Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodában mennyire veszik...

Óvodában mennyire veszik figyelembe az ételallergiát?

Figyelt kérdés
Mit kezdenek vele, ha szólok, hogy ételallergiája van a gyerekemnek? Külön készítettnek neki vagy itthonról kell neki vinni? Kisebb faluról van szó, tehát maga a gyerek létszám sem valami magas, nehezen tudom elképzelni, hogy tegyük fel ovin belül van 2 gyerek, aki allergiás bizonyos élelmiszerre (nálunk tej és tojás), akkor nekik külön főznek (nem helyben főznek).
2014. szept. 9. 19:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha szolsz, semennyire. Orvosi igazolast kell rola vinni es akkor elmeletileg kulon dietas etelt fog kapni.
2014. szept. 9. 19:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha kulon magy ipariban foznek akkor siman jelezhetik h ket adagra valo etel alergias gyereknek lesz. Ezeket kulon taroloban cimkezve hozzak. Nalunk ez rendazer megy (Pest). kozos beszallitoja van egy csomo iskolanak es ovodanak. Sokszor ugyanazt a kajat kapjak csak allergenek nelkul.
2014. szept. 9. 19:42
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

Elöször orvosi igazolás kell, akkor nem adnak neki olyat, amit nem ehet.

Viszont a külön kajákat neked kell biztosítani, azaz beviszed azt, amit a gyerek ehet és azt adják oda.

2014. szept. 9. 19:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálunk külön rendelnek, de a másik verziót is hallottam már, hogy otthonról kell vinni, mindkettő Bp.
2014. szept. 9. 19:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Én itthonról viszem neki. De ő pl semmilyen gabonát nem ehet, de sok minden másra is allergiás.
2014. szept. 9. 20:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Én is egy kis településen élek, és az én fiam is tej- és tojásallergiás, és középsős.

A szakorvos kiállított egy igazolást, hogy a gyereknek javasolt a speciális diéta. Mivel nálunk a közétkeztető nem vállalta, hogy egy adagot külön elkészít, ezért írtam az Állategészségügynek (mert oda tartozik), beküldtem az igazolásokat, ők pedig engedélyezték, hogy itthonról vigyem az ételt a gyereknek. Mindig elkérem előre a menülapot, és igyekszem ugyanazt vagy hasonlót főzni, mint, amit a többiek esznek, de abból sincs nagy ügy, ha mást eszik.

Viszek be mindig egy csomag kekszet vagy sütök linzert, és ha valaki tortát, sütit hoz, ő azt eszi.

2014. szept. 9. 21:08
 7/10 anonim ***** válasza:
A lányom csoportjában is volt ételakkergiás gyerkőc,megoldotta volna a konyha ahonnan hozzák.De az anyuka inkább bevitte a kaját otthonról.(hétvégén a konyha elküldte emailben a heti menüt,és anyuka olyat készített az allergén nélül,vagy hasonlót)
2014. szept. 9. 21:26
 8/10 anonim ***** válasza:
nálunk van kimondotan olyan ovoda a kerületben ahol ételalergiások járhatnak ,akinek ilyen baja van az csak oda irathatja a gyereket mert az az ovoda van kijelölve ere az óvi ilyen esetbe a heipál korházbol hozat megfelelő diétás ennivalot a gyereknek .
2014. szept. 10. 06:08
 9/10 A kérdező kommentje:
Itt egy óvoda van és kész, tehát vagy hozatnak vagy itthonról kell vinni, ami egy részről jó, mert tudom mit eszik és mit rakok bele, viszont munka mellett elég sok lenne így egyszerre, itthonra is készíteni neki kaját, oviba is, reggelit, tízórait...
2014. szept. 10. 16:43
 10/10 anonim ***** válasza:
52%

6.valaszolo vagyok

En is munka mellett csinalom,mar belejottem,de az elejen kicsit kapkodos volt.

En a hetvegen fozok elore,es margarinos dobozokban beteszem a fagyasztoba.

Leveseket, pokolt- es tokanyszerut, fozelekeket es gyumolcsszoszt, husgombocot, fasirtot, vagdaltat szeletelve, lekvaros gombocot fove, kelt tesztakat sutve.

Reggel a ferjem kesziti a reggelit, keni a tizorait a gyereknek,en bekeszitem az etelhordokba a kajat, felcimkezem, megy a hutotaskaba.

2014. szept. 10. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!