Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 2,5 éves fiamnak nincs kis...

2,5 éves fiamnak nincs kis barátja, így befog tudni illeszkedni az oviba?

Figyelt kérdés
Sokat jártunk játszótérre, hátha tudok neki szerezni kis barátot, de az itteni anyukák úgy vettem észre, h nem szívesen járnak játszótérre. Ha kint is van egy akkor mindig én kezdeményezek a beszélgetésben, fiam menne játszani a kis gyerekhez, de látszik, h visszahúzodóak és nem barátkozó típusúak... Van egy vele egy idős kislány, ritkán tudjuk ösze hozni a szülővel a talit, de mikor együtt vannak annyira kis okos, figyel a kislányra, mit hogy csinál, viszi neki a játékokat is. Picit néha irigykedik, de gondolom majd kinővi, sokat mondom neki, h nem szabad irigykedni stb. Csak attól félek, h mivel nem járunk úgy közösségbe (nincs hova), így nehezebb lesz neki a beilleszkedés az oviba.
2014. jan. 26. 16:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen nem általános, hogy kis barátja legyen egy kisfiúnak. Ha mégis, akkor inkább az anyukák barátkozása miatt kerülnek össze a gyerekek.

Mit értesz az alatt, hogy irigykedik? Én még ilyet nem is láttam ekkorka gyereknél.

2014. jan. 26. 17:51
 2/5 anonim ***** válasza:

3 éves kor körül kezdődik az együtt játszás, azelőtt csak egymás mellett játszanak a gyerekek, nem alakulnak még ki barátságok.

Az irigység is teljesen normális ebben az életkorban.

Olvass néhány könyvet a gyerekek szociális fejlődéséről.

2014. jan. 26. 17:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha barátságos, nyitott, érdeklődő - és úgy tűnik, az - a kisfiad, lesznek barátai ne aggódj. Attól, mert a játszón van barátja, az nem biztos, hogy egy oviba/csoportba járnának.

Kislányom 3 éves 2 hónaposan kezdte most szept.-ben az ovit. Én azért féltem, mert akkor még nem beszélt és gond lesz. Szept.végén már egy kisfiúval jóban lettek, még most is tart. Kb. 2 hónapja egy kislány a legjobb barátnője. Óvónők szerint, szeretik őt a társai és mindenki szeret vele játszani, pedig a csoportból 9-en egy bölcsibe jártak.

Ne érezze a kisfiad, hogy tartasz ettől. Bízz benne, hogy megoldja.

Az irigykedés mit jelent? Arról próbáld leszoktatni, mert az oviban mindenen osztozkodni kell. Én is ismerek olyan gyereket, aki már ennyi idősen irigy volt és sajnos évek alatt sem nőtte ki :-(

2014. jan. 26. 18:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon barátságos, kis közvetlen. Bárkivel képes össze barátkozni. Az irigykedésnél azt értem, h ha például itt van a kislány és ő valamelyik játékával elkezd játszani, akkor oda megy és durcásan elveszi tőle és a háta mögé rejti. Olyankor oda megyek és elmagyarázom, h ilyet nem csinálunk, adja vissza, játszik vele egy kicsit a kislány és utána ő is játszhat vele, na itt vagy elkezd hisztizni, vagy folytatja ezt a durcás viselkedést és nekem se adja oda a játékot.
2014. jan. 26. 19:46
 5/5 anonim ***** válasza:

2,5 évesen még nem baj, ha nincs barátja, ilyenkor, sőt még kicsit később is csak inkább egymás mellett játszanak.

A lányom is ilyen volt, volt bölcsis, most szeptember óta meg már ovis, és elég jó a helyzet, még olyan igazi barátság nincs, mert még nem is kell nekik, ez a fajta barátság majd csak nagycsoportnál lesz. 2 kisgyerek+szülő akikkel összejárunk, vagy ha jó az idő ovi után játszózunk, egyenlőre ennyi.

no para.

2014. jan. 27. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!