Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért nincsenek ma már "klassz...

Miért nincsenek ma már "klasszikus" anyáknapi ünnepségek?

Figyelt kérdés

Egyre több oviból hallom,hogy nem akarják szerepeltetni a gyerekeket,nincsenek betanult dalok,versek amiket kiállva elszavalnak.Megtanulnak 1-2 mondókát és mikor anyuka jön elmondják neki.Ez miért jó?

Mikor még én voltam ovis nagyon komoly ünnepség volt(nem csak anyák napján) és szerintem akkoriban sokkal több verset,mondókát,dalt tudtak a gyerekek mint mostanában!

Az óvónők meg figyeltek,tudták ki az aki "gyengébb",vagy akinek nem megy,azt nem szerepeltették egyedül,mindig 2-3 gyerek szavalt egyszerre.

2014. máj. 26. 14:54
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
61%

Soraidból dől a mások lenézése, az intolerancia: csorda szarvasmarha, ostoba óvónő, anya, aki önmagát ünnepelteti. Azért rád is rád férne, egy lelki elemzés.

Azt írtam, ha tudnál szöveget értelmezni, hogy bár tisztában voltam a gyermekeim értékével, s kicsit fájt, hogy ezt soha sem akarták kimutatni, szemben más, lényegesen gyengébb kvalitású, de kezdeményező gyerekekkel, de ELFOGADTAM, hogy ők ilyenek.

2014. máj. 26. 21:57
 32/38 anonim ***** válasza:
9%
Persze, persze..., így van, ahogy írod.
2014. máj. 26. 22:04
 33/38 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

Igen,ahogy alaki írta a kulcs a egészhez a jó pedagógus!!

Csak sajna a pedagógusok kezében is egyre kevesebb eszköz van,nem mondhatja,hogy "gyere,ülj le" viszont a gyerekek öntudatosabbak,akaratosabbak pont a szülői liberális nevelés miatt.Így nem csodálkozom,hogy nem sikerül egy komplex műsort összehozni.

Én se vagyok szereplős típus,soha nem is voltam,mégsem emlékszem,hogy gondot okozott volna az óvodai szereplés.Nyilván ez az óvónőnek köszönhető.

Azt meg én se kezdem el taglalni milyen pozitív hatásai vannak a mondóka,vers,dal tanulásnak,mert elég sok időt venne igénybe:)

Igazából nekem a tendencia nem tetszik ami felé haladunk...lassan már semmit nem lehet csinálni a gyerekkel,nehogy bántsuk,közben meg a legnagyobb biztonságot az adja egy kisgyerek számára,ha le vannak fektetve határozottan a szabályok és tudja mi az a terület amiben mozoghat.

Nem hinném,hogy napi 15-20 perc kötelező foglalkozás egy óvodás gyereket bármilyen mértékben károsítana!!Sőt,pont hogy jó lenne,ha egy pici önkontrollt,fegyelmet tanulnának ...óvónő vagyok,és pont ilyen dolgok miatt nem vágyom visszamenni dolgozni

2014. máj. 26. 22:30
 34/38 anonim ***** válasza:
50%
Anyák napi műsorral kapcsolatban: mindenki ír rossz óvónőről, gyerek lelkéről stb., de az senkinek nem jutott eszébe, hogy esetleg vannak olyan anyukák, akik egyedül nevelik a gyermekeiket vagy olyan apukák, akiknek eszébe sem jut, hogy anyukát köszöntését megtanítsa a gyereknek és akkor jön képbe az óvoda, mert ha van ünnepság, akkor megtanulhatja a gyerek hogy van anyák napja és hogy akkor köszötnti az édesanyját. Bár az én gyerekem szeret szerepelni, de ezek a kis műsorok azért nem hiszem hogy lelki sérülést okoznak bárkinek, arról nem beszélve, hogy nálunk kb. 10 perc volt a műsor, de jó néhány gyerek nem bírta végig, mert vagy elkezdett ugrálni, beszélni kikiabált anyukájának. Lehet nekem nagyok az elvárásaim, de azt gondolom 5 évesen illene 10 percig csendben maradni. Ezek a kis műsorok arra is jók, hogy megtanulják, hogy adott helyen hogy kell viselkedni.
2014. máj. 27. 08:46
 35/38 anonim ***** válasza:
Azt is megtanulják, hogy ilyenkor illik szépen, tisztességesen felöltözni, mert vannak alkalmak, melyek kiemelkednek a hétköznapi pillanatokból. Ülök az ünnepségen, feltűnik a körben egy kislegény, aki kirí a kis társak közül azzal, hogy egy elnyűtt mackóban, trikóban táncol. Gondoltam valami malőr történt az ünneplővel. Jön a legszebb pillanat, megkapják a szál virágot, hogy menjenek anyukához, s adják át a szeretet virágát. A gyerekek szétspriccelnek, egy marad a kör közepén, kezében szorongatva a virágot. Tanácstalanul nézelődik, míg az egyik dajka néni ki nem húzza magához. Mikor jövünk kifele, két kimázolt, viháncoló nő jön befelé, alkoholfelhőt húzva maguk után. Az egyik biztos az anyuka volt, aki nem akarta önmagát ünnepeltetni. S milyen igaza van. Csak azt a pillanatot tudja a gyermekének megideologizálni, amikor egyedül állt egy szál virággal a kör közepén, a kopott ruhájában.
2014. máj. 27. 09:46
 36/38 anonim ***** válasza:

Nálunk szépen készültek a gyerekek az anyák napi műsorra és egyben évzáróra. Az óvónők előre leszögezték,hogy nem nevetünk,nem forgatjuk a szemünket,hogyha nem megy mindenkinek fényesen.de ezt mind kedvesen. Számomra nem kérdés,hogy aegy 3-4 éves gyerek izgul és nem tudja a szöveget súgás nélkül végig mondani.

20 perc volt az egész,de olyan aranyosak voltak és meglepetésemre a lányom volt a főszereplő. Sejthettem volna,mert nagyon sokat énekel és táncol stb,de neki is súgtak az óvónők. Csodát nem várunk,hogy egy operát fognak előadni.

Nálunk minden nap van foglalkozás és nem tudok róla,hogy különcködés lenne.

Pl. hétfőn rajzolás van,kedden nagy testnevelés,szerdán környezet tanulmányozás stb.

Ez sajnos óvónő függvénye. Nem tudom,hogy régen is így volt-e,mert az én óvónőim is csodásak voltak,de manapság nagyon be vannak fásulva az óvónők és kétlem,hogy a törvények miatt. Ha én szeretem a munkám,akkor mondhatnak bármit,akkor is jól végzem el.

2014. máj. 27. 14:36
 37/38 anonim ***** válasza:

Nálunk van délelőtt kötelező foglalkozás, az iskolába készülőknek úgy tudom délután is van valami.

Viszont nálunk sem volt a klasszikus anyáknapi ünnepség. Minden szülőnek fel kellett iratkoznia mikor szeretné, hogy gyermeke elmondja neki a verset. Kiraktak egy papírt és fel kellett iratkozni. Én is meglepődtem.

2014. máj. 28. 16:24
 38/38 anonim ***** válasza:
Én a 2000-es évek elején voltam óvodás, voltak minden csoportban rendes műsorok + általános alsóban is, aztán már nem.
2016. febr. 19. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!