Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodai beíratás?

Óvodai beíratás?

Figyelt kérdés

Kérnek-e a gyermek részéről személyi igazolványt a beíratásnál?

Mert én úgy értelmeztem,hogy kell,de most csak emiatt kell a lányomnak csináltatnom személyit?

Emiatt kérdeztem:

A jelentkezéshez szükséges okiratok:

a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)

a gyermek felügyeleti jogát ellátó szülő nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

Ez van a honlapon.Nálatok ez,hogy működött?

2014. márc. 31. 12:15
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
A szemelyi azonosító a lakcím kartya hátoldalán van, nem azonos a szemelyi igazolvánnyal. A szemelyi ihpgazolvany iskolai beírása ahhoz kotelezo, egyebkent ingyenes.
2014. márc. 31. 12:44
 12/30 anonim ***** válasza:
32%

"A 168/1999. (XI. 24.) Kormányrendelet értelmében minden magyar állampolgár részére kötelező a személyi igazolvány, így a gyerekeknek is. Akinek még nincs, azt nem büntetik, csak felhívják a figyelmét a mulasztásra Azonban ha valamilyen segélyt vagy ellátást igényeltek a gyermek részére, meg sem kapjátok e nélkül. Személyi igazolványt az okmányirodában kérhettek a gyerekeknek is."

[link]

További jó olvasgatást.

Üdv,

Első válaszoló.

U.i.:

Aki nincs tisztában a jogszabályokkal, az ne kritizáljon és ne "akadjon ki", járjon utána.

2014. márc. 31. 12:45
 13/30 anonim ***** válasza:
78%

2 hónapja én is tettem fel egy személyis kérdést.

elköltöztünk, bementem az okmányirodába, hogy a lakcímkártyákat megcsináltassam, erre közölte a nő, hogy nem tudja a gyereknek személyi nélkül megcsinálni mert már kötelező a személyi minden magyar állampolgárnak, tehát pár heteseknek is.

tettem fel kérdést, páran írták, hogy dehogy kötelező meg vagy 10en, hogy az és jogszabályt is linkeltek hozzá.

szóval az, csak valahogy a közlés lemaradt, én legalábbis nagyot néztem. mindegy, reggel 8ra mentünk, f9-re már a kezembe volt a fiam ideiglenes személyije, rá 1 hónapra az állandó is.

ha nincs nektek akkor azért menj be és írasd be, majd pótlásban odaadod nekik a szem. számot

2014. márc. 31. 12:54
 14/30 anonim ***** válasza:

Ez már eddig is így volt. Múlt évben külön felhívták rá a figyelmet, hogy csak ezért ne csináltasson senki, de amúgy kellene, hogy legyen. Kérj időpontot az okmányirodába és tényleg 5 perc alatt kapsz egy ideiglenest.

Nekem is van mind a két gyereknek.

2014. márc. 31. 13:33
 15/30 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy lepontoztatok, de nem érdekel. Keressetek rá a neten, hogy kötelező e vagy sem.
2014. márc. 31. 14:31
 16/30 anonim ***** válasza:
A beíratkozáshoz kell: a gyerek TAJ kártyája, gyerek lakcímkártyája, anya személyije,anya lakcímkártyja
2014. márc. 31. 15:29
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

re16. Anya? Az előjegyzésbe vételen megjelenő szülő iratai kellenek.

Tényleg, akinek nincs a gyerekének személyije azoknak miért nincs? És ha elmész vele az ország másik végére (pl nyaralni), akkor viszed a születési anyakönyvijét vagy az útlevelét, vagy mit?

2014. márc. 31. 15:58
 18/30 anonim ***** válasza:

Persze! A Balatonra szerinted kell útlevél?! :D Sőt még anyakönyvi kivonat se! Elég a TAJ, ha van vmi..

nincs minden kisgyereknek személyije...

több óvoda honlapján is megnézztem, mert nem voltam benne biztos és mindenhol kb ezek voltak, de a gyerek szemályijét sehol mégcsak meg sem említették...

2014. márc. 31. 17:22
 19/30 anonim ***** válasza:

Nem kell útlevél. De mivel igazolod, hogy tiéd a gyerek? Csak nem értem, hogy miért ellenkezik ellene rengeteg ember, mikor - ha bejelentkezel - 5 perc alatt megcsinálják az okmányirodában.

Az iskolai beiratkozáshoz is szokták kérni.

2014. márc. 31. 17:27
 20/30 anonim ***** válasza:
Ki megy oda egy boldogan fagyizó/sétáló/labdázó/bicikliző családhoz, hogy: "Ne haragudj, de bizonyítsd már be, hogy ezek a te gyerekeid!" Na, érted? Azért itt valami nem jó... Nem akarok se rosszat, se veszekedni, ez tényleg rengeteg oviba így van... és ha megnézed a TAJ kártyádat vagy a gyerekedét, rajta van az is, hogy "anyja neve".
2014. márc. 31. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!