Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodai beiratkozás?

Óvodai beiratkozás?

Figyelt kérdés
A fiam 2 éves volt március 29-én,a tesómé 3 éves lesz augusztus elsején.Ő megy holnap beiratni a gyereket az óvodába,aki szeptemberben megy.Azt mondja,hogy nekem is menni kell beiratni,hiába jövőre szeptemberbe megy..húha,mondjuk nem kések el vele,a héten lehet ha jól tudom,de tényleg nekem is be kell???Bocsi a tudatlanságért,de első gyerek,és ha a tesómé idén szeptemberbe megy és holnap íratja be,akkor nekem miért kell 1 évvel korábban beiratni??
2014. máj. 5. 21:39
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Én úgy tudom, hogy akkor belehet íratni, ha aug végéig betölti a 2 és fél éves kort. És akkor kell beíratni, ha aug végig betölti a 3-at.
2014. máj. 5. 21:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis, nem kell beíratnod. Abban az esetben írasd be, ha szeretnéd, hogy jövőre márciusban kezdje az ovit. Ha idén beíratod és lesz hely jövő márciusban, akkor kezdhet márciusban. Ha azt szeretnéd, hogy csak jövő szeptemberben kezdje az ovit, akkor ráérsz jövő tavasszal beíratni.
2014. máj. 5. 21:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor magyarul jövőre írathatom be az enyémet ha jól értelmezem?Köszi:)
2014. máj. 5. 21:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha aszt szeretnéd, hogy a következö iskola évben oviba menjen, akkor igen most kell beiratnod. A helyeket szeptembertöl augig adják ki. Ha csak köv év szeptemperében akarod oviba adni akkor csak jövöre kell beiratnod.

A helykiosztás most történik. Ezt születési sorrendben teszik. Ha most nem iratod be, és köv márciusban oda mész és nincs már hely akkor egyszerüen elutasítanak és csak a következö ballagás után tudnak neked helyet biztosítani.

Nálunk az utolsó gyerek novemberi volt akit felvettek, éppen most beszéltem a fodrásszal, akinek lánya decemberben volt 3, de nincsen hely, így szeptemberben megy majd oviba csak, mert akkor üresednek meg a helyek.

2014. máj. 5. 21:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen,jövő szeptemberben szeretném,hátha addig jönne már a kistesóka:))
2014. máj. 5. 21:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, jövőre kell beíratnod.
2014. máj. 5. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!