Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti viszitek a gyereket oviba...

Ti viszitek a gyereket oviba ha köhög és náthás?

Figyelt kérdés
Lányom kiscsoportos.Amióta megkezdődött neki az ovi folyamatosan beteg.Túl van egy hörghuruton enyhe tüdőgyulladással,de a mi visszatérő az a nátha és a köhögés.Tegnap volt először oviban mert előtte másfél hétig itthon volt.Akkor is az volt hogy 3napot volt,-beteg lett.Most ugyanez csak most tegnap délutánra lett megint beteg.Köhög és náthás.Ma nem vittem mert alig aludt éjjel.Holnap érdemes vinni?Fogalmam sincs mi lenne jó neki..de így sosem szokja meg a közösséget ... :-(
2015. jan. 21. 12:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves anyukák, én egy óvónéni vagyok, és egy kicsit más szemszögből látom a dolgokat. Kollégáimmal szélmalomharcot vívunk azért, hogy a szülők ne hozzák már köhögő taknyos gyermeküket az óvodába, mert lehet hogy az adott gyerek épp nem nagyon beteg, de a közösségben fertőz, a többit betegíti meg, így állandóan egy fertőzőforrás az óvoda, mert valaki mindig betegen jár, épp kezdődő betegséggel, vagy félig gyógyulóban. Így aztán persze hogy nehéz a közösséghez szokni mert egy nagy baciluskatlan az egész óvoda!

Akinek nem inge ne vegye magára! De nálunk az a helyzet, hogy a legtöbb dolgozó tolja be a gyereket az oviba betegen is, mert nincs hova tenni, ha csak picit folyik az orra meg köhécsel akkor nem viszi orvoshoz mert minek kikezeli a szülő maga, és igen a gyerek meg is gyógyulhat így, csak közben a többit fertőzi, ezt nem bírja felfogni a legtöbb szülő!!!!

A megoldás az lenne, ha a picit taknyos óvodást is elvinné a szülő az orvoshoz, azért hogy az orvos lássa mindenképp a gyermeket, mennyire beteg, kell-e valamit felírni és ami a lényeg, mehet-e közösségbe, az orvos döntse már el ne a szülő! Ha az orvos úgy látja mehet közösségbe nem fertőz akkor ad róla igazolást. De mi hiába beszélünk a legtöbb anyukának, sokan azért nem viszik orvoshoz, nehogy az orvos kiírja a gyereket.

A múltkor volt egy eset, a gyermek egész héten csak kicsit köhécselt, jeleztük a szülőnek, azt mondta van otthon köptető, a gyerek jól van, tényleg csak kicsit köhögött, de a köhögése nem múlt el, eltelt egy hét, a hétvége után hétfőn szintén jött oviba, megint köhögött, szóltunk a szülőnek, hogy most már legyen szíves orvoshoz is vinni, mert a gyerek már bágyadt is. A szülő végül elvitte, kiderült, tüdőgyulladása van a gyerkőcnek!

Szóval szerintem lehet vinni a kicsit beteg náthás és köhögő gyermeket az óvodába de csak orvosi igazolással a kezében, lássa orvos, és az orvos döntse már el, hogy mehet-e így közösségbe, ne a szülő!!!!!

2015. jan. 22. 11:23
 12/21 anonim ***** válasza:
# legtöbb dolgozó szülő- bocsánat, ezt akartam írni.
2015. jan. 22. 11:28
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Óvónő!

Nagyon szép amit mond. De sajnos ez kivitelezhetetlen szinze az egész. Ápolónő vagyok rengeteg emberrel találkozom és látom, hogy az emberek féltik a munkahelyüket. A férjemet is zsarolta a főnöke, hogy miért ne maradjon otthon a gyerekkel. Zsarolta rendesen. Sokszor a kevésbé beteg gyerek pont a váróterembe szedi össze a bacikat. Köhögés és köhögés között is külömbség van. A lányom refluxos, ha olyat eszik amit savat csinál vagy sokat eszik köhög. Marja a nyelőcsövét a sav. Szóltam is erről az oviban. Rendszeresen viszem olyankor is délután orvoshoz, hogy biztos az e, de nem veszek ki azért szabit. Ebben van annyi kompetenciám, hogy tudjam mikor kell orvos. A házi orvosunkkal együtt is tudunk dolgozni mert kiadja az igazolást nekem, hogy közösségbe mehet mert tudja, csak akkor viszem be oda ha tényleg jól van. Nem egy embertől hallottam amikor orvos!!! Mondja 2-3 napig tartó láz nem gond és nem is kell levinni.

