Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodai beíratás?

Óvodai beíratás?

Figyelt kérdés

Kérnek-e a gyermek részéről személyi igazolványt a beíratásnál?

Mert én úgy értelmeztem,hogy kell,de most csak emiatt kell a lányomnak csináltatnom személyit?

Emiatt kérdeztem:

A jelentkezéshez szükséges okiratok:

a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)

a gyermek felügyeleti jogát ellátó szülő nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

Ez van a honlapon.Nálatok ez,hogy működött?

2014. márc. 31. 12:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Abba, pedig azért nem kellett volna belekötnöd, hogy azt írtam, hogy az anya igazolványa kell...nyilván akinek sajnos meghalt az anyja vagy az apa a törvényes képviselő és ő megy vele, náluk az övé kell...
2014. márc. 31. 17:46
 22/30 anonim ***** válasza:
Jó, neked ez az álláspontod, nekem meg az, hogy nem árt a gyereknek ha van személyi igazolványa. Arra még mindig nem válaszoltál, hogy miért nem csináltatsz neki, holott megkönnyítené néha a dolgodat, ha lenne.
2014. márc. 31. 17:55
 23/30 anonim ***** válasza:

Nem kérdezted, de akkor válaszolok :)

Nem tudok rá egy jó okot se, hogy most csináltassak nekik, szerintem még kicsik, megvannak nélküle is. Orvoshoz elég a TAJ és máshol sem kérték még... De ha tudsz írni konkrét példát, hogy hol könnyíti meg a dolgunk vagy hol kérik, esküszöm meggondolom ;) de most nem tartom fontosnak...

2014. márc. 31. 18:04
 24/30 anonim ***** válasza:
Én tavaly írattam be a fiamat oviba. A fiam lakcímkártyája kellett és születési anyakönyvi kivonat, illetve nekem a lakcímkártyám és személyi igazolványom. Ennyi.
2014. márc. 31. 21:54
 25/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azt viszont nem gondoltam volna,hogy ilyen "háború" bontakozik ki.

A magam részéről nem gondolom,hogy fontos lenne egy 2-3 évesnek személyi igazolvány,ő nem járkál egyedül még az utcán csak velünk,tehát le tudom igazolni,hogy az enyém,hiszen az irataim és az övé is nálam vannak,kivéve a szül.any.kivonatot :)

A kirohanásokat nem értem,hiszen nekünk sem volt anno 14 éves korunkig személyink.Másrészt most lefényképezik a gyereket,de akár 1 év alatt is sokat változik,nem még 10 év alatt,ha meg nincs az okmányba fénykép akkor meg csak egy "papír".

De a közvetlen kérdés az óvodai beíratásra vonatkozott,hiszen a mi városunk honlapján szerepelt ez a kitétel,amit bemásoltam.

2014. ápr. 1. 12:26
 26/30 anonim ***** válasza:
55%

Pontosan arról van szó, hogy csak veled mászkál a gyerek, és az iratai nálad vannak. Milyen iratai? A lakcímkártya vagy a taj kártya nem személyazonosságot igazoló okmány.

Az érvényessége pedig 3 év. Fényképes okmányról van szó. Csak személyivel, vagy útlevéllel tudod "igazolni" a gyereket. Ingyen van, nem értem miért ekkora probléma ezt megcsináltatni. Ennyi erőből a lakcímkártyára sincs szüksége nem?? Mégis van...

2014. ápr. 1. 12:33
 27/30 anonim ***** válasza:
Személyi azonosító az nem a személyi igazolvány, hanem a lakcímkártya hátoldalán található személyi szám.
2014. ápr. 1. 20:28
 28/30 A kérdező kommentje:

Teljesen eltértünk a kérdéstől úgy látom.

Én nem azt mondtam,hogy probléma megcsináltatni,hanem,hogy minek kell,nekünk sem volt.Azt mondod fényképes,ja lefényképezik a gyereket csecsemő korában,azzal aztán tényleg tudom igazolni a személyazonosságát 3 évesen,ezt csak azért írom,mert volt aki azt írta,hogy 3 hónapos csecsemőnek csináltatott személyit (gondolom ezt nem évente kell csináltatni,hanem több évre szól).

2014. ápr. 2. 10:45
 29/30 MRN válasza:
51%

Az eredeti kérdésre:

még tavaly röppent fel ez a hír, hogy személyi, illetve fényképes azonosító kell a gyermekek óvodai/általános iskolai beíratásához. De ez a törvény félreértelmezése. Az minisztérium egy közleményben tisztázta a dolgot, amiben leírták, hogy a lakcímkártya kell, ez szolgál a gyermekek azonosítására. Sőt, nem csak hogy nincs szükség a gyermek részére kiállított személyi igazolványra, de jogszerűtlen is azt kérni a szülőtől.

[link]

A személyi nem kötelező 14 éves kor alatt, csak egy lehetőség. Például uniós országba utazáskor lehet szükség rá.

2014. ápr. 3. 09:49
 30/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ! :)
2014. ápr. 4. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!