Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit lehet csinálni /tenni/,...

Mit lehet csinálni /tenni/, hogy ne keljen még óvodába vinnem a 3 éves gyermekemet?

Figyelt kérdés
Biztos vannak még rajtam kívül anyukák,akiknek nem tetszik ez a törvény és otthon vannak ill. otthon dolgoznak.stb.

2014. jan. 30. 18:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%
Nagyon gyerekfüggő. Az én fiam most 4 éves, októberben került oviba 3x fél napra. Decemberben ő kérte, hogy 5x mehessen, mint a többiek. Azóta jár. De ő egy évvel ezelőtt alkalmatlan lett volna még a fél napos ovizásra is. És nem unatkozott itthon, sőt, nagyon is jól elvolt velem.
2014. jan. 30. 19:54
 12/18 anonim ***** válasza:
61%

Én fiam dettó mint utolsóé.Most volt októberben 3,a kistesó miatt nem is irattam be,de nem is lett volna neki jó,láttam rajta,hogy nem is érdekli a gyerektársaság(rengeteget járunk játszóra ide-oda)majd most beiratom,4 lesz kb mire elkezdi.Mostanában mondja hogy menne oviba és várja,de eddig nagyon nem érdekelte a téma.

Szerintem sem érett minden 3 éves a minden napos közösségre.

2014. jan. 30. 21:11
 13/18 anonim ***** válasza:

azért ez nem pontos, hogy eltolták és jövőre lesz kötelező. még ez is csak tervezet, egyáltalán nem biztos, hogy jövőre az lesz. mert nincs annyi hely és ahogy eddig nem tudták megteremteni, szerény vélemény szerint ebben a félévben sem történik csoda :D

na de mindegy. azt gondolom, hogy azzal, hogy beíratod, semmit nem veszthetsz! ha a gyereked 3,5 évesen azt mondja, hogy szeretne oviba menni, akkor ha beíratod, semmi más teendőd nincs mint bemenni és megbeszélni, hogy mikor kezditek. ha meg nem íratod be akkor hiába menne, nem vehetik be.

sőt, ha beíratod és nem viszed csak egy évvel később, akkor is biztos a felvétele mert már 1 éve felvették.

arról nem is beszélve, hogy tényleg 3 éve körül elkezd vágyódni a gyerek társaságra. enyémen látom, hogy mennyire jó neki. igaz én dolgozom, így sok választása nincs, de nagyon várta és azóta is imádja, pedig már több mint 1 éve ovis :) és annyi barátja van, már hétvégén is találkozunk mert hiányolják egymást.

2014. jan. 30. 21:59
 14/18 anonim ***** válasza:
2015. szeptembertől lesz kötelező az ovi 3 éves kortól, tavaly év végén változtatták meg az eredeti 2014-es tervhez képest
2014. jan. 30. 23:14
 15/18 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

a védőnő védelmében :) mivel decemberben módosították a jogszabályt, lehet még nem tud róla :)

2014. jan. 30. 23:17
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy tud sok anyuka beletörődni abba hogy más döntse el mikor hova adja be a gyerekét és meddig? Nyilván a szülő ismeri a gyereket a legjobban, tudja mi a jó neki. És ha a gyerek igényli a társaságot, biztosan be fogja írtani, de mivan azzal a gyerekkel, aki pl. nem tud meglenni még a szülei nélkül? vagy nem érzi biztonságban magát? Jobb ha bele van kényszerítve? jobb ha fél napokat sír az anyja után egy vadidegen társaságba? És ha pl. otthon maradhat még 1-2 évig a szülővel, és valóban jól elvan,akkor miért nem maradhatna?
2014. jan. 31. 00:25
 17/18 anonim ***** válasza:
19%
Azért mondta ezt a védőnő, hogy a következő évben már kezdhessen. Ez nem úgy megy hogy beíratom és másnap már kezd is. És igen, mindig tavasszal van a beíratás. Úgyhogy ne legyél mérges rá, te értetted félre.
2014. jan. 31. 07:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a helyzet.3 múlt egy hónappal, még nem szeretném, hogy menjen még nem neki való.(pedagógus vagyok meg tudom ítélni.)Viszont beíratom tavasszal, hogy legyen helye abban a csoportban ahol szeretném.Sőt ez az óvónéni partner abban is, hogy tavasztól bejárhassunk ismerkedni amikor pl. kint vannak az udvaron.Lehet megtetszik neki annyira,hogy nem csak szeptembertől fog járni.Ebben a korban hétről-hétre változnak.Egyébként nem kötelező vinned oviba jelenleg csak 5 éves kortól.Kérdés, hogy 2015-től lesz-e elég óvodai férőhely.Szerintem nem eszik olyan forrón......
2014. jan. 31. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!