Ez lenne az ideális amit ön leírt de ahoz olyan munkahelyek kellenének amit ezt elviseli,

Illetve hasonló rendelést kialakítani mint a tanácsadás, ahol olyan gyerekeket lehet levinni akik ilyen szituációban vannak, hogy nem egyértelmű, hogy mehet e a gyerek közösségbe, de nincs tele lázas gyerek mellett.

2015. jan. 26. 12:33
 14/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez szinte minden kisgyereknél így van, amikor oviba/ bölcsibe kerül. Lányom szintén ősszel kezdte az ovit. Már a beszoktatás alatt köhécselt, vittem is házidokihoz, hogy mi legyen. Elengedte oviba. Hétfőn kezdtünk volna, előtte vasárnap direkt bevittem ügyeletre, hogy ők is engedik-e... 3 nap után kidőlt. Következő héten 2 napot ment. Azóta szept-november között volt gégegyulladása, hörghurutja, fülgyulladása, volt náthás. Volt kötőhártya gyulladása-csúnya fülgyulladása náthával és kezdődő arcüreggyulladással EGYSZERRE!! Majd jött valami vírus. Őszi szünet előtt bejött a bárányhimlő, annak közepén valami+ vírus. Alig lábalt ki, jött a következő: ügyeletes doki szerint valami vírus, tele volt hólyagokkal a torka. ( a mi orvosunk elküldte oviba..)Kiderült, hgoy kéz láb száj fertőzés... Na, ezután jött csak a gond!!! Szegényem elkezdett köhögni. Elvittem a gyerekorvoshoz. 1 hét után elküldte oviba. Mert a gyereknek mennie KELL!!

Kedves óvónéni! Itt jön a mi történetünk is példának. Napi 3x kapott antibiotikumot kapott, de mehet oviba. Hiába mondtam, hogy minden éjjel összehányta, pisilte magát a fulladozástól! Még aznap jeleztem, hogy a doki engedte, de én itthon tartom 2 napig. Másnap már lázas is volt, alig állt a lábán, ügyeleten a váróban sikerült mindkettőnket összehánynia :(

Én már nem viszem be az orvoshoz, mivel úgyis oviba KELL mennie. Rendszeresen tömve van a váró, rendelés vége után 1 órával még vannak nála. Szimplán nem hiszik el, hogy beteg a gyerek, mert nem fekszik el. Órákat kell várni a nagyon betegek között, hogy sorra kerüljünk, addig bármit összeszedhet. Bár szerencsések vagyunk, mert nála legalább van külön fertőző, és nem kell bevinni a többi beteg gyerek közé pl bárányhimlővel. ( ügyeleten hátra akartunk menni a fertőzőre, hogy ne kapja el más is, erre kiderült, hogy MEGSZÜNTETTÉK!!! ) Ráadásul nekünk kellett mindent felderíteni, hogy mi baja lehet, majd nehezen, de elküldte vizsgálatokra. Most allergia gyógyszert kapott, amitől érdekes módon rengeteget javult. Mivel jövő héten megy allergiavizsgálatra, másfél hete nem kaphat gyógyszert. Visszaesett, egyre rosszabbul köhög, már többször megjegyezték az oviban is. Nem tudom, hogy csak a gyanított betegség miatt, vagy más is van emögött, de nem akarom, hogy még több nyavalyát összeszedjen. Ezért nem akarom elvinni az orvoshoz. Valahogy át kell vészelni ezt a jó erős hetet, aztán újra jobban lesz. De ennyi időre nem tudom/akarom kivenni az oviból.

2015. jan. 27. 23:53
 15/21 anonim ***** válasza:
Bocsánat, az előző hosszú lett. Végül vitted oviba? Én beviszem, ha nem lázas, nem köhög nagyon csúnyán, és nem megállíthatatlanul folyik az orra. Bár utóbbinál odafigyelek, mivel nem tudják még rendesen kifújni az orrukat, emiatt pedig minden nátha rámegy a lányom fülére :(
2015. jan. 27. 23:55
 16/21 anonim ***** válasza:

Kedves 14-es anyuka, én az óvónéni vagyok. Nagyon sajnálom, hogy ilyen sok bajotok van, ezt én is átéltem anno a legnagyobb fiammal, aki most már 15 éves. Végül mi is elvittük allergiavizsgálatra, ahol kiderült, hogy többek között a háziporra is allergiás. Akkoriban egy túlzsúfolt óvodába járt, kicsi csoportszoba, ezeréves bútorok, szőnyegek, rossz időben ki sem vitték a gyerekeket levegőzni, az én fiam folyamatosan súlyos beteg volt, a tüdőgyulladástól a fülgyulladásig volt minden. Az allergiagyógyszer rögtön segített, remélem nektek is meglesz a probléma oka, és javulni fogtok. A nagyfiam már évek óta nem volt beteg, mostanában már az allergiagyógyszerre sincs szükség, kakukkfű-lándzsás útifű teakeveréket iszik megelőzésképp.

