Mi lehet a probléma?
Szerintem tuti nem az a baja, hogy kiskcsoportosok között van. (hacsak nem előtte morogsz, hogy szegény gyereknek de rossz).
Inkább valamelyik óvónő, vagy valamelyik gyerek lehet a gond. Nekem a kisfiam kiscsoportos. A számára kedves óvó nénink úgy lebetegedett, hogy már hetek óta nincsen. Egy ideig teljesen másképp kelt, nem várta az ovit, újra sírt reggelente, sőt még a délutáni alvásnál be is pisilt. Szerecsére már javult a helyzet, hozzászokott. Nálatok is llyesmi lehet, csak neki nem egy dologtól kellett megválni, hanem soktól és sok új emberhez és szokáshoz kell viszonítani. Szerintem egy átlagos kiscsoportban simán van 4,5 éves gyerek, ha meg egy vegyes csoportot nézel, akkor még nagyobb korkülönbség is előfordul szóval más lesz a gond!
azért ne írjunk már olyat, hogy 2,5-3 évesekkel van a kérdező 4,5 éves gyerek, nem kell ekkora túlzásokba esni.
március van! szeptemberben voltak 3 évesek vagy több, ugye 4 éves korig kiscsoportos, tehát most 3,5-4,5 évesek a kiscsoportosok, ezért is ismételte újra az évet a kérdező gyereke.
enyém is újra kiscsoportos, és nem ő az egyetlen, a fél csoport szeptember-decemberi, szóval sokan 4,5 év körüliek.
ilyen általában a kiscsoport, hisz azt jobb ismételni.
de ha belegondolsz, ezzel a csoporttal járhatná végig az ovit és volt egy másik csoportja is.
ha jövőre átrakod nagycsoportba, akkor a nagycsoport után ugye évet kell ismételnie és újra ebbe a csoportba fog kerülni. ez miért jobb? sokkal jobb ha kezdetektől együtt van, így jobban be tud illeszkedni.
de az biztos, hogy azért mert nem érzi jól magát vagy nem vesz részt a közös programokba, azért nem küldik neurológushoz. valamit félre értettél. neurológushoz akkor küldik ha nagyon le van maradva, pl. mozgásban vagy láthatóan értelmi sérülése van. ezek nyilván nem a rossz közérzetből következnek.
ha nem tud beilleszkedni akkor maximum nevelési tanácsadóba küldenek.
szóval valami nagyon nem kerek a történetben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!