Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tennétek, ha az óvónő...

Mit tennétek, ha az óvónő rendszeresen kicsúfolná nektek a gyereketeket úgy, hogy ezt ő is hallja?

Figyelt kérdés
A fiam kiscsoportos, nehezen szokott be az oviba és még mostanában is néha sírdogál és kérdezi, hogy anya mikor megy már érte. Az egyik óvónő, amikor megérkezem és a fiam már mellettem van, akkor rendszeresen előadja, hogy a fiam úgy bömbölt, hogy nyááányáááányáááá és csak annyit tudott mondani, hogy Miiiikoooor jööön mááárr annyyaaaa.... és ehhez elő is adja, hogy bőg és utána röhög egy nagyot. Én ezt nem találom viccesnek, sőt, megalázónak vélem és úgy érzem, hogy kicsúfolja a fiam. Ti ezt hogy reagálnátok le??
2014. jan. 19. 15:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Beszélnék vele. Egy óvónőnek több esze is lehetne annál, hogy csúfol egy kisgyereket, akinek hiányzik az anyukája. Milyen példát mutat így a gyerekeknek, akik amúgy is hajlamosabbak gonoszkodni a bátortalanokkal. Megkérdezném, hogy mégis mi a fenének választotta ezt a hivatást. Talán nem vették fel máshova? Ha nem változna semmi, akkor pedig beszélnék a felettesével.
2014. jan. 19. 15:35
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
jelenteném a felettesének, a gyereknek meg keresnék másik óvodát
2014. jan. 19. 15:39
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Ezt valamiért minden óvónő viccesnek tartja, sőt, az enyéim is csinálták, amikor egyszer tüdőgyulladásom lett és be kellett hívni értem anyukámat én meg alig bírtam kivárni, mert nagyon rosszul voltam. Anyukám megmondta nekik a magáét, és szólt a vezetőóvónőnek, aki külön elbeszélgetett velük. Szólni kell, mert amúgy ők tényleg azt hiszik, hogy ez vicces.
2014. jan. 19. 15:43
 4/11 JnéHN ***** válasza:
100%
Én rögtön első alkalommal elmondtam volna neki a véleményemet. Ilyet nem tehet meg egy óvónő.
2014. jan. 19. 15:44
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek! én is így gondolom. Igazából más gond is van ezzel az óvónővel és amikor ő a délelőttös, akkor a fiam itthon marad. Ezt nemrég döntöttem el, illetve szeptembertől másik oviba megy.
2014. jan. 19. 15:46
 6/11 anonim ***** válasza:
67%

mindenképpen jelezném a felettesének a dolgot. valamint vele is elbeszélgetnék egy kicsit.

sajnos a pedagógusi pályán elég erős a kontraszelekció...

2014. jan. 19. 15:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon szomorú. Főleg,h sok óvónő meg nem tud elhelyezkedni, mert nincs elég álláshely. Pedig egy ilyen ostoba nő helyére mehetnének nyugodtan. Én félrehívnám először az óvónőt, és elmondanám neki, hogy nem gondolom,h ez elősegítené a fiam beilleszkedését, sőt. Aztán várnék egy kicsit,h mi lesz. persze azért a gyereket is kérdezgetném, mert sajnos az ilyentől kitelik,h ezután akkor cseszteti a gyereket, mikor a szülő nincs ott. Ha bármi gond felmerülne, akkor tényleg a feletteshez mennék, és lehet,h megkérdeznék más szülőket is,h ők nem tapasztaltak-e hasonlót.
2014. jan. 19. 15:54
 8/11 anonim ***** válasza:
ilyet hogy tehet egy óvónő ,neki inkább vigasztalni kéne a félénkeket.
2014. jan. 19. 17:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
biztos lépnek valamit. Ha előtted ezt csinálja, mi van olyankor mikor nem vagy ott!
2014. jan. 19. 19:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez nálunk is volt, két lányom egy hónapig bömböltek, mikor kezdték az ovit most szept-ben. Az egyik óvónéni úgy hívta őket, hogy SÍRÓS LÁNYOK. És akkor a többi: "nna megjöttek a sírós lányok" - "sziasztok sírós lányok" - "gyertek sírós lányok"....

Egy darabig hallgattam és tűrtem, de aztán inkább szóltam:

- Ne tessék őket sírós lányoknak nevezni, tudom, hogy sokat sírnak, de ez nem túl kedves becenév, nem szeretném, ha rajtuk ragadna.

- De hát anya, tényleg sírnak.

- Én tudom, de ne tessék már így hívni őket, mert akkor még jobban sírnak, inkább segítsük őket, hogy könnyebben menjen a beszokás.

- Jól van anya.

És azóta nem hívja őket így. Nincs sértődés, nincs semmi, az óvónénit imádjuk. Ő ezt viccesnek tartotta, én nem, de megbeszéltük, ettől még kedveljük egymást.

2014. jan. 20. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!