Mit lehet csinálni /tenni/, hogy ne keljen még óvodába vinnem a 3 éves gyermekemet?
Én fiam dettó mint utolsóé.Most volt októberben 3,a kistesó miatt nem is irattam be,de nem is lett volna neki jó,láttam rajta,hogy nem is érdekli a gyerektársaság(rengeteget járunk játszóra ide-oda)majd most beiratom,4 lesz kb mire elkezdi.Mostanában mondja hogy menne oviba és várja,de eddig nagyon nem érdekelte a téma.
Szerintem sem érett minden 3 éves a minden napos közösségre.
azért ez nem pontos, hogy eltolták és jövőre lesz kötelező. még ez is csak tervezet, egyáltalán nem biztos, hogy jövőre az lesz. mert nincs annyi hely és ahogy eddig nem tudták megteremteni, szerény vélemény szerint ebben a félévben sem történik csoda :D
na de mindegy. azt gondolom, hogy azzal, hogy beíratod, semmit nem veszthetsz! ha a gyereked 3,5 évesen azt mondja, hogy szeretne oviba menni, akkor ha beíratod, semmi más teendőd nincs mint bemenni és megbeszélni, hogy mikor kezditek. ha meg nem íratod be akkor hiába menne, nem vehetik be.
sőt, ha beíratod és nem viszed csak egy évvel később, akkor is biztos a felvétele mert már 1 éve felvették.
arról nem is beszélve, hogy tényleg 3 éve körül elkezd vágyódni a gyerek társaságra. enyémen látom, hogy mennyire jó neki. igaz én dolgozom, így sok választása nincs, de nagyon várta és azóta is imádja, pedig már több mint 1 éve ovis :) és annyi barátja van, már hétvégén is találkozunk mert hiányolják egymást.
utolsó vagyok
a védőnő védelmében :) mivel decemberben módosították a jogszabályt, lehet még nem tud róla :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!