Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Akik Ferber/Suttogót alkalmazt...

Akik Ferber/Suttogót alkalmaztak sikerrel azoktól kérdezhetnék?

Figyelt kérdés

A lányom jó ideje.csak úgy alszik ejjel nappal ha fogom a kezét és kiosonok. ez szep es jo de amint felebred latja h nem vagyok ott es sir. orankent kelunk. ezert alkalmazni akarom a modszert.

kerdeseim:

- elso nap percenkent, 2. nap 3 percenkent kell bemenni es igy tovabb ugye, tehat nem egy altatason belul noveled az idokozoket h pl egy perc utan bemesz aztan mar 3 percet varsz majd otot stb?

- ha ejjel igy sirni hagyom nappal is ez legyen ugye? ne fogjam nappal sem a kezet csak hagyjam es menjek be ha sir?

- ti kivettetek az agybol vagy csak beszeltetek hozza?

2015. febr. 7. 21:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a babád? Mert nem mindegy, abból a szempontból, h kivedd- e. Én a suttogót mind2 gyerkőcnél alkalmaztam, de nem percre pontosan. Nem bírtam sose hallgatni, ha sírnak. Szerintem kezdd 1 perccel, aztán majd meglátod, hogy viseli. Egy napon belül ne növeld az időt semmiképp. Beszélni viszont ne beszélj hozzá.. Először puszi, simi, elköszönés, itt van anya, mindjárt jövök, én ilyeneket szoktam mondani. Ha még bementem, mert sírt, akkor max csak h cssss, aludjál szépen.
2015. febr. 7. 22:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja, lemaradt, h persze, nappal is ugyanúgy csináld! Esetleg, ha elfogadja, vmi alvósállatkát adj neki, v szundikendőt, amit fogdozhat az ujjad helyett.
2015. febr. 7. 22:38
 3/9 anonim ***** válasza:

hát nagyon nem mindegy a kor

asszem első 3 hónapban csak és kiárólg szükségletből sírnak

de ahogy észervettem én babám speciel később is csak szükségletből sírt, ha engem iányolt, akkor csak nyafogott

kérdezőnél a rossz szoktatásról van szó

eleve nem szabadna kiosonni, igenis tudatában kellene hogy legyen a baba, hogy egyedül, önállóan alszik el, mert ellenkező esetben a legtermészetesebb, hogy felébredve zokon esik, hogy nem minden úgy van, ahogy elaludt

az I-ben ír erről, hogy mindent úgy csináljunk, olyan szokásokat alakítsunk ki, amelyeket hosszú hosszú hónapkon át tudunk ugyanúgy folytatni, e mellett van kiemelve, hogy nem szerebncsés arra szoktatni, hogy szülői segítséggel aludjon el. tehát ágyba még nyitott szemmel kellene letenni (persze úszülött alszik..)hogy tudja hogy ágyban van, egyedül, vagy macival, vagy cumival, akármivel, de nem szülővel

a rossz szokásokat kiiktatni, igen fokozatosan, türelemmel lehet napokon át

én sírni nem hagynám (meg az tényleg nagyobb gyerekekre vonatkozik, akiket lehet(ne)hagyni, azt a részt én nem olvastam.

én azzal kezdeném, hogy vagy önálló elalvásra szoktatnám, vagy macira, de hogy nélkülem.

én csak akkor vettem ki az ágyból, ha a simire, halk szavakra sírt tovább. persze kivéve rögtön megnyugszik, még félébren tettem is vissza.

2015. febr. 7. 22:51
 4/9 A kérdező kommentje:
7 hós..ha ott hagyom az ágyában sírás a vége így kénytrlen vagyok sirni hagyni amugy van cumija de.akkor se alszik el egyedul. tudom en is hogy rossz szokas szeretnem ha leszokna rola mert igy senki nem alszik.
2015. febr. 7. 23:16
 5/9 anonim ***** válasza:

akkor használd azt a részt, hogy odamész,megnyugtatod, visszateszed

és megint és megint

írta is van amelyik baba 100 alkalommal is igényelte első nap, de irtó gyorsan redukálódik

de te szoktattad ehhez, nem ő tehet róla, ne büntesd, hogy síratod

2015. febr. 7. 23:23
 6/9 anonim ***** válasza:
(de én nem zárnám ki a szelek és fogzás okokat sem, így látatlanban)
2015. febr. 7. 23:29
 7/9 A kérdező kommentje:

sajnos ha kiveszem egy ido utan mar annyira sir h meg se tudom nyugtatni. igen, elso nap sirni fog remelem minel kevesebbett.

nem buntetni akarom hanem jot akarok tenni vele mert a napi 7 ora alvas nem valo egy babanak...21.30kor tettem le, 4 oraja, ez a 4. ébredés. :(

a fogat hasat kizartuk mert siman visszaalszik nem nyugos jo kedvu ez az allapot meg tobb mint egy honapja tart. egyertelmuen az a baja h nem tud egyedul elaludni. a ringatas nalunk sose mukodott, cicin alvo volt jo darabig. vertem a mellem oromomben mikor vegre megtanult az agyaban elaludni pusztan kezfogassal... de most mar ez sem jo mert ugyanugy anyafuggo csak masik testreszem irant.

2015. febr. 8. 01:40
 8/9 anonim ***** válasza:
1-es és 2-es vagyok. Akkor tényleg úgy kell, ha csak 7 hós, h kiveszed, megnyugtatod, majd azonnal vissza. L fog aludni, hidd el! A lányom azt csinálta, mikor megtanult felállni, h állandóan felállt a kiságyban alvás helyett, és sírt utánam. De az se volt jó, ha kivettem, mert úgy meg nem tudott elaludni, akkor már régóta egyedül aludt el. Azt csináltam, ha felállt, visszafektettem. 42x kelt fel, utána már csak fekve nyöszörgött. Kitartás, el fog aludni egyedül is!
2015. febr. 8. 07:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Amúgy meg, nem akarlak elkeseríteni, de a fiam csinálta ezt, h óránként ébredt...pedig ugye ő is elaludt simán, tök egyedül... Baromi sokáig így volt minden éjjel, ne tudd meg, mi mindent próbáltam... :( De remélem, neked meghozza a változást az egyedül elalvás!
2015. febr. 8. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!