Ti mit tennétek, ha látnátok, ahogy egy anyuka megüti a gyerekét az óvoda folyosóján a társai szeme láttára?
Utolsó: undorító vagy!!!
Látod, ezek miatt vagyok még inkább feszült és szomorú, mert segíteni bezzeg senki sem tud.
Lennél csak az én helyembe, akkor már nem pofáznál.
Értem én, hogy az agresszív anyukák bizonyára nagy stressz nyomása alatt lehetnek, de ez legfeljebb csak egy ok lehet erre a viselkedésre, nem pedig mentség.
Otthon a négy fal közt sem gondolom ezt elfogadhatónak, de az ovis gyerekek és szülők szeme láttára már végképp megengedhetetlen. Nekem, felnőttként majdnem kicsordult a könny a szememből. Vajon egy óvodás hova teszi a látottakat a kis fejében? Nem is értem, hogy gondolhatja valaki, hogy teljesen rendben van az, hogy mindenki előtt üti a gyerekét. Bár én nem ütöttem meg soha a lányom, azt értem, még ha nem is értek egyet vele, hogy miért érzik egyesek létjogosultnak a nevelő célzatú meglegyintéseket, de azért az oviban a csoportszobában vagy a folyosón mindenki előtt nekiállni püfölni szegényt gyereket, méghozzá rendszeresen, ez már semmiképpen sem elnézhető, még akkor sem, ha az anyuka az őrület határán áll.
Kedves stresszes válaszoló, hidd el, a lányod is kevesebbet hisztizne, és minden gondotok dacára te is kiegyensúlyozottabb lennél, ha helyrehoznád vele a kapcsolatod, és nem bántanád többet!
És ha előttem vered meg a gyereked, az már nem csak rád tartozik.
És igen, tudom, hogy segítségre van szüksége a hozzád hasonló helyzetben levőknek, de alapvetően a saját problémáinkat nem fogja megoldani helyettünk senki. (Sajna. Néha én se bánnám.)
De ha az segít, privátban kiírhatod magadból, hogy mi minden nyomja a válladat. Talán beszélgethetünk is róla.
Én vagyok az undorító? Nem én bántalmazom a gyerekemet, hanem te!
Mond csak, te talán kértél segítséget? Én oldjam meg a te problémáidat? Te nem azon küzdesz, hogy megold, hanem a feszültséget vezeted le úgy, hogy megvered a nálad jóval kisebb, gyengébb embert! Attól jobb lesz az anyagi helyzeted, ha vered a lányodat? Megoldja a problémáidat?
Nem tudnak segíteni? Ilyennek nem segítség kell, hanem cella!
Ha egy idegen embert vernél, börtön járna érte! Ha a saját gyerekedet vered, azt szabad és sajnáljunk már téged, mert jaaaaaj, milyen szar neked, neked problémáid vannak...
Másnak is vannak gondjai, nem is kicsik, ettől még nem használja bokszzsáknak a kicsi gyerekét. Remélem, egyszer túlnő rajtad a lányod és ez fogod tőle visszakapni, amikor magatehetetlen leszel!
Valahol mindenkit meglehet érteni..
Csak azt kell hogy mondja hogy aki arra érez késztetést hogy a gyerekét megüsse annak mindenféle képpen kell valamilyen kezelés
NEM rosszindulatból mondom!!
a nagymamám sokszor mesélte hogy az ő apja hányszor megverte őket. Példáule egyszer úgy megpofozta őt hogy szétnyilt a feje.. az öccsének meg szétverte a fején a régi fatolltartót.
De hozzá kell tennem azt is hogy az az ember kint volt málenkij robotmunkán
Gondolom mindenki eltudja képzelni hogy milyen körülmények voltak ottan
És akkoriban még nem volt gyerekvédelem meg a pszichológiai is gyerekcipőben járt akkoriban még..
pedig ha lett volna talán még én is ismertem volna a dédnagyapámat..
szóval én ezzel a történettel azt akartam mondani hogy igenis változtatni kell az indulatokon a gyerekeink érdekében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!