Mennyi idősen kell éjszakára ágytisztának lennie?
Köszi nektek is, mentek a zöld kezek :-).
Én is úgy gondolom, hogy nincs elkésve, de teljesen elbizonytalanodtam és nem akarom erőltetni:-(. Nem kellett volna megmondanom :-(.
Köszi neked is:-).
Én is így gondolom, de állítólag már senki nem kap pelust éjjelre :-(
Igen, ágytiszta volt, de ő korán érő típus, mert már 2 évesen az volt.
Nincs semmi gond, ha még nem az. Sógornőm védőnő, az ő kisebbik fia még 4 évesen is pelust kapott éjszakára. Pedig ritkán volt benne valami, de ez volt a megnyugtatóbb, mert ha nem adtak rá, akkor tuti, hogy bepisilt. Aztán ő szólt, hogy most már nagyfiú, nem kell neki, onnantól viszont egyáltalán nem volt bepisilés.
Elvileg 5 éves korra kell éjjelre is szobatisztának lennie.
DE: azt mondják pszichológusok, hogy akkor, ha 2 hétig már nem pisil be éjjel, akkor LE KELL VENNI a pelust mindenképp. Mivel ha nem bízol meg benne, akkor sose lesz szobatiszta, és ő is tudja álmában, tudat alatt is, hogy pelus van, nem baj, ha bepisil.
A fiam 2,5 évesen lett szobatiszta, kb. 3-4 hónapra rá vettem le éjjelre is a pelust, talán 6-8 alkalom lehetett, amikor utána bepisilt, főleg, ha beteg volt (most 4 éves).
Kislányom a 2. szülinapja előtt 2 héttel lett szobatiszta, 2 évesen már a délutáni alváshoz se adtam pelust, rá 1,5 hónapra pedig éjjelre is levettem, mert elértük a 2 hetes száraz időszakot :) De nálunk éjjel nincs iszogatás (mondjuk soha nem is volt), esti kakaó van csak. Ha éjjel felébrednek, mindenképp elviszem őket pisilni (pici lámpa mellett, hogy ne nagyon ébredjenek fel).
Remélem, nem baj, hogy eltértem a tárgytól :)
Ja, a bepisilés technikai részéhez:
Akkor vettem le a pelust a lányról, amikor bekapcsolták a fűtést, hogy ha mosni kell, száradjon a ruha rendesen :D Azóta egyelőre csak gumis aljú, felül pamut lepedőn alszik, és a kis takaróján sincs huzat (mosható takaró), igy ha bepisil, akkor csak ezt a 2 darabot kell mosnom, meg a ruháját, ami rajta volt. Lepedő és takaróhuzat megspórolva :D Szept. 30-án vettem le a pelust, azóta 3x kellett mosni bepisilés miatt, szóval tartja a kb 2 hetet :D De emiatt nem adnám rá vissza a pelust, sőt, előtte is ordított, ha rá akartam tenni, szereti a bugyikat, ő választ mindig :)
Köszi nektek is, jár a kezecske :-). Megnyugodtam, hogy nem kirívó, hogy ennyi idősen még nem ágytiszta éjjel.
Kedves 18! Egyáltalán nem tértél el a tárgytól, köszi hogy leírtad, nálatok hogy volt :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!