Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tennétek ebben az esetben?...

Mit tennétek ebben az esetben? Kinek lehetne szólni?

Figyelt kérdés

Kislányom kiscsoportos. Van a csoportjukban egy kislány, akit anyukája betegen is elvisz az oviba.

2 hete torokgyulladással otthon volt addig, amíg lázas volt, és utána egyből hozta. Reggel megkapta a gyógyszereit és indultak oviba.

1 hónapja az óvónő szólt neki reggel amikor beadta átöltöztetve a lányát, hogy meleg a kicsi feje, vigye haza. Erre közölte, hogy már kapott lázcsillapítót.

Lehet tenni valamit egy ilyen felelőtlen szülő ellen? Tudom, hogy az oviban elkerülhetetlenek a fertőzések, de azért ez nekem már sok.

2014. okt. 29. 10:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%

Ha van orvosi igazolása, akkor mehet. Ha nem is volt orvosnál, és begyógyszerezve beadják reggel, akkor napközben úgyis felmegy a láza, és a betegség miatt az oviból hazaküldik, akkor nem hozhatják vissza orvosi igazolás nélkül.

Ha az orvos netán visszanegedi betegen, akkor esetleg még azt lehet tenni, hogy megkéred az óvónőt, hogy kérje az óvodavezető segítségét a szülővel való beszélgetésben.

2014. okt. 29. 11:50
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartom jó ötletnek a saját érdekedben,hogy az anyukájával beszélgess el! Biztos,hogy elküld melegebb éghajlatra! Ha tényleg otthon van a kicsivel,akkor jó nagy p.raszt,hogy nem sajnálja a saját gyerekét beadni betegen és közben lefertőzi a többi 25 gyereket....Csak az óvónőkkel beszélnék erről,nekik kéne határozottabbnak lenni vele, hogy ne vigye betegen,ha úgy is otthon van,nem dolgozik! De ha dolgozna se lenne szabad betegen bevinni! Az óvónőknek szólj.
2014. okt. 29. 12:24
 13/21 anonim ***** válasza:
73%

én úgy tudom,hogy orvosi igazolást kell vinni,hogy a gyerek gyógyult,közösségbe mehet.

Ha enélkül az óvónő engedi,akkor ő a hibás.

2014. okt. 29. 13:22
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Az orvos ad igazolást? Nem hiszem, hogy tudtok ezzel mit kezdeni. Lányom bölcsis volt és ott antibiotikumos kúra mellett vitték be a gyereket. Bölcsöde vezető is hiába szólt. Nem tudom te mennyire ismered az anyukát? Esetleg vele négyszemközt nem letámadva beszélni. Mert ez senkinek nem jó. Főleg a picinek. Ha nem kezelik ki rendesen a fertőzésből komoly szövödmènyei lehetnek. Esetleg erre utalni. Ápolónő vagyok és kétgyerekes Anyuka.
2014. okt. 29. 14:30
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Az óvónő nem gyógyszerezheti a gyereket, ez tény. Sem antibiotikummal, sem lázcsillapítóval. Ez kizárt. Akkor meg fel fog menni a láza. Akkor meg hívják az anyját és hazaviszik. Hiába nyomnak bele reggel egy flakon nurofent, az 4-6 óra hosszat hat és annyi.
2014. okt. 29. 14:47
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
ha lázas nem is viszem oviba akkor írány az orvos .
2014. okt. 29. 17:11
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg az óvodai védőnőnek, gyerekorvosnak nem tudnak szólni az óvónénik, hogy ők beszélgessenek el az anyukával?

Nálunk rendszeresen kijár a gyerekorvos (a védőnő no comment), és bizony ott helyben megvizsgálja a gyereket, akinél felmerül egy komolyabb betegség gyanúja és küldik is haza.

2014. okt. 29. 17:47
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvos felelőssége, hogy beteg gyerekre igazolást ad. Az óvónőnek hiába szólsz,onnantól kezdve,hogy a gyereknek igazolása van, ő nem tud mit tenni.
2014. okt. 30. 20:30
 19/21 anonim ***** válasza:
73%

Még egyszer mondom, én azt csinálnám, hogy szülői előtt a többi szülővel összebeszélve felszólalni.

Nálunk is volt ilyen, az anyuka, aki ezt csinálta, égett, mint a Reistag, és többet nem vitte betegen a gyerekét.

2014. okt. 31. 08:31
 20/21 anonim ***** válasza:
Az óvónő a felelős be sem vehette volna.
2014. nov. 3. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!