Akik Ferber/Suttogót alkalmaztak sikerrel azoktól kérdezhetnék?
A lányom jó ideje.csak úgy alszik ejjel nappal ha fogom a kezét és kiosonok. ez szep es jo de amint felebred latja h nem vagyok ott es sir. orankent kelunk. ezert alkalmazni akarom a modszert.
kerdeseim:
- elso nap percenkent, 2. nap 3 percenkent kell bemenni es igy tovabb ugye, tehat nem egy altatason belul noveled az idokozoket h pl egy perc utan bemesz aztan mar 3 percet varsz majd otot stb?
- ha ejjel igy sirni hagyom nappal is ez legyen ugye? ne fogjam nappal sem a kezet csak hagyjam es menjek be ha sir?
- ti kivettetek az agybol vagy csak beszeltetek hozza?
hát nagyon nem mindegy a kor
asszem első 3 hónapban csak és kiárólg szükségletből sírnak
de ahogy észervettem én babám speciel később is csak szükségletből sírt, ha engem iányolt, akkor csak nyafogott
kérdezőnél a rossz szoktatásról van szó
eleve nem szabadna kiosonni, igenis tudatában kellene hogy legyen a baba, hogy egyedül, önállóan alszik el, mert ellenkező esetben a legtermészetesebb, hogy felébredve zokon esik, hogy nem minden úgy van, ahogy elaludt
az I-ben ír erről, hogy mindent úgy csináljunk, olyan szokásokat alakítsunk ki, amelyeket hosszú hosszú hónapkon át tudunk ugyanúgy folytatni, e mellett van kiemelve, hogy nem szerebncsés arra szoktatni, hogy szülői segítséggel aludjon el. tehát ágyba még nyitott szemmel kellene letenni (persze úszülött alszik..)hogy tudja hogy ágyban van, egyedül, vagy macival, vagy cumival, akármivel, de nem szülővel
a rossz szokásokat kiiktatni, igen fokozatosan, türelemmel lehet napokon át
én sírni nem hagynám (meg az tényleg nagyobb gyerekekre vonatkozik, akiket lehet(ne)hagyni, azt a részt én nem olvastam.
én azzal kezdeném, hogy vagy önálló elalvásra szoktatnám, vagy macira, de hogy nélkülem.
én csak akkor vettem ki az ágyból, ha a simire, halk szavakra sírt tovább. persze kivéve rögtön megnyugszik, még félébren tettem is vissza.
akkor használd azt a részt, hogy odamész,megnyugtatod, visszateszed
és megint és megint
írta is van amelyik baba 100 alkalommal is igényelte első nap, de irtó gyorsan redukálódik
de te szoktattad ehhez, nem ő tehet róla, ne büntesd, hogy síratod
sajnos ha kiveszem egy ido utan mar annyira sir h meg se tudom nyugtatni. igen, elso nap sirni fog remelem minel kevesebbett.
nem buntetni akarom hanem jot akarok tenni vele mert a napi 7 ora alvas nem valo egy babanak...21.30kor tettem le, 4 oraja, ez a 4. ébredés. :(
a fogat hasat kizartuk mert siman visszaalszik nem nyugos jo kedvu ez az allapot meg tobb mint egy honapja tart. egyertelmuen az a baja h nem tud egyedul elaludni. a ringatas nalunk sose mukodott, cicin alvo volt jo darabig. vertem a mellem oromomben mikor vegre megtanult az agyaban elaludni pusztan kezfogassal... de most mar ez sem jo mert ugyanugy anyafuggo csak masik testreszem irant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!