Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Anyukák, ti mit tennétek?

Anyukák, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
LÁnyom allergia gyanús. Hosszú hetekig tartó öklendezős köhögés ( és mindenféle gyógyszer felesleges beadása után)végre kaptunk beutalót allergiavizsgálatra, és ott mondták, hogy előkezelésként ír fel valamit a háziorvos. Elkezdte szedni, sokkal jobban is lett. Most 15-e óta nem szedi, folyamatosan romlik az állapota. Itthon reggel csúnyán köhög, az oviban múlt héten 2x mondták, miután rákérdeztem. Ma megint megjegyezték, hogy felébred a köhögésre, és a körülötte alvókat is felébreszti. Jövő hét közepén viszem vizsgálatra, utána derül ki, mi lesz. Remélem, kaphatja tovább ezt, és pár nap alatt elmúlik neki. Úgy vettem észre, hogy már zavarja az óvónőket. Megtehetném, hogy elhozom ebéd után ( de nem lenne jó megoldás), vagy kivehetném közel 2 hétre. Szerintetek mi lenne a jobb? Ő szeret menni, jobban érzi magát, szert gyerekek között lenni.
2015. jan. 28. 00:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Ma nem aludt ott, mivel családi nap volt. Holnap ott fog, meglátom mit mondanak akkor. Utolsó: amennyiben a gyógyszer nem használ, akkor vegyem ki ősztől tavaszig? Ugyanis addig el fog tartani a gyerekorvos szerint. Ja, és a csoport kb fele köhög... Akkor ők miért mennek?
2015. jan. 29. 22:47
 12/13 anonim ***** válasza:

Én kérdeztem még az elején a manduláját.

Mi lassan 2 éve csináljuk ezt, 5 éves a fiam. A rendszeres köhögés nálunk is probléma, volt hogy fél órával később hívtak az oviból, h fuldoklik, mint ahogy bevittem. Itthon előtte semmi baja se volt. Mi 31 tételre vizsgáltattuk ki a nyáron, egyikre sem allergiás. Orrmandulája már nincs, garatmandulája nagyobb mint kellene. Épp ma van vérvételen, most góckeresünk, mi lehet az ok. Egyelőre nem tudjuk miért köhög, most felmerült egy enyhe asztma lehetősége.

Milyen vizsgálatra viszed a jövő héten? Az tudod, h allergia vizsgálat előtt nem szedhet - ha jól tudom - 2 hétig Aeriust? A gyerekorvos véleménye sajnos csak egy, lássa mindenképp FOG szakorvos és ha tényleg allergia, akkor azt kezelni kell. Rendes gyógyszerrel. Remélem hamar meglesz az ok, tudom mennyire rémes az állandó köhögés.

2015. jan. 30. 08:08
 13/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Allergia vizsgálatra viszem. Jan 15 óta nem kapja az Aeriust, azóta fokozatosan romlik az állapota. :( Voltunk már tüdő rtg-n, és gégészeten is. Utóbbinál semmit nem találtak. Előbbin már látható volt a hörghurut, de az orvosa szerint nem kell vele foglalkozni :O Hozzátenném, voltunk már emiatt a köhögés miatt ( még az Aerius előtt) ügyeleten többször is. Ott az egyik kedves doktornő azt mondta, nem hiszi el, hogy beteg, mivel nagyon eleven, inkább nyugtató kellene neki :O

Ja, és ez el fog tartani egészen iskolás korig is... Plusz a saját orvosunk se akarta elhinni, hogy beteg. :(

Itt kezdtem kérdezősködni, hogy hova, milyen orvoshoz, vizsgálatra vigyem, hogy kiderüljön. Az itt kapott válaszok után kértem időpontot gégészetre, meg említettük az orvosának is...

Az előkezelést is azután kezdte meg, hogy kértünk időpontot a pulmonológiára, és akkor kérdezte párom telefonon, hogy mit csináljunk addig, mert megfullad a gyerek. Akkor tudtuk meg, hogy a gyerekorvosnak kellene felírnia valamit. Bevittük ügyeletre, ahol a mi dokink volt, elmondtuk, amit mondtak, utána írta fel...

2015. jan. 30. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!