Szerintetek a folyamatos vagy a fix reggeliztetés a jobb?
fiaméknál f9-9ig van a reggeli :)
szerintem tök jó, mert ha csak hn9re érünk be, akkor is kap reggelit :) persze jobban szeret ott lenni és a többiekkel enni, de azért jó, hogy nem kell az órát lesni, hogy pont 30ra ott legyünk
Nálunk vagy fél kilencre viszed be és akkor ülnek együtt asztalhoz és esznek, vagy kilencre viszed, de akkor már nem kap kaját.
Fél kilenc és kilenc között nem szeretik bevenni a gyerekeket, fél kilenckor be is zárják a kaput, a takarítónéni nyitja.
Az indok az volt, hogy az ovi folyosói szűkek, ott vannak a szekrények, a dadusnénik, takarítónénik akkor viszik ki a kocsikon az ennivalót, innivalót, amíg esznek, takarítják a folyosókat a reggeli roham után.
8-ra viszem a fiam, előtte még kicsit rohangálnak, aztán együtt mennek kezet mosni és leülnek enni, majd a dadus néni elpakol és kezdődnek a programok.
Értem a logikát, mert tényleg nem jó, ha a csoport leül a feladathoz, de közben Pistike még a kiflit majszolja, miközben neki is az iskola előkészítős feladatot kellene csinálnia.
Passz. Nálunk ez a szabály. Nincs tízórai, csak egy kis gyümölcs, de ahhoz nem terítenek külön.
9-10-ig foglalkozás, 10-től mennek sétálni, játszótérre, udvarra, kb. fél 12-ig. Utána kézmosás, öltözés, terítés és ebéd.
2 különböző oviba járnak a gyerekeim, mindkét helyen 8 és 9 között van reggeli, de fél 9-ig illik beérni, hogy 9-re már a mosakodással is meglegyenek és indulhasson a játék.
Mi 8 körül szoktunk beérni, nekünk ez így tökéletes.
Tízórai nincs, csak gyümölcsevés délelőtt.
Nálunk a bölcsiben fix reggeli van, 3/4 8-ig be kell érni. Megvan ennek is az előnye.
Az oviban folyamatos reggeliztetés van.
Nem gondolkoztam még azon, mi lenne, ha választhatnék, de nagyon örülök, hogy az oviban folyamatos van és nem 8-fél 9-ig, mert akkor korán kellene kelniük. A folyamatos annyival jobb, hogy ha el is alszatok, vagy hiszti miatt késtek, akkor is megkapja a reggelit, nem kell otthon a kapkodásban még meg is etetned őt. Na meg valószínűleg nem is enne (az enyém tuti nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!