Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » óvodai gyógytesi?

óvodai gyógytesi?

Figyelt kérdés
A következő lenne a gondom, kislányom 4 éves óvodás bordafejlődési és gerincferdülési problémánk van járunk gyógytornára és úszni heti 3 alkalommal az ortopéd orvosnál most voltunk aki a papírunkra ráírta, hogy az óvodába biztosítani kell a gyógytestnevelést. Az óvoda viszont azt mondja, hogy ez nem hivatalos mert SNI-nek kellene lennie illetve 5éves kort be kell hogy töltse. Hol nézhetnék utánna ennek a törvénynek mert nem találok semmit róla, hogy így van e.

2014. szept. 19. 06:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Bár jogszabályt nem tudok csatolni, de sajnos az óvoda tudja jól.

Ahhoz, hogy egy gyerek az oviban bármilyen fejlesztést, kezelést kapjon, a nevelési tanácsadónak kell döntenie. Szerintem nem kell ehhez feltétlenül SNI-nek lenni (erre a problámára szerintem meg sem kapnátok.

Én rengeteg gyerekkel találkozom, akinek ilyen gondja van, de még egyiknél sem láttam, hogy gyógytornász vagy gyógytesnevelő tanár bement volna az oviba őt tornáztatni.

Ettől függetlenül lehet, hogy van egy adott oviban ilyen, de az úgy működik, mint mondjuk a foci vagy az úszás, hogy vagy kifizeti az ovi/önkormányzat a folglalkozásokat vagy a szülőknek kell állniuk a költségeket.

2014. szept. 19. 11:03
 2/3 A kérdező kommentje:
Az óvodában jár ki gyógytestnevelő és még sem akarják bevenni a csoportban egyébként igen a saját költségünkre fejlesztjük a gyereket.
2014. szept. 19. 12:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezesetben viszont számomra is érthetetlen, hogy miért nem megy! A helyedben megkeresném a gyógytesi tanárt és vele egyeztetnék!
2014. szept. 19. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!