Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan tudnék segíteni a...

Hogyan tudnék segíteni a kisfiamnak, hogy jól érezze magát az oviban?

Figyelt kérdés
Most kezdi a középső csoportot és nem szereti az ovit. Elmegy, nincs hiszti, de nem szeret ott lenni, ezt az óvónők és a dadusok is mondták. 8-12-ig volt előző évben és most is így lesz, de már-már bűntudatom van hogy minden nap elviszem valahová ahol útál lenni és ráadásul még nem is lenne kötelező neki.
2014. aug. 6. 20:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Pozitívan állj mindig az ovi-kérdéshez, lelkesen beszélj róla stb.

Pl.: lassan mondhatod neki,ha vásárolsz ruhát neki, hogy: Válasszunk szép zoknikat, pólókat, amiket majd az oviban hordasz!"

Nincs barátja, akivel akár 2 hetente összejárhatna?

2014. aug. 6. 20:06
 2/8 A kérdező kommentje:

Én lelkesedek és elméletileg ő is örömmel megy csak ott lenni nem szeret. Szépen leül egy sarokba vagy a kertben egy padra és ott van amíg érte nem megyek. Nem játszik, nem rajzol, nem beszélget, csak ül és néz. Én sem akartam elhinni ezért néhány alkalommal leskelődtem utána és tényleg nem mozdult el a padról csak 1-2 alkalommal mikor pisilni ment.

Már voltunk pszichológusnál is (ott fecsegett, játszott, ugrált, rajzolt), aki szerint semmi baja csak egy kicsit magának való.

Vannak barátai, de ők már iskolába járnak, velük rajzol, ír, számolni tanul, de az oviban egy gyerekkel sem találta meg a közös hangot, pedig hívtam néhányukat hozzánk játszani is, de akkor is csak átnézett rajtuk, illetve bosszankodott, hogy milyen idegesítőek és küldjem őket haza.

Az egyik dadusunk úgy fogalmazott, hogy olyan, mint a néző a színházban. Csak ül, nézi a műsort, de nem folyik bele.

2014. aug. 6. 20:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egyszerűen csak untatják a többiek. Én is ilyen voltam, untattak, mindig, mindenhol, ahol csoportokba kerültem. Hiába volt már a gimi és a főiskola "válogatott" társaság, halálra untattak.
2014. aug. 6. 22:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Milyen oviba jártok? Mennyi a gyermeklétszám?

Milyen volt a beszokása az oviba? Könnyedén ment vagy sírt hónapokat?

Dolgozol vagy otthon vagy?

2014. aug. 7. 12:10
 5/8 A kérdező kommentje:

Állami ovi, 25-en vannak egy csoportban.

A beszoktatás könnyen ment, egyáltalán nem zavarta, hogy én nem vagyok ott. Nem sírt, nem akart hazajönni.

Még itthon vagyok a kicsivel illetve hamarosan jön a harmadik picúr.

2014. aug. 8. 09:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az a baj, hogy tudja, hogy otthon vagy.

Volt már így ovisunk, egész nap az anyukája után sóvárgott, és mondta is, amikor próbáltuk neki magyarázni,hogy anyukádnak dolga van, stb., hogy nem, én tudom, hogy anyukám otthon van.

Nem tudom, hány éves, de 5 éves kortól kötelező az ovi, ha megteheted, én lehet, hogy kivenném, és majd ha a tesója is megy oviba (nem tudom, ő hány éves), esetleg mennének együtt és jobban el lenne vele.

2014. aug. 8. 13:06
 7/8 anonim ***** válasza:

mivel írod, hogy nagyokkal jól elvan, esetleg egy vegyes csoportba áttehetnéd ha van a közelben.

vagy tényleg kiveszed és pihenteted egy ideig hogy megérjen rá.

amúgy érdekel, hogy az ilyen leül és elvan típusú gyerekek anyukái otthon vannak és rohannak a gyerekért.

legalábbis ahol dolgoztam, minden "ilyen" gyerekért jöttek ebéd után....

a dolgozó szülők gyerekeinél, akik 7-5-ig bent vannak, én nem tapasztaltam még ilyet.

esetleg megpróbálhatnád 1-2 hétig bent hagyni. de ne 3ra menj érte akkor, hanem 4 után, mert alvás után még van egy nagy játék. lehet tényleg téged vár annyira, hogy nem mer belekezdeni semmibe

2014. aug. 9. 23:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is utáltam oviba járni, mert anyukám egy másik oviba dolgozott és én nem járhattam oda. Akkor még kötelező volt a lakóhely szerintibe járni. Szerintem az lehet a baj, hogy tudja, hogy otthon vagy és lehet, hogy egyébként is magánakvalóbb egy picit, amilyen én is voltam. Én sem barátkoztam könnyen, csak elvoltam magamnak vagy az óvónénik mellett. Én nem vinném amíg nem kötelező, ha megteheted és nem szereti az ovit.
2014. aug. 11. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!