Ha az óvó nő megüti a gyereket, Te mit tennél?
Után a gyerek már szorong, nem szívesen megy oviba...
- Csoportváltás
- Oviváltás
- Magánovi
Nagycsoportos. Ő nem szeretne csoportot váltani, én igen. Ő nem érzi jól magát, gyerekekkel sem játszik, csak egész délelőtt teng-leng-álldogál.
Köszönöm a válaszokat!
Mit tennék? Nagy balhét csinálnék, mert számomra fontosabbak a gyerekeim, mint a kényelem, hogy ne csináljak semmit, vagy a félelem ,hogy juj most aztán mi lesz.
Az óvónő nyilvánvalóan nincs rendben mentálisan, ha megüt egy gyereket, főleg a fent leírt jelentéktelen okból.
Szóval én jól megmondanám neki a magamét, emberi hangon, de úgy, hogy önként azonnal nyugdíjba vonulna, intézményvezetővel is beszélnék!
Ha az óvónő továbbra is a csoportban marad, kivenném a gyerekemet.
ne haragudj, de ha egész délelőtt csak teng-leng, nem játszik a többi a gyerekkel, akkor egyáltalán nem illeszkedett be! egy nagycsoportos délelőttje, aki beilleszkedett, nem így néz ki.
már önmagában ezért csoportot váltanék, de ha mgütötte az óvónő és ennyi az egész történet, hogy négyszemközt, csöndben elintézzük, akkor ez az intézmény egy kalap kaki és mennék másikba!
gyerek meg nyilván azért nem akar menni, mert nincsenek barátai és el se tudja képzelni milyen az. itt látásból ismerős gyerekek vannak, nincs nagy rizikó. ki kell ebből billenteni, nem egészséges így, nincs a hasznára
Én is kirúgatnám ezt az "óvónőt"
Amúgy:
Miért teng leng a gyermeked??Az incidens miatt vagy mert amúgy sem szereti az ovit amúgy sincsennek barátai???
ha az első verzió akkor ne ti meneküljetek el hanem az óvónőt lapátra tetetni ha a 2.-ik verzió akkor elgondolkodék az oviváltáson!
És jól írja az egyik válaszoló:Te légy határozott!Ha érzi a gyermeked a te félelmeidet bizonytalanságodat akkor átveszi és jóhogy nem akar egy gyerek ovit váltani...melyik gyerek szeretne az ismeretlenbe menni??,
Légy határozott!
Óvónőt kirúgatni:ha kell az önkormi jegyzőéig is elmennék vagy oviváltás!!!
Azt nem értem, hogy ez eddig nem volt probléma, most fordult elő először? Egyébként a személyes érzéseim alapján dönteném el, mármint azt, hogy ez megismétlődhet-e a jövőban vagy már megbánta és többet nem fordul elő.
Azt is mérlegelmén, hogy kétszer járja-e a gyerek a nagycsoportot. Ha igen, akkor mindenképp váltanák, nem más csoportba, hanem más óvodába.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
természetesen ovit váltottunk, ez már eldöntött volt, a Ti véleményetekre voltam kíváncsi nagyon.
Ovivezetőnek szóltam, és próbáltam beszélni az "óvó" nővel is.
Először letagadta (pedig ő ismerte el, ezzel várt amikor a gyerekért mentem)
Utána pedig azt mondta,hogy nem tulajdonított neki AKKORA!!!!! jelentőséget!!!! :O
A megbánás legkisebb szikrája sem volt benne :(
Sőt amikor egy kollégája közelbe ért, hangosabbra vette a hangját és közölte fennhangon, hogy persze, a szülőnek mindig igaza van. :(
Erre én mondtam neki, hogy akkor igen is igaza van, ha megütik a gyerekét és ennek a gyerek lelkében komoly következményei lesznek.
Erre becsapta az orrom előtt az ajtót
Komolyan, tudom, hogy baromira igazam van, mert senki, de senki ne emeljen kezet a gyerekemre, de most még én érzem c@rul magam, hogy így beszéltem...
Tök nyugisan kellett volna (amilyen amúgy is vagyok) de ez a közönyösség totálisan kiborított :(
Szomorú történet, de jól döntöttél. Azért is szomorú, mert valószínűleg az óvónő nem azt a következtetést vonja le ebből, hogy nem szabad megütni a gyerekeket, hanem hogy erről nem szabad tudomást szerezzen bárki. Elég elkeserítő.
Jobban érzi magát a kisfiad az új oviban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!