Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodában cumizás mit tegyek?...

Óvodában cumizás mit tegyek? A ti ovitokban lehet a gyereknek cumizni?

Figyelt kérdés

A kislányom márciusban lesz 4éves szeptemberben kezdte az ovit. Soha nem volt nagy cumis csak alváshoz kellett neki napközben nem. Sőt nyáron már nem is cumizott. De mióta oviba jár nagyon rászokott,már nappal is a szájában lenne ha hagynám. Éjjel felébred ha nincs a szájába és nem alszik senki még meg nem találjuk. Hisztizik érte!:(((

Nálunk a kiscsoportban szabad cumizni,és elég sok gyerek cumizik is. Biztos hogy e miatt lett ő is megint "cumifüggő"! Tudom hogy semmi közöm hozzá hogy ki gyereke mit csinál cumizik vagy sem,de a lányom nagyon negatívan változott e miatt.

Mit tehetnék,mert ez így nagyon nem lesz jó?! Hogy magyarázzam el neki hogy ő neki miért nem lehet másnak meg igen?

2013. dec. 2. 08:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem, nálunk tilos volt.
2013. dec. 2. 09:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Nálunk sem szabad, csak alváshoz.
2013. dec. 2. 09:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Nálunk csak olyan gyereknél engedték meg, de akkor is csak a nagyon végső esetben, aki most kezdte az ovit szeptemberbe és nagyon nehezen viselte a beszoktatást. De egyébként nem lehet cumi az oviban.

És nagy valószínűséggel a lányod is szerintem ezért kéri vissza, mivel látja, hogy a többi is cumizik. És sajnos amíg mások cumiznak, mert engedik, addig a tiéd is azt fogja látni, hogy a többi is csinálja, akkor kérem én is és nem valószínű, hogy el fogja hagyni.

2013. dec. 2. 09:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Akkor mit tehetnék? Beszéljek az óvónővel? Kivagyok már ettől!:( Mikor mondom neki hogy a mikulás elviszi és csak úgy ad ajándékot ha nem cumizik inkább a cumit választja.
2013. dec. 2. 09:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Napközben még senkinél se láttam, alváshoz igen.

Ha általában szabad a gyerekeknek cumizni, persze, hogy a tiéd se akarja elhagyni. Esetleg valahogy megbeszélni vele, vagy elcserélni valamire, amit szeretne?

2013. dec. 2. 10:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálunk tilos a cumizás az oviban, és örülök is neki, mert a lányom legalább ott nem cumizik. Nem is tartom higiénikus dolognak óvodában a cumit, mert szétdobálják, a nyálak jobban terjednek és ezzel együtt a bacik is. Persze így az óvónőknek könnyebb dolguk van, mert a cumis gyereket könnyebb beszoktatni, lenyugtatni, elaltatni, mert alapból nyugodt egy gyerek, ha cumi van a szájában.

Szerintem nem nagyon tudsz mit tenni, mert ha ez a szokás, akkor ez van. Azt mondod, hogy ez csak kiscsoportban van így, akkor ezt a fél évet már kibírjátok, középsőben már nem szabad, ki fogja bírni, mert látja hogy ott már egy gyerek sem cumizhat.

2013. dec. 2. 11:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen csak addigra borzalmas függő lesz,amilyen soha nem volt! Egyébként én azt sem értem mi fog változni a középső csoportban? Hogy fogja a gyerek letenni? Akkor szeptember 1-ején már nem cumizhat az a gyerek akinek kiscsoportban végig lehetett?
2013. dec. 2. 12:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, ez tényleg fura, pl ha egy gyerek augusztusba is oviba jár (még cumival), aztán szept 1-től volt cumi, nincs cumi. Talán megnézhetnéd a nagyobb csoportokat, hogy náluk tényleg tiltva van-e, vagy csak kitalálták ezt.

Mindenesetre ha megtiltod neki a cumizást, akkor biztos nem lesz jókedvű az oviban, látva a többi gyereknél a cumit. Csak úgy tudnád megoldani ezt, ha összefognátok a többi gyerek szüleivel, hogy ekkortól nincs cumi. De ez nem biztos hogy működik, mert nem minden szülő menne bele. Viszont a gyerekek így könnyebben hozzászoknak mint azt gondolnánk. Az én lányom is könnyen megszokta, hogy oviba nincs cumi, mert senki más nem cumizik, sőt szégyellné is ha meglátnák őt cumival, pedig amúgy nagy cumifüggő.

2013. dec. 2. 13:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi januárban kezdtük az ovit, a fiam is alváskor cumizott.

Eléggé nem szerették, hogy cumizik, de én is azon a véleményen voltam, hogy nem lehet egyik napról a másikra elvenni tőle, így kaptunk időt, most viszi majd el a Mikulás, ez meg is van vele beszélve, kap érte cserébe ajándékot.

Van olyan kislány akitől tavaly ősszel elvették a cumit, azóta az ujját szopja......

2013. dec. 3. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!