős) iskolába. De az állami intézmények tartják magukat a szakvéleményben leírtakhoz általában. Legalábbis pár éve én ezt tapasztaltam.
2015. febr. 25. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!