Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodás fiam verekszik egy...

Óvodás fiam verekszik egy másikkal. A másik anyuka el akar velem "beszélgetni"?

Figyelt kérdés

Nagycsoportos óvodások régóta ellentét van a két fiú között. Az én fiam azt meséli, hogy a másik piszkálja és veri, gondolom a másik fiú ennek az ellenkezőjét.

Pénteken úgy összevesztek, hogy az enyém utána a mellkasára mért ütéstől fetrengett, a másiknak meg seb keletkezett a szemtövénél/orrnyergénél.

Az óvónők a helyszínen lekezelték őket. A másik fiút kizavarták a focipályáról.

Délután el is mesélték, hogy gond volt. Én pedig jól leszidtam az enyémet és megbeszéltem, hogy mi a teendője, ha a Rikárdó a közelébe akarna menni (konkrétan másfelé kell vennie az irányt). Részemről ezzel letudva a dolog. Az óvónők vannak ott, ők tudják a továbbiakban a helyzetet kezelni. Ha a fiam nem viselkedik helyesen, akkor rájuk bíztam, hogy kapja meg a büntetését. Ha védelemre szorul, akkor pedig legyenek ott és segítsenek neki. Én nem vagyok ott, fogalmam sincs ki kezdi, ki mit csinál.

Ma viszont azzal fogadott az óvónő, hogy a Rikárdó anyukája felháborodottan szólt a sérülés miatt és el akar velem beszélgetni.

Mondanom sem kell remeg a gyomrom. Amiben benne van az is, hogy előítélettel vagyok a cigányok iránt e tekintetben. Tudom, hogy náluk mit jelent a "beszélgetés" és a rokonaik mellett milyen eszközökkel tudnak kiállni. Hát még ha a gyerekükről van szó!

Nyugtassatok meg, vagy adjatok tanácsot kérlek!

2014. febr. 4. 09:16
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nem volt végül folyománya az ügynek.

2014. márc. 24. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!