Mit csinálnátok a helyemben?
Mindenhol lesz legalább egy ilyen gyerek. A csúnyaságokat is hamarabb megtanulják, mint bármi mást.
Szólnék az óvónéniknek, hogy kicsit figyeljenek már jobban oda arra a bizonyos kisfiúra, mert ezek történnek (véraláfutás).
A gyerekedet nem tudod tiltani, szóval nincs értelme. Esetleg azt mondhatod neki, hogy ha látja a másikon, hogy durváskodik, akkor kicsit félrevonul tőle, aztán játszhatnak később tovább.
Sajnos a csúnya beszédet nem tudjuk elkerülni...az enyém is hazahordja :(
Olyankor megbeszéljük,hogy ez nem szép szó,és többé nem szeretném hallani,dobja ki a kukába ;) ...de még így is előfordul,hogy kiejti,de tudja,hogy ezeket nem használjuk. A verekedés más kérdés...szerintem kérd ki az óvónők véleményét,hogy mit tegyen a kisfiad,ha bándták a többiek...így finoman felhívod az óvónők figyelmét is a problémára,és azonos dolgot tudtok mondani a kisfiadnak. Igazság szerint én is most épp erre készülök,mert naponta úgy jön haza a fiam,hogy az egyik gyerek bántja...igaz ő igyekszik visszaadni,de ezt én meg nem szeretem.
nem venném ki. írod is, hogy nehezen szokott be. ha most kihagy egy évet, és nagycsoportba vissza kell majd szoknia, az még nehezebb lesz. ráadásul akkor összeszokott társaságot kap ahol még a nagydumásoknak is nehéz beilleszkedni, nemhogy egy visszahúzódóbb gyereknek.
csúnya beszédet mindenhol hallhat, nem csak az óvodában, de ahogy nőnek majd úgy gyarapszik majd sajnos ezeknek a szavaknak a szám.
amúgy ha belegondolsz, lehet a következőt a te gyereked viszi majd be. pl. a boltban hallja, hogy f..., aztán majd holnap meséli nagy büszkén :S
a bántás meg.... beszélj az óvónővel, vagy esetleg kérd meg a kisfiút, hogy ne bántsa a gyerekedet. de mint írod, barátok, tehát simán lehet, hogy kölcsönösen gyepálják egymást.
ezek nem akkora dolgok, bárhova is vinnéd, lesz ilyen, a kihagyás meg tényleg rossz döntés lenne szerintem
Ilyen szavakat minden gyerek hoz haza az oviból, szerintem a Rózsadombon is. Olyan helyre nem tudod vinni, hogy ilyet ne tanuljon. Neked kell kezelni a helyezetet.
Verekedős gyerek is mindenhol van, sérüléseket is mindenki szerez. Hogy ez milyen mértékű, azt viszont innen nem lehet megítélni. Ha durva, akkor igen, kivenném. Még most, amíg kiscsopis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!