Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Anyukák, ti mennyit tudtok az...

Anyukák, ti mennyit tudtok az ovis gyermeketekkel együttlenni hétköznapokon?

Figyelt kérdés
Jan.ban kezdi az ovit a 2,5 éves lányom,egyenlőre csak délig lesz oviba,mert a mama elhozza és vigyáz rá. Egyfelől sajnos,másfelől szerencsére,de én is dolgozni fogok. Reggel 9-től du.5-ig. Szörnyű lelkiismeret furdalásom van,mert nem elég,hogy egy napon kezdünk, és nem tudok vele ottlenni/vele lenni az első 1-2napban, de még a munkidőm is ilyen rossz,hogy du.5-kor végzek. Olyan kevés időt leszünk együtt...kb.1/2 6 amire hazaérünk. :( Utána jön a főzés,mosás... Nagyon szar anyának érzem magam...eddig 100%-ban csak a lányommal foglalkoztam és most hirtelen elszakadunk! Hogy fogja ezt a lányom megélni? Apai segítség nincs.
2013. dec. 8. 22:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz lesz eleinte, furcsa, szokatlan, de majd kialakul! Próbálj beosztást csinálni, megosztani a munkát. Míg főzöl, addig ő rajzolgathat, játszhat melletted, közben beszélgethettek, így vele is foglalkozol, míg a vacsi fő. Csinálj nagyobb adagot, ami másnapra is elég, vagy fagyasztani lehet, így következő nap nem kell főzni. Esetleg a mama is besegíthet A mosógép ez idő alatt ki is mos egy adag ruhát, amit közösen kiteregethettek. Mivel alig vagytok otthon, takarítani sem fontos olyan gyakran. Szóval igen, kevesebb időt lesztek együtt, de kis szervezéssel biztos sikerül majd időt szakítani. Én 4-ig dolgoztam, 1/2 5-re otthon voltam. Vacsit próbáltam gyorsakat összeütni, vagy hideget ettünk, mivel napközben mindenki tud főtt kaját enni. Igaz, nekem a férjem sokat segít, de mi is sokat beszéltük, hogy milyen rossz, hogy alig vagyunk a gyerekkel, az ovónénik többet látják. Hétvégenként próbáltunk kompenzálni. Így hétköznapokon, munka után kb. 1 óra az, amit csak és kizárólag vele tudtunk tölteni. Most itthon vagyok gyeden a kistesóval, de már én is rosszul vagyok, hogy mi lesz, ha újra dolgozni fogok, mert akkor kétfele kell majd szakadni. :( Gondolom majd abba is belerázódok.
2013. dec. 8. 23:14
 2/7 anonim ***** válasza:

Én napi 2-4 órát összesen.

Pont most gondolkodom munkahely váltáson, 100 ezer netto kevesebb fizetésért, de fix 8 órás, a mostanihoz képest "laza" beosztásban, hogy a gyerekeimmel is lehessek.

Régen én is 6 órás voltam, az klassz volt, simán lehet mellette a gyerekkel is elég időt tölteni.

2013. dec. 8. 23:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Mi lenne ha kicsit többet maradna az oviban és a nagyi gyerekfelügyelet helyett a háztartásba segítene be?
2013. dec. 9. 08:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Miért kell egy napon kezdenetek?

A mama fogja beszoktatni az oviba?

Nem tudnád te megoldani legalább az első hetet?

Ja és én is úgy csinálnám, hogy inkább legyen bent az oviban 3-4-ig a gyerek, a mamát pedig meg lehetne kérni, hogy főzzön meg addig nektek is, így fél6-tól teljesen együtt lehetnél a lányoddal.

Ha nem tud főzni, akkor inkább rendeljetek valahonnan vagy egyetek hideget. Szerintem nagyon időrabló tevékenység a főzés, én nem is szoktam hétköznap.

A többi házimunka ráér, miután elaludt a gyerek, hétköznap gondolom nem tervezel nagytakarítást :) A mosást be lehet dobni a gépbe 5 perc alatt (ebben akár segíthet is), kiteregetni ráérsz 9-kor is, a konyhát is max. fél óra alatt rendbe lehet vágni, így tul.képpen kb. 3 órád lenne a lányoddal.

2013. dec. 9. 09:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat! A munka jan.2től indul és muszáj elfogadnom,mert ez egy kis város kevés munkalehetőséggel. A gyerek pedig 26.-án tölti a 2,5 évet így legkorábban jan.2-án mehet oviba. Már egyszer voltunk az oviba nézelődni,meg a héten is bemegyünk mert a leendő ovónénivel kell megbeszélnem,hogy mit is kell vinnem a gyereknek. Arra gondoltam,hogy tízórai után megyünk és viszünk valami gyümölcsöt amit együtt elmajszolhatnak addig amíg besz.az óvónénivel! A mama egy városban lakik velünk,de másik utcában. Egyszer-egyszer biztos,hogy főz ránk de nem várom el tőle örülök,hogy a gyereket "beválalja".
2013. dec. 9. 13:35
 6/7 anonim ***** válasza:
2013. dec. 10. 08:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket! :)
2013. dec. 10. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!