Sajnálatos tény, ha a gyerekorvos olyan mint a tiétek.

Tudom, hogy amiről én írtam, ideális eset és olyan nem létezik, mivel tényleg sok helyen a rendelőkben is összeszednek a gyerekek sokmindent, és a szülő is félti a munkahelyét. Akkor sajnos mérlegelni kell minden egyes adott esetben, és ehhez kell néhány saját káron szerzett tapasztalat. A szülőnek mérlegelni kell, hogy na most kicsit köhög a gyerek, vigyem-e orvoshoz, vigyem-e oviba, betegebb lesz-e vagy sem, mit tudok tenni. Néhány átélt betegség után a szülőnek már lesz némi személyes tapasztalata, hogy milyen típusú a gyermek immunrendszere ilyen szempontból. A nagyfiam esetében nem volt kis megfázás, minden taknyosság szövődménnyel végződött, vagy a fülére ment, vagy a légutakban terjedt lefele. Őt muszáj volt rögtön orvoshoz vinni.

Míg a kisebbik fiam teljesen más eset. Kisebb megfázásai voltak, de hamar átvészelte, sosem kellett antibiotikum.

Sokszor volt olyan, hogy az óvodában szóltak, vigyem haza a gyereket, mert lázas. Elvittem az orvoshoz, de nem látott nála semmi tünetet, és másnapra már láza sem volt. Nem akarták elhinni az oviban, hogy nem beteg, mikor ott meg lázas volt. Az orvos szerint ezek mind vírusfertőzések lehettek, de az ő szervezete hamar legyűrte ezeket.

Szóval kell némi egyéni tapasztalat, hogy tudjuk, mit tegyünk. És nem árt ha a gyerekorvos is "ott van a top-on"!

2015. jan. 28. 09:06
 17/21 anonim ***** válasza:
Amíg nem járt oviba, addig ritkán volt beteg, és hamar le is gyűrte őket. Mióta jár, azóta viszont egy rémálom. Sajnos mindig mérlegelni kell, hogy viszem-e. Mára oda jutottam, hogy amíg nem lázas, addig megy. Mivel itthon nem alszik délután, nem tudja feltalálni magát, hiányzik a társaság, így amíg lehet, inkább beviszem. Orvosváltáson is gondolkodunk, de 1. ő van a legközelebb, így gyalog is át tudom vinni, míg a többihez buszozni kellene. 2 állítólag egyik orvos sem fogad. 3. Egy orvos lenne még, akihez átvinném, de mindenki mondja, hogy nem fogad, és messe is van. Sajnos azonban találkoztam már ügyeleten olyan dokival is, aki nem hitte el, hogy beteg, mert nem terült ki, hanem produkálta magát. Erre közölte, hogy inkább nyugtató kellene neki :O Szóval marad a házi kúrálás, ha gond van. Illetve, ha nagyon náthás, akkor itthon marad, mert neki is a fülére megy.
2015. jan. 28. 11:49
 18/21 anonim ***** válasza:
Sima köhögéssel és orrfolyással igen. Hacsúnyán köhög, vagy zöld trutyi jön az orrából, akkor nem.
2015. jan. 29. 15:20
 19/21 H.Orsolya ***** válasza:
Szia. Én csak annyit tudok tanácsolni, ha már hetek óta köhög, akkor kérj beutalót a pulmonológiára.Ott megnézik nem e allergiás esetleg. Mi is így voltunk, mint ti. És bár nem törvényszerű, hogy mindenkinek ugyan az a baja, de egy vizsgálatot megér. Nálunk kiderült, hogy a fiam a házi poratkára allergiás, ami állítólag egyre gyakoribb, ráadásul az ovikba elég meleg van, és száraz a levegő. Amióta szedi a gyógyszert azóta nem köhög. Enyhe megfázása volt, de ahogy elkezdett folyni az orra elkezdtem, neki szívatni a porszívóval napi 2-3 alkalom és így nem ment le a torkára, nem rakódott le. + naponta 2-szer kap 15 Sinupret cseppet, ami gyógynövényes. Így januárba, nem hiányzott az oviból és végre nem kellett hetente a háziorvoshoz vinni.
2015. febr. 4. 11:52
 20/21 H.Orsolya ***** válasza:
pedig hozzáteszem volt olyan hogy csak 4-en voltak a csoportba, mert mindenki más beteg volt. De ezekkel a megelőzésekkel ő nem esett bele. :)
2015. febr. 4. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!