Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Te lennél a gyermeked óvónője?

Te lennél a gyermeked óvónője?

Figyelt kérdés
Mármint, hogy beíratnád-e abba a csoportba a kiscsoportosodat, ahol te óvónő vagy.
2014. szept. 18. 14:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolok semmi rosszat róla, mert biztosan igyekszik nem kivételezni a gyerekével, nagyon kedves óvónéni, de szerintem akkor sem jó így, kizárt, hogy teljesen el tud vonatkoztatni, nem beszélve a gyerekről! plussz mi lesz az iskolakezdéssel? ő akkor fog szorongani a beszokásnál... nem hiszem, hogy ez jó!
2014. szept. 18. 14:54
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Én nem akarok se az óvónője, se a tanára, se a barátnője se semmi egyebe lenni, én az anyukája akarok lenni. Nem hinném, hogy jó ötlet összemosni ezeket a szerepeket.
2014. szept. 18. 15:39
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolnám arról az óvónőről, akinek a gyereke a sját csoportjába jár, hogy vagy rossz döntést hozott, vagy kényszerhelyzetből nem volt más választása, vagy sajnos az is lehet, hogy pedagógiai téren nem egyeznek a nézeteink. Szerintem egyébként egyetlen pszichológus sem támogatna egy ilyen döntést, és ha óvónő vagy, neked is tudnod kell, hogy nem célravezető.
2014. szept. 18. 15:41
 14/22 anonim ***** válasza:
Nem.
2014. szept. 18. 17:21
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőm kényszerből a saját kislányának a gondozónénije lett a bölcsiben.

A lehető legrosszabb döntés volt. A kislány nem tud leválni az anyjáról, féltékeny, ha a többi gyerekkel kell foglalkoznia az anyukának, nem akar aludni, nem akarja követni a szabályokat.

A nagyobb lánya szintén féltékeny, oltári hisztiket csap, amiért a kicsi az anyuval van, neki meg máshová kell oviba járnia, és a kistesó miért lehet egész nap anyával...

El kell különíteni a szerepeket, az óvónéni legyen óvónéni, anya pedig anya.

2014. szept. 18. 19:08
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Bár nem nekem tetted fel a kérdést, de azt gondolnám, hogy anya nem engedni leválni a gyerekét és erre szépen fel is használja óvónői voltát.

2014. szept. 18. 19:52
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekemet még az is zavarja, hogy a szomszéd csoportban vagyok. Nem akarja megérteni sehogy se, hogy az az én munkahelyem, nem érti, miért nem mászkálhat át hozzám, miért nem lehet mindig velem. Emiatt sokat sír, én meg sokat szomorkodok, hogyan lehetne ezt megoldani, megbeszélni.

Egyértelműen nem lennék az óvónénije. Ő még pici, nem érti a különbséget anya és nem-anya-de-óvónéni között.

2014. szept. 19. 22:03
 18/22 anonim ***** válasza:

Nálunk ez lesz a helyzet, falusi óvoda, nincs választás (még Gyed-en vagyok).

Nem tartok tőle, kolléganőmnek is így jártak a fiai (felnőttek már, egészséges, családos ember mindkettő), a dajka néni fia is a saját csoportjába járt, ő is "túlélte". A falusi suliban is a tanítok a saját gyermekeiket tanították anno, most is volt az egyik tanító bácsi, akinek a saját gyermeke az osztályába járt, vele még szigorúbb volt, mint a többiekkel, nem kivételezett egyáltalán.

Ez elhatározás kérdése javarészt szerintem, sok múlik a kollégán, de én nem félek ettől. És attól sem, hogy a gyerek majd egész nap rajtam lógna, lesz ott elég gyermek, színes programok.

Ha itthon is normálisan fegyelmezi, neveli az ember, ott is szót fogad majd, úgy gondolom.

2014. szept. 21. 20:16
 19/22 anonim ***** válasza:
Falusi tanítókkal kapcsolatban: az egyik osztrálytársamnak az apukája volt az egyik tanárunk. Rém rossz helyzet volt. Ha ötöst kapott, mindenki szekálta, hogy kivételeznek vele, meg segítenek neki otthon stb. Ha hármast kapott, úgy érezte, igazsátanaul szigorúbb vele az apja, mint velünk. Közben folyton bizonygatta, hogy az apja igenis igazságos és mindenkivel egyformán bánik. Rém gáz helyzet. Mindenkinek rossz, még a többi gyerekenek is, főleg oviban: most gondold el, Mancikának miért van itt az anyukája nekem meg miért nincs, engem nem szeret az anyukám, hogy itthagy?!
2014. szept. 22. 08:44
 20/22 anonim ***** válasza:
Ovikezdő kislányom naponta elmondja, hogy de xy-nak ott van az anyukája, és szinte szemrehányóan mondja, hogy én miért nem vagyok óvónéni, akkor vele lehetnék, haragszik rám emiatt... na ezért nem jó döntés! Szívem szakad meg érte, mert zokogva megy minden nap, és ebbe kapaszkodik, hogy annak a kislánynak is ott az anyukája... :( nem értem miért engedik ezt meg? ( és nem falusi ovi, nem kényszerből van ott a gyereke)
2014. szept. 22. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!