Mit tennétek, ha az óvónő rendszeresen kicsúfolná nektek a gyereketeket úgy, hogy ezt ő is hallja?
mindenképpen jelezném a felettesének a dolgot. valamint vele is elbeszélgetnék egy kicsit.
sajnos a pedagógusi pályán elég erős a kontraszelekció...
Ez nálunk is volt, két lányom egy hónapig bömböltek, mikor kezdték az ovit most szept-ben. Az egyik óvónéni úgy hívta őket, hogy SÍRÓS LÁNYOK. És akkor a többi: "nna megjöttek a sírós lányok" - "sziasztok sírós lányok" - "gyertek sírós lányok"....
Egy darabig hallgattam és tűrtem, de aztán inkább szóltam:
- Ne tessék őket sírós lányoknak nevezni, tudom, hogy sokat sírnak, de ez nem túl kedves becenév, nem szeretném, ha rajtuk ragadna.
- De hát anya, tényleg sírnak.
- Én tudom, de ne tessék már így hívni őket, mert akkor még jobban sírnak, inkább segítsük őket, hogy könnyebben menjen a beszokás.
- Jól van anya.
És azóta nem hívja őket így. Nincs sértődés, nincs semmi, az óvónénit imádjuk. Ő ezt viccesnek tartotta, én nem, de megbeszéltük, ettől még kedveljük egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!