Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért van hogy az eddig nem...

Miért van hogy az eddig nem beteg gyerekek oviban 2 hetenként elkapnak valamit? Ennyi beteg gyereket hagynak bent az ovónők?

Figyelt kérdés
Nem csak a megfázásra gondolok, hanem a komolyabb betegségekre.
2014. okt. 14. 21:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez megy sajnos. Baromi nehezen "tisztul ki" a csoport.

Az én lányom is folyton köhög.

Sajnos mikor visszamegy gyógyultan, rittig lebetegszik egy gyerek és körbefertőz.

A második gyerekkel könnyebb lesz. A legtöbb bacit, vírust hazaviszi a nagytesó.

Én már úgy kerültem be az oviba hogy megedződtem.

2014. okt. 15. 22:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én emiatt dolgozni sem tudtam már sajnos....állandóan otthon ültem táppénzen a beteg gyerekkel.Nem tudom ezt melyik munkáltató viseli el...
2014. okt. 16. 07:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Óvónő vagyok. Sajnos mi sem nagyon tudunk mit kezdeni a beteg gyerekekkel. Amíg nem lázas, nincs herpesze, vagy nem megy a hasa, nem küldhetjük orvoshoz, legfeljebb javasolhatjuk, de kötelességünk bevenni. Még fejtetvesség esetén is be kell vennünk, már ÁNTSZ igazolás se kell, csak nyilatkoznia kell, hogy kezeli... de akkor sincs semmi "szankció", ha nem kezeli, akkor nekünk kell kezelnünk... Sajnos nagyon sok esetben járunk úgy, hogy a gyereket hazaküldjük, mert hányt vagy belázasodott, és másnap hozza az igazolást. Sok orvos anélkül adja ki az igazolást, hogy látná a gyereket. Olyat is láttam már, hogy a szülő töltötte ki az üres aláírt és lepecsételt igazolást. És hiába folyik a gyerek taknya nyála, ha a szülő meglebegteti az igazolást, be kell vennünk. Sokszor mondják, hogy muszáj hoznia, mert elveszítheti a munkáját. Ezt teljesen meg is értjük, de ha behozza és 5 másik gyerek lesz beteg, akkor 5 másik szülő is elveszítheti... Arról nem is beszélve, hogy mi óvónők is sokszor kapunk el a gyerekektől betegségeket, és vannak szülők, akik nagyon ki tudnak akadni, ha az óvónő hiányzik és más van a gyerekekkel, esetleg összevont csoport van.

Nem egyszerű ez a szülőknek, de nekünk, óvónőknek se. Mégis talán a gyerekeknek a legnehezebb, akik betegen indulnak el reggel óvodába...

2014. okt. 18. 19:14
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem mindig derül ki időben, hogy beteg a gyerek. Én akkor kezdtem gyanakodni, hogy nincs rendben valami, amikor a gyerekem éjszaka nehezen tudott aludni, és hurutosan köhögött. Oviban megkérdeztem, hogy nem köhög-e, tud-e rendesen aludni délután. Az óvónő mondta, hogy semmi baja nincs a gyereknek. Mondtam neki, hogy azért a biztonság kedvéért elviszem orvoshoz (délután) aznap. Az orvos megállapította, hogy vírusos fertőzése van. Csak a slejm nem szakadt fel neki, ezért napközben semmit sem észleltünk (se óvónő, se én), csak éjszaka alvásnál.

Az orvos azt mondta, hogy hétfőn mehet, de nem töltötték ki az időpontot. Mivel úgy láttam, hogy még nincs teljesen rendben, ezért nem vittük oviba. Viszont hétfő este már semmi nem jött orrszívásnál, és át is aludta nyugodtan az éjszakát. Kedd reggel sem jött semmi orrszívásnál, ezért már vittük őt oviba. Néha még kell fújnia az orrát, de az orrszívóval reggel és este nem jön semmi. Amikor hisztizik vagy sír, akkor rájön a köhögés (és persze orrot kell fújni utána), de ez már nem a betegség miatt van.

Nálam ez a vízválasztó, hogy mikor mehet és mikor nem oviba. Ha nem jön orrszívásnál takony reggel és este (csak nagyon minimális fehér váladék), akkor már viszem oviba.

2014. okt. 22. 09:32
 15/18 anonim ***** válasza:
15%

14-es vagyok:

Jah és azt nem fogadom el érvelésnek, mert a szülő elveszíti az állását. Érdekes módon, most hogy őszi szünet lesz, a több mint húsz gyerekből csak kettő szülője nem tudja megoldani az otthonlétet. Szóval ne áltasson senki sem, hogy a szünetet megoldják a szülők, egy betegséget meg nem tudnak! Igen, sok gyereknek van idősebb testvére: nagycsoportos vagy 1-2. osztályos gyerek. Tényleg rájuk bízzák a kisebbet, és egyedül vannak otthon ezek a gyerekek?

Vagy csak az én családom olyan tökéletlen, hogy az édesapám még nem érte el a nyugdíjkorhatárt, az anyukám (bár plusz évek miatt hamarabb nyugdíjas lett) pedig nyugdíj mellett is kénytelen dolgozni?! Pedig én még késői (34 évesen szült anyukám) gyerek vagyok...

A párom szülei elváltak, az apósom idáig még egy órára sem vállalta a fiamat, az anyósom pedig hétvégente 3-4 órát vigyáz rá.

Ezek szerint csak nálunk ilyen a helyzet, hogy az őszi szünetet nehezen tudjuk megoldani, míg mások röhögve. Persze érdekes módon a betegségnél már soha senki nem tud megoldani semmit...

2014. okt. 22. 09:48
 16/18 anonim ***** válasza:
80%
Kedves utolsó, az őszi szünet egy előre kiszámítható, tervezhető szabadságot jelent, a betegség pedig hirtelen jön. Próbáld meg..., a gondolkodást...
2014. okt. 22. 21:25
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó!

Nálunk kedden derült ki, hogy jövő héten őszi szünet. Örülök, hogy titeket időben tájékoztatnak...

De ahogy mondtam, a nagyszülők elvileg (hacsak nyugdíj mellett nem dolgoznak, mint nálunk) ráérnek bármikor. Ha beteg a gyerek, akkor is.

2014. okt. 23. 00:53
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem az ovonők hagyják bent a gyereket, hanem a szülők. :(

Nekem a középső gyerekem kiscsoportban volt állandóan beteg, pedig elvileg a nagytól elkapott mindent... és mégis, a nagy nem volt ennyit beteg.

A középső egyfolytában köhög augusztus utolsó hetétől kezdve. Voltam vele többször dokinál- mindig mondja, tüdeje tiszta, torka nem piros, semmi betegségre utaló jel. Így dolgozik a szervezete. HOl szárazan köhög- köhécsel, hol hurutosan. Pedig én otthon vagyok még a legkisebbel és nem viszem, ha beteg, vagy bármi szünet van, de ezzel a köhögcséléssel nem tudok mit kezdeni. Így szeptember óta nem kellett volna oviba mennie.

De sajnos az a tapasztalatom nekem is, hogy nagyon sokszor vannak bent olyan gyerekek akik tényleg betegek. Akit reggel úgy passzol be az anyja, hogy a szájáig lóg a sűrű, zöld t...kony, azt pl nálunk nem veszik be az ovonénik. De mikor beszoktatás volt, volt olyan kislány, hogy behozták, tök bágyadt volt- fél óra múlva már 38fokos volt a láza. Már hívták is vissz az anyját. Tuti reggel is lázas volt- csak beadtak neki vmit, amig az oviig kibírja szegényke. :(

Sajna ez van.

2014. okt. 25. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!