Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Menjen a gyermekem oviba? Bov...

Menjen a gyermekem oviba? Bov lent

Figyelt kérdés
Anyukak, tanacsot szeretnek kerni, hatha tud nekem valaki segiteni. Kisfiamat 2eves beirattam az ovodaba,8-9napja viszem a kis dragamat, reggel8oratol fel5ig 5ig van. Amiota viszem, ra sem ismerek, allandoan hisztizik, sir, es azota mas gyermekekkel sem jatszik, fel mindenkitol, csak otthon erzi jol magat, anyaval apaval. Enni eszik jol, aludni alszik az oviban, nincs gond vele, csak jatszani nem jatszik, csak gubbaszt, az ovoneni mellett, mit tanacsoltok, mit tegyek, megszokja a picurkam, vagy vegyem ki, irassam masik oviba, vagy varjak meg az ovival?

2014. febr. 19. 09:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ovodaba? Nem bolcsibe?
2014. febr. 19. 09:55
 2/11 anonim válasza:
En emlekszem, hogy 2 eves voltam es sajnos az ovonenik nem igazan neztek a gyerekekre, hogy mit csinalnak es sokszor elegge eroszakosan jatszottak. Amikor ezt elmondtam anyumnak egybol ovodat valtottunk, ahol tenyleg mindenkire egyenkent odafigyeltek, foglalkoztak velunk es a gyerekek is kedvesebbek voltak . Ez mondjuk tobb mint 19 eve tortent lehet azota valtoztak az ovik meg a mentalitas.
2014. febr. 19. 10:06
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha nem muszáj, hogy most oviba/bölcsibe járjon, akkor én még várnék vele. Még nagyon kicsi. Nem minden gyerek érett erre még 2 évesen. De ha muszáj visszamenned dolgozni, és nem megoldható a felügyelet, akkor persze a kényszer nagy úr.
2014. febr. 19. 10:14
 4/11 anonim ***** válasza:

oviba 2 évesen nem is járhat, már ha ebben az országban laktok. egy hét alatt így eljutottatok a beszoktatással, hogy már napi 9 órát bent van?

vidd egy kicsit később, mondjuk 9re és menj érte 3-ra. nagyon sok ez így hirtelen egy ilyen picinek.

2014. febr. 19. 10:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Muszaly 5ig maradnia,mert addig dolgozom:((( es nincs kire hadjam,1oratol fel4ig alszanak,nehez neki,mert meg kicsi,tudom,de ugy hallottam h sok gyermek az elejen igy szokott viselkedni,de azt nem szeretnem h mentalisan seruljon.Nem tudja elmagyarazni,h mi tortenik vele ott,hiaba kerdezem,meg nem tud ugy beszelni.
2014. febr. 19. 11:00
 6/11 anonim ***** válasza:
2 évesen nincs óvoda még magánba sem .
2014. febr. 19. 12:01
 7/11 anonim ***** válasza:

én egyre jobban nem értem.

nem járhat ovodába 2 évesen! szóval hova jár a gyereked?

és ha eszik-iszik, alszik, de nem játszik akkor miért is sérülne mentálisan?

3 éves kor felett képesek a gyerekek egymással játszani, 2 évesen még nem tud más gyerekekkel játszani mert nincs megérve rá.

de ha hetente cibálod át másik oviba míg el nem kezd játszani másik gyerekkel (tehát 1 éven keresztül) akkor tuti sérül a lelke. egyébként is 2 hét a beszoktatás, nagy hiba volt azt kihagyni.

egyébként hány évesekkel van?

2014. febr. 19. 12:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Biztosan a beszoktatasnal rontottam el,de azt mondta az ovoneni,h hadjam egesz napra,mert ha hamarabb megyek erte,akkor minden nap hamarabb fog varni,de mostmar rajottem,h nem kellett volna egesz napra ott hadjam,csak par orara,de mostmar ezt elcsesztem,ovodaba jar,2-3evesekkel van egy csoportban,itt nallunk beveszik oket oviba,ha szobatisztak,az en kisfiam mar nem pisil be,csak ejszaka kell neki pelus.
2014. febr. 19. 14:15
 9/11 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat,es h probaltatok segiteni.
2014. febr. 19. 14:16
 10/11 anonim ***** válasza:

szia! 2 évesen nagyon is ügyes. Szóval ne aggodj. Majd szépen be fog kapcsolódni a játékokba,de még kicsi hozzá.

Fiamnál,lányomnál is hasonlóan indult az ovi kezdés. Sőt van,h a mai napig itthon adják ki az ovis feszültséget....(már 2,5 éve járnak).

2014. febr. 19. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!