Már az első szülőin mondták az óvónők, hogy a mi ovinkban a tegeződés a megszokott. Mindenki mindenkit, nem csak a saját óvónéniket és dadust, hanem a többi csoportét és a vezető óvónőt is.
2014. máj. 7. 16:43
2/13 anonim válasza:
Az egyikkel igen, mivel mar az ovoda elott ismertem, a masikkal es a dadusokkal nem. Ok kertek egyebkent, hogy maradjuk a magazodasnal, mert volt belole problema, hogy a szulokkel elszaladt a lo, foleg a frissdiplomas ovonenivel szemben. En jol elvoltam igy, nem zavart.
2014. máj. 7. 16:59
3/13 anonim válasza:
A két óvónénit magázom, az egyik dadust magázom, a másik dadust tegezem.
2014. máj. 7. 17:32
4/13 anonim válasza:
Igen, mindegyikkel.
Van köztük (1 óvónő és 1 dadus), akiket koruknál fogva magázhatnék, magáztam is, de mondták egyből, hogy nyugodtan tegezzem őket, a többi óvónő és a másik dadus fiatalok, így őket már koruknál fogva is tegeztem.
2014. máj. 7. 18:17
5/13 anonim válasza:
Magázódunk. Nem teljesen értem, ha nem ajánlják fel akkor magázd.
2014. máj. 7. 19:02
6/13 anonim válasza:
Egyik óvónővel igen és a dadussal is, a másik óvónővel nem, bár egyszer megkérdezte, hogy ugye tegeződünk, mondtam, hogy eddig nem, de részemről a megtiszteltetés. Akkor sziával köszöntünk, aztán utána hiába próbáltam sziázni, ő jónapotozott, hát visszatértem rá. Gondolom később már nem emlékezett, hogy letegeztük egymást vagy nem tudom.
2014. máj. 7. 20:31
7/13 anonim válasza:
nem. külön kérték, hogy maradjunk a magázódásnál.
nekem nem könnyű, mert kb. egykorúak vagyunk, fiatalok mind és olyan jókat beszélgetünk már, szívem szerint tegeződnék velük, de tiszteletben tartom a kérésüket :)
2014. máj. 7. 20:52
8/13 anonim válasza:
Mi is tegeződünk. Nálunk is az első szülőin azzal kezdte a vezető ovónő, hogy ha lehet, mindenki mindenkivel tegeződjön, így sokkal egyszerűbb beszélgetni. Persze ha valakinek ez gondot okoz, akkor szóljon és tiszteletben tartják. Nekem sokkal jobb így, sokkal közvetlenebb. A fiam egyik ovónője velem egy idős, a másik pár évvel fiatalabb, furi lenne magázni. De azt az ovónénit tegeztem, aki nemrég ment nyugdíjba, és 30 évvel ezelőtt még "csókolommal" köszöntem neki, mikor az én ovónénim volt. :)
2014. máj. 7. 21:14
9/13 anonim válasza:
Igen. A dajka gyerekkori ismerősöm, szegről-végről rokonom, kb. 3 évvel idősebb csak nálam. (én 38 vagyok)
Az egyik óvónő 32 éves, a másik 40. Utóbbit is általános iskolás koromtól ismerem, egy iskolába jártunk.
2014. máj. 8. 11:57
10/13 anonim válasza:
Igen. Nekem kicsit fura, főleg, hogy az óvónő jóval idősebb, már unokája is van, de ebben az oviban ez a szokás. A gyerekeket is arra tanítják, hogy sziával köszönjenek az óvónőknek, ezt főleg nem értem, mire jó, de mivel egyébként maximálisan meg vagyunk elégedve az ovival, igyekszem nem fennakadni ezen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!