Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek érdemes 2 nap...

Szerintetek érdemes 2 nap helyett 3 napos hétvégét tartani kiscsoportos ovisomnak? Megszakad a szívem, amikor nem akar menni. Még olyan pici, rám van szüksége, a testvérére, a családjára.

Figyelt kérdés
Á, nagyon rossz kedvem van, egyszerűen úgy érzem, eltávolít engem a lányomtól az óvoda. :(

2014. szept. 23. 10:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Az én lányom sem akar reggelente oviba menni, mondja, hogy inkább menjünk játszótérre vagy maradjunk itthon. Aztán mikor ott van pár perc elteltével megy játszani, jól érzi magát. Egyébként péntekenként nem szoktam vinni oviba, mert aznap van az úszásórája, így oda járunk.
2014. szept. 23. 12:01
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
Az én gyerekeim szintén 4 napot jártak. Végig. Nekünk így volt jó.
2014. szept. 23. 12:09
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem értem,hogy miért irattad be óvodába,ha jobb szeretnéd,ha otthon lenne? Ha jól tudom,még nem kötelező 3 éves kortól járni. Ha otthon vagy amúgy is,akkor nem volt életbevágó. Ha már egyszer óvodás,akkor nem túl jó,ha nem 5 napot jár,mert nem fogja érteni,hogy a többiek meg miért járnak 5 napot,ő meg csak 4-et. Ha azt mondod neki,hogy mert te úgy is otthon vagy,megteheted,akkor meg mondhatja,hogy miért jár egyáltalán óvodába? Szerintem ettől az is jobb,ha csak délig van,ebéd után hazaviszed, de 5 napot jár. HA most kezdte az ovit,úgy is olyan sokat lesz beteg sajnos,hogy nagyon sokat fog hiányozni az oviból.
2014. szept. 23. 12:33
 14/20 anonim ***** válasza:
akkor ez a dolog rólad szól inkább.semmi baj nem lesz,ha egy hosszú hétvégét terveztek,csak nem kell megemliteni,hogy milyen nap van-hogy a többek ma mennek,csak te nem kislányom.(első-és legfontosabb kötelék a család)-én azonban úgy gondolm,mint óvónő,hogy te szakadsz el nehezebben a gyerkőctől(ez teljesen normális reakció).sajnos meg kell lépni ezt a dolgot is,pláne,hogy azt irod,hogy nem sir bent,jól érzi magát.(nekem a szivem szakadt meg,amikor a kisfiam már nem akarta az utcán fogni a kezem-de elfogadtam,hogy önállóbb lett.neked is ezt kell tenned,még,ha nehéz is.ha a csillagokat lehozod,akkor sem tudod a gyerektársakat pótolni,pláne,ha egy baba is van otthon.sir reggel,mert ezt várod el tőle-és azt veszem ki a szavaidból,hogy szinte sajnálod,hogy mennie kell.ez reggel neked szól,megerősitésnek.ha gondolod,vedd ki egy évre még magadhoz,vagy vidd el egy fél évig ebéd után.csak akkor még nehezebb lesz a beszokás
2014. szept. 23. 13:05
 15/20 A kérdező kommentje:
reggelente én nem mutatom ki, hogy mennyire szomorú vagyok, igazából csak ma éreztem ezt. Hasznosnak tartom az óvodát, nem fogom 5 éves koráig itthon tartani, megtehetném, épp ezért láthatod, hogy nem rólam van szó, kedves utolsó. Hanem a lányom törékeny kis lelkéről. Az óvoda nem egy börtön, az, hogy 4 napot jár és 3 napot nem és azon a 3. napban velünk van, a kistesójával, a nagyszüleivel, attól nem lesz rosszabb az elkövetkező két év, vagy ha igen, akkor miben?
2014. szept. 23. 14:50
 16/20 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg az óvónőket, hogy ők mit gondolnak :)

Több közük van a gyerekedhez és hozzád mint nekünk, jobban is ismerik :D

2014. szept. 23. 16:48
 17/20 anonim ***** válasza:
94%
A 13. válaszoló vagyok. Még annyit,hogy persze,kell a gyerekeknek a gyerektársaság,de nem minden esetben már 3 évesen. A legideálisabb kor az óvodára a 4. életév. Akkor már igényli a gyerek,élvezi az óvodát. Az előtt nem igazán. Ez saját tapasztalat is és szakértői vélemény is!
2014. szept. 23. 19:41
 18/20 anonim ***** válasza:

Én is csináltam ezt egy időben.

Csak az a lényeg, hogy rendszeres legyen, ne összevissza.

Másik: én rendszeresen elhoztam ebéd után, hogy ne legyen ott egész nap.

Nem kell, hogy ott legyen az oviban 5 napot egész álló nap, egész héten, amikor te otthon vagy a picivel és ráérsz.

2014. szept. 23. 21:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Szerintem is az a fő probléma, hogy látja rajtad a lányod, hogy jobban szeretnéd, ha itthon maradna.

Amikor kicsi voltam, az anyukám és a keresztanyukám nem igazán bírták egymást. Persze nekem semmit sem mondtak róla, mégis éreztem a dolgot. Pl nem köszöntem a keresztanyunak, ha a nagymamámmal séta közben találkoztunk vele, és egyáltalán nem is szerettem igazán a keresztanyut. Pedig elhiheted, hogy előttem nem szidták meg semmi ilyen. Egyszerűen egy gyerek érzi a feszkót, érzi, hogy ha valami nincs rendben. Már a csecsemők is (ahogy a szakkönyvekben le van írva!), akkor egy három éves hogyne sejtené?

Nekünk amúgy a szülőin is elmondták, hogy ha az anyuka sír, akkor ne a gyerek előtt. Mondjunk sok pozitívumot az oviról stb. Szóval a gyerek ne lássa/érezze rajtad, hogy nem szívesen hagyod ott őt.

Érdemes lenne óvónői blogokat olvasnod. Egyvalamiben szinte az összes egyetért: el vannak kényeztetve a gyerekek. Nem ajándékokkal, hanem mindent a szülő csinál helyette, amit egy ekkora gyerek már tud. Pl a fiam itthon nagy büszkén mesélte, hogy az óvónő megdicsérte, hogy egyedül öltözik. "Kifaggattuk", és kiderült, hogy mindig egyedül öltözik. Itthon bezzeg nem hajlandó. Persze hogy nem, amikor hozzászokott ahhoz, hogy anya meg apa felöltözteti. Hagyni kell önállósodni a gyereket, még akkor is, ha ezt a szülőnek nehéz elfogadni. És az önállósodás nem csak olyan dolgokból áll (mint pl öltözés, orrkifújás teljesen egyedül) ami megkönnyíti a szülő feladatát.

Ha szeret az oviban lenni, akkor járjon nyugodtan. Ha hisztizik, bőg az oviban és reggelente, akkor maradjon otthon péntekenként. De ha csak annyit mondd, hogy "nem szeretnék menni", azt én inkább tesztelésnek veszem, hogy meddig mehet el, mit tud elérni a szüleinél. Ha tényleg problémája lenne az ovival, akkor nem lenne ilyen "enyhe" a kifejezése szerintem.

2014. okt. 14. 15:26
 20/20 A kérdező kommentje:
utolsó: hidd el, nem látja. sőt, én dicsérem az óvodát.
2014. okt. 15. